sunnuntai 2. elokuuta 2015

Matonpesupaikka

Tämän kesän matonpesukelit ovat olleet kortilla. Tai vaikka matot olisi saatu pestyä, ei kuivumisesta ole sateiden takia ollut takeita.

Matot on nyt vihdoin kuitenkin pesty ja osin kuivatus on tapahtunut takapihan lasiterassilla katoksen alla - mattoteline vain terassille ja siinä ovat sitten pikkuhiljaa kuivuneet.

Jo puutarhasuunnitelmassa otettiin huomioon paikka mattotelineelle ja mattojen pesu. Kivilaatoitus jatkuu kodinhoitohuoneen nurkalta telineelle asti ja matontamppausalue laatoitettiin laajemmin, jolloin laatoituksella onnistuu myös matonpesut. Päälle vain pari kerrosta muovia. 

  


Pesen kaikki matot itse painepesurilla, tänä vuonna pesin myös Pappelina -matot ensimmäistä kertaa painepesurilla - ihan ensimmäisen pesun suoritin olohuoneen Pappelina Metallic White - ison maton kylläkin ihan pesuhuoneen lattialla, mutta täytyy sanoa, että painepesurilla tuli kuitenkin kirkkaampi lopputulos.Nukkumattojen pesussa käytän lastaa huuhteluvaiheessa siten, että aina painepesun  huuhtelujen välissä lastaan enimmät vedet pois. Loppuhuuhtelu suoritetaan mattotelineellä, johon matot jätetään myös kuivumaan (ja/tai nostettiin terassille).
Kesäaikana emme käytä mattoja ollenkaan, koska kuljemme niin paljon paljain varpain, joten tämä ihan käytännön syistäkin ;)

Miten teillä pestään matot - kesäisen ihanasti laiturillako? :)

- tarja -

8 kommenttia:

 1. Painepesurilla pestään täälläkin. Pienet kevyet pesen pesukoneessa. Tälle kesää ei ole voinut mattoja pestä juuri tuon kuivumisongelman takia. Toivottavasti tulee vielä matonpesukelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan vielä syksylle hyviä matonpesukelejä :). Vielä olisi yksi matto pesemättä.

   Poista
 2. Painepesurilla täälläkin, meilläkin on pihassa laattaa niin, että siinä on hyvä pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatoilla on kyllä hyvä pestä :). Vielä kun saisi verkollisen telineen, jonka päälle voisi jättää isotkin matot kuivumaan (sellainen meillä oli entisessä kodissa).

   Poista
 3. Painepesurilla vanhan hetekan päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hetekka on loistoidea!! Tuli heti mieleen entisessä kodissamme oleva verkollinen teline , jonka päällä oli hyvä pestä ja siihen sai jättää isot matot kuivumaankin :)

   Poista
 4. Meillä pestään ihan matonpesupaikalla käsin...meillä ei ole painepesuria! On vaan niin sääli kun nykyään mattoja varastetaan paljon noilta pesupaikoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käsinpestäessä on vaan oma tunnelmansa <3. Voi hyvänen aika, että varastetaan mattoja pesupaikoilta - huono homma :(

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)