sunnuntai 23. syyskuuta 2018

HÄÄT

Hei pitkästä aikaa!Otsikosta varmaan arvaattekin, että mennyt vuosi on ollut kiireinen ;). Jos mennään kuulumisissa kesää edeltäviin kuukausiin, koko viime vuosi oli tietysti häävalmistelujen vuoksi vauhdikas, mutta erittäin antoisa.Tyttäreni ja hänen miehensä ilmoittivat kesällä 2017, että he ovat menossa naimisiin ja pyysivät minua vastaamaan hääpaikan sisustuksellisesta puolesta. Tämä oli tietenkin minulle erittäin mieluinen asia ja tartuin asiaan kiinnostavan uteliaasti.
Kaikki mahdollinen vapaa-aika meni vuoden aikana hääsuunnitteluun ja niiden toteuttamiseen, joten blogikirjoittelu jäi luonnollisesti tauolle. Tiedostin hyvin realiteetit, ettei aika riitä muuhun. Totta puhuen, en tiedä missä välissä olisin blogia ehtinyt päivittämäänkään.
Häät on onnellisesti vietetty ja seuraava projekti alkoi lähes saman tien, joten blogin suhteen en tee edelleenkään mitään lupauksia. Sanotaan näin, etten ole lopettamassa, mutta annan itselleni luvan julkaista materiaalia tänne aina kun hyvältä tuntuu. Tällä foorumilla haen kuitenkin luomisen iloa ja tietysti vuoropuhelua teidän lukijoiden kanssa, joten kuulette minusta kyllä jatkossakin.
Mutta nyt mennään takaisin otsikon aiheeseen.Hääsuunnittelu lähti liikenteeseen siitä, minkä kokoiset häät hääpari halusi ja sen jälkeen lähdettiin kartoittamaan sopivaa juhlapaikkaa. Juhlapaikaksi valikoitui idyllinen Punaisen Tuvan Viinitila Alajärvellä. Sen kodikkaan lämpimät puitteet ja miljöö vetosivat syvästi. Pihassa oli runsaasti tilaa istua ajatellen kaunista kesäiltaa ja lapsille sai järjestettyä pihaan monenlaista aktiviteettia peleineen.
Punaisen Tuvan Viinitilalla meihin vetosi sujuvuus ja selkeys. Tilanne oli meille uusi, sillä kukaan meistä ei ollut järjestänyt tai ollut mukana järjestämässä hääjuhlaa aikaisemmin (itselläni ja miehelläni hyvin pienet häät), eikä hääjuhlan tarjoilupuolesta tai juhlan tarkasta kulusta ollut kenelläkään kokemusta. Ensimmäisellä tutustumiskäynnillä kaikki oli kuitenkin varsin selkeää ja meille kerrottiin kaikki askarruttavat kysymykset. Viinituvan puolelta järjestyi pitopalvelun lisäksi äänentoistosta valkoisiin pellavapöytäliinoihin. Tästä oli hyvä jatkaa. 
Teimme Pinterestiin Häät-kansion, jonne keräsimme kuvia miellyttävimmistä häiden teemoista ja värimaailmoista. Hääsisustuksesta haluttiin modernit, elegantit, tyylikkäät ja selkeät - ei mitään turhaa tai "röyhelöistä". Hääpari halusi puhtaanvalkoiset häät ja muita tehostavia väriä olisi vain vaaleanpunainen ja pieninä ripauksina musta sekä tummanvihreä (kasveissa ja kukissa) ja sulhasella hopeanharmaata asusteissa.Häiden teemaksi tuli myös valkoiset helmet ja ruusut ja näitä teemoja lähdettiin yhdistämään sekä hääpaikan koristeluun että kaasojen ja morsiustyttöjen asusteisiin.Teimme listan, mitä teemoja ja aiheita hääjuhla tulisi sisältää:
 • valkoiset ja vaaleanpunaiset ruusut ja pionit. Pyöreä hääkimppu.
 • valkoiset helmet
 • kirkkaat, yksinkertaiset, mahdollisimmin sylinterinmalliset maljakot  ja lasikupit
 • ripaus  vaaleanpunaista, mm. kaasojen ja morsiustyttöjen mekoissa sekä bestmanien kravateissa ja taskuliinoissa. 
 • eukalyptus
 • mustavalkoiset kutsukortit, hääinfo, menu, viirit, opasteet yms. kirjallinen materiaali. Fonttina Arne Jakobsenin Design Letters tuotteisiin suunnittelema (tai hyvin lähellä sitä), ripaus pehmeää kaunokirjoitusta
 • valkoiset kesäkukat hankittaisiin isoihin valkoisiin ruukkuihin ja ne tuotaisiin hääpaikan pihaan. Näin siis hyödynnettiin kodin ruukkuistutukset tuomalla ne hääpaikalle, eivätkä ne olleet ns. kertakäyttöiset
 • hyödyntämällä mummolan kukkapenkin kukkia puutarhapöydillä
 • seminakec hääkakku
 • hyvää perusruokaa pienillä ylellisillä lisillä
 • kauniita leivonnaisia
 • karkkibuffet
 • hyvää musiikkia kirkossa ja juhlapaikalla
 • photobooth
 • lasten leikkihuone
 • lahja/korttipöytä
 • powerpoint -esitykset
 • hääohjelmaa
 • karaoke


Ikeasta löysin eukalyptusta ja leikkasin ne pienemmiksi osiksi ja kiinnitin vihreällä rautalangalla köynnöksiksi.
Viinitilan teemaan sopi, että paikkakortit kiinnitettiin viinipullon korkkeihin. PS. Korkit myynnissä 10 e :)


Kynttiläasetelmien kupit löytyi Ikeasta ja helmiä kalasteltiinkin vähän sieltä sun täältä.


Pöytäkolmiot teetettiin Calligraphen:ssä, toisilla sivuilla menu ja ohjelma. Pienissä lasituikuissa petunian kukkia.


Tuolihuput tilattiin ulkomailta ja niihin väkersin valkoista ruusua muistuttavat kukat.


Noutopöytä koristeltiin pullovaloilla ja syliterinmallisin maljakoin. Maljakot täytettiin vedellä ja siihen upotettiin valkoiset kukat (kukan nimeä en valitettavasti enää muista).Hääkakkuun ja morsiuskimppuun haluttiin myös panostaa. Hääparilla oli  selkeä visio siitä, minkälainen hääkakun tulisi olla: korkea nelikerroksinen seminakec-kermakakku, jossa välissä olisi mansikanpaloja ja mansikkamoussea ja koristeena aitoja valkoisia ruusuja.


  


Morsiuskimpuksi haluttiin selkeää, pyöreää mallia, joka sisältäisi vaaleanpunaisia ruusuja ja valkoista pionia. Sulhasen vieheeksi tuli valkoinen pioni ja molempien isien vieheiksi vaaleanpunaiset ruusut.

Viime helmikuussa huomasimme ilmoituksen kolmesta nuoresta siskoksesta, jotka olivat muodostaneet yhdessä uuden yrityksen, Kultahehkun, joiden erilaiset taidokkaat kakut ovat heidän erikoisosaamistaan sekä upeat kukkasidontapalvelut. Lisäksi heillä on pitopalvelu, jonka ensisijainen paikka on ollut elokuusta lähtien Lakeavaara Vimpelissä.

Suunnittelupalaverissa Sointu, Säde ja Lumikki olivat jokainen paikalla ja huomasimmekin heti, että homma on ns. hallussa. Jo puolesta sanasta heille on selvää, minkälaista hääkakkua ja hääkimppua olemme hakemassa. Työnjako on heillä hyvin selkeää ja ammattitaitoista.  Ei siis ihme, että Säde Alanen on eilen valittu vuoden nuoreksi floristiksi. Onnittelumme!Morsiuskimppu Kultahehkusta. Maljakossa valkoisia helmiä. Eukalyptus-köynnökseen kiinnitin valoruusuköynnöksen. Morsiusparin takana tekemäni valoverho.
Alusta asti oli selvää, että hääjuhlan koristeet tehtäisiin ajatuksella, että suurin osa koristeista olisi "konmaritettavissa" tai kierrätettävissä eteenpäin, eli kaikki valmistelut tehtäisiin siten, että ne soveltuisi myös seuraaville käyttäjille.  Lisäksi päätettiin, että hyödynnetään kaikki kodissa olleet jo valmiina olevat tuotteet koristelussa, jos mahdollista. Näin jälkeenpäin voi kertoa, että tässä onnistuttiin oikein kiitettävästi. 
Ruusupallopuut tein itse silkkiruusuista oasispallon päälle. Väleihin laitoin harsokukkaa ja ruscuksen lehtiä. Jalkoina lasiset kynttiläjalat.
Lasipulloihin laitoin lamoherukan varret ja lyhyen kynttilän.
Ikean sylinterinmallisiin maljakoihin laitoin silkkisiä pionia ja heinää.

En aikaisemmin ole tehnyt kukkasidontaa, mutta nyt kokeiltiin sitäkin. Kirkkoon tein näitä kaksi kappaletta, jotka siirrettiin vihkimisen jälkeen hääpaikalle.
Hääpaikalle tein maalauspohjaan Tervetuloa ja Pöytäkartta -opasteet. Tilasin sopivat tarrat ja pöytäkarttatelineeseen kiinnitin pienit pyykkipojat, joihin oli helppo tulostaa istumajärjestys. Nämä molemmat siis soveltuvat seuraavillekin käyttäjille (etunimet irrotettavissa). Yläreunaan kiinnitin niittipyssyllä eukalyptusta, patterivalot sekä valkoisia silkkiruusuja. Tukevat telineet valmistivat sulhanen isänsä kanssa. Alle sopi hienosti lyhtyjä ja kukkia.
 Opasteviirit tehtiin Arne Jacobsenin fontilla.

 Tieopasteet. Maalasin valmiin sydänpohjan valkoisella ja irtokirjaimet mustalla. Sulhanen teki nuolet. Nämä karkkikipot olivat kyllä maailman parhaat. Just sopiva suuaukko karkkikauhalle.Photobooth -huoneeseen tein taustaverhon hallaharsosta ja päälle tilasin kukkaköynnös-härpäkkeen.

Photobooth-huone, lastenhuone ja karkkipuffet olivat ehdottomia suosikkeja, valitettavasti niistä ei ole kuvia.

Pöytien päihin tein lasilevyistä pöytänumerot, johon maalasin valkoisella tussilla numerot ja liimasin kulmiin pienet ruusut.


 Mummolan kukkapenkistä löytyi pihapöytiin kukkia.Riihimäen vanhoihin lasipurkkeihin laitoin valkoisia kiviä ja kynttilät.
Morsiuskimpun lisäksi ripauksena vaaleanpunaista toi kaasojen ja morsiustyttöjen mekot sekä bestmanien solmiot. Kaikille tytöille tein rannekukat valkoisista silkkiruusuista ja helminauhoista.


Olo on niin onnellinen ja kiitollinen. Projekti oli upea, vaikka kieltämättä raskas. Onnellinen hääpari vihdoin 7 vuoden jälkeen avioliitossa. Onnea ja siunausta heille avioliittoon ja elämään.

  
Kiitos sulhasen vanhemmille, laulajille, pianistille, puheiden pitäjille, kuvaajille, videokuvaajalle, kaasoille ja bestmaneille ja muille apukäsille, hienoa työtä! Ja kiitos kaikille hääjuhlaan osallistuneille, te teitte ikimuistoisen juhlan, joka pysyy ikuisesti sydämissä!Tässä vielä onnellinen äiti tyttärensä kanssa. Tyytyväinen isäkin siellä pilkahtaa sivussa, mutta julkaisulupaa en saanut ;)
Ihanaa syyskuuta ja aivan mahtavaa, että löysit tänne! - tarja -

Blogiyhteistyö, Kultahehku. Tuotteista saatu alennusta. Kaunis kiitos!

Kuvat (suurimaksi osaksi): Toisin silmin. Iso kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi :)