lauantai 7. helmikuuta 2015

Eteinen & maalattu ruukku & led-valot portaikossa

Sisääntulokuisti avautuu eteisaulaan. Parhaillaan käytössä olevien ulkovaatteiden ja kenkien säilytys tapahtuu pääosin kuistilla ja eteisaulasta löytyy liukuovikaapistot, joissa jokaisella perheenjäsenellä on omia lankakoreja pipoille ja rukkasille sekä henkarikaapit. 

Muuten eteisaula toimii kulkuna keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja olohuoneeseen. Aulasta on portaat myös yläkertaan. 
Portaiden alla on vaatehuone, jossa hyllyjä ja tankoja välikausivaatteiden säilytykseen sekä paikat luistimille, kypärille jne. Sen rakentaminen oli loistava idea, nyt kaikille tavaroille on oma paikkansa, eikä esim. talvivaatteita enää tarvitse siirtää varastoon kesäajaksi.

Portaiden vieressä on pieni syvennys, jossa on juuri sopiva paikka ruukulle ja oksille. Ruukku oli ruskea ja kaunis sellainen, mutta jotenkin ei kuitenkaan sopinut värimaailmaamme, joten pitkän harkinnan jälkeen maalasin sen valkoiseksi. Kippuraoksat maalasin jo viime kesänä. Nyt se on täydellinen, onneksi uskalsin!


Maalikaupasta kysyin neuvoa ruukun sopivasta maalista ja ehdottivat Tikkurila Unico -maalia, sillä nyt ruukun voi tarvittaessa viedä vaikka lasiporstualle tai räystään alle pihalle. Ruukun sisältä eivät suositelleet maalattavan, sillä silloin ruukku ei hengitä, jos se on kosteuden kanssa tekemisissä.


Portaiden reunoihin asennettiin rakennusvaiheessa pienet led-valot. Valot sytytetään joka ilta yön ajaksi tuomaan valoa ja turvallisuutta portaikossa kulkeville.Aurinkoista lauantaita! Pihalle on päästävä kevätauringon syleilyyn :)

- tarja -


Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!


20 kommenttia:

 1. Valkoinen piano on kyllä kaunis!! Ja ruukusta tuli myös aika upea! Mukavaa lauantaita sinne.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Kyllä sitä taas nautitaan auringon valosta :)

   Poista
 3. Kauniin näköistä <3 Valoisaa ja selkeää sisustusta <3

  VastaaPoista
 4. Onnistunut diy-juttu! Led-valot on myös kivat.

  VastaaPoista
 5. Kiva muutos! Teillä on muutenkin tosi kaunis koti :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)