lauantai 6. kesäkuuta 2015

Viljelylaatikon istutukset ja puutarhavälineiden testaus

Teimme viime kesänä lapsille viljelylaatikon, johon he saivat istuttaa mieleisiään kasviksia, juureksia, yrttejä jne.
Viljelylaatikko on tehty vanhoista lankuista, se on rouhean ruma, mutta ajatus on tärkein ;)

Laatikon vieressä on vanha valkoinen puuallas ja siihen lapset istuttivat erilaisia puutarhalta valitsemiaan yrttejä. 

Sekä viljelylaatikko että yrttilaatikko on vuorattu maisemointikankaalla estäen esim. ulkopuolisen juuriston pääsyn laatikoihin.

 
 


Viljelylaatikon vieressä on pari mustikkapensasta, mustaherukkapensas, karviaispensas sekä raparperiä.

Mummolasta haimme lisää vanhoja perunalaatikoita ja niihin istutimme mansikantaimia.


 
Viime vuonna viljelylaatikon sato jäi heikoksi ja totesin mullan olevan ravintoköyhää ja juurista. Niinpä kaivoin vanhan mullan pois, hain kompostoristamme muhevaa multaa ja sekoitin päälle luomu-turvemultaa. Myös raparperi sai oman kompostorin multaa ja mustikkapensaat havu-rodomultaa.

Lapset istuttivat laatikkoon muutaman perunan, porkkanaa, hernettä ja naurista. Ruohosipuli ja muutama mansikantaimi viljelylaatikossa jo olikin valmiina.  
Sain Fiskarsilta testattavaksi puutarhavälineitä, joita muutamia tuotteita jo aikaisemmassa postauksessa kokeilinkin, klik

Tänään testauksessa olivat Fiskars möyhennyskuokka + rautaharava.


   
Fiskars Solid -möyhennyskuokkaa kokeilin siis viljelylaatikon maaperän möyhentämiseen.  Kuokkaosa on valmistettu hiiliteräksestä ja se puri maaperään tehokkaasti sekoittaen kompostimullan ja turvemullan ennen istutusta. Varsiosa on alumiinia, joten käyttö oli kevyttä.


 
Viljelyalue laatikkojen ympärillä on katettu kuorikatteella ja kuorikatetta on käytetty puutarhassamme myös pensaiden ja istutusaltaiden katteena varsin laajasti.

Kokeilin Fiskars möyhennyskuokkaa myös kuorikatteiden sekoittamiseen ja pitkän varren ansiosta se oli myös siihen varsin näppärä vekotin, ei tarvinnut kyykkiä huonossa asennossa, vaan työ suoriutui hyvässä pystyasennossa. 


 
Fiskars QuikFit™ Rautaharavaa testasin pelikentällemme. Pelikenttä on varsin mukavalla käytöllä, mutta käytöstä huolimatta sinne eksyy ruohontupsuja. Käsin nyppiminen on tympäissyt, eikä ruohon myrkyttäminenkään tuntunut järkevältä, sillä kysymys on kuitenkin lasten leikkipaikasta.

Rautaharavalla irrottaminen oli kätevää - pieni irrotusliike haravan piikeillä ja ruohotupsun nosto.

 

Rautaharavalla kävi laatuun myös kentän ja piha-alueen murskeen tasoitus.Tässä mallissa  piikit ovat karkaistua hiiliterästä ja siinä on 14 piikkiä. Rautaharava on kätevä myös multapaakkujen rikkomiseen. 

 
Eipä voi tälläkään testauskerralla voi kun todeta, että kyllä kunnon välineillä työ käy laatuun ja ennenkaikkea työ on paljon mielekkäämpää :). Kiitos Fiskars!

- tarja -


Blogiyhteistyö:  tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.
Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!   

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää <3 Kunnon välineillä puutarhan laitto onnistuu :) Ihanaista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  2. Onpa mainio idea nuo vanhat perunalaatikot :) Teillä on tosi kaunis ja siisti piha.

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)