lauantai 3. lokakuuta 2015

Pappelina vs Horreds mattan - muovimattovertailu

Kotimme pääväri on valkoinen ja myös matot ovat pääosin puhtaanvalkoiset. Niin, siinäpä haastetta lapsi- ja koiraperheeseen ;), mutta en siitä huolimatta halunnut luopua matoissakaan tästä väristä - niinpä täytyi löytää helppohoitoiset matot, sellaiset, jotka ihan oikeasti toimivat vilkkaassa arjessa – käytännössä se meillä tarkoittaa helppoa, lähes päivittäistä pyyhkäisyä / puhdistamista.

Noin 1,5 vuotta meille kotiutui ensimmäinen Pappelina Svea Metallic White –matto olohuoneeseen. Kokemuksia ko. matosta ei ollut, mutta nettikokemusten perusteella uskaltauduin tilaamaan ”sian säkissä”. Katua ei ole tarvinnut. Pinta on hohtavan puhtaanvalkoinen ja ylellinen sekä yllättävän pehmoinen jalan alla. 

Seuraava muovimatto hankittiin kodinhoitohuoneeseen – tämäkin Pappelina. Hyvää sanottavaa tästäkin, hyvin pysyy paikoillaan ja helppo pestä vaikka pyykinpesukoneessa.

Uusin muovimattotulokas on ruokailutilan Horreds mattan Plain. Koska pöytä on suuri, tarvittiin isompi koko kuin Pappelinan isoin malli. Horreds mattan koko on 200 x 250, joten se toimii käytännössä myös ruokailussa, kun tuolit vedetään pöydän alta. Tässä kohtaa voi siis vain suositella keittiönpöydän alle riittävän suurta mattoa.







Ko. matot muistuttavat paljon toisiaan ja soveltuvat sen vuoksi sisustuksen yhtenäiseen linjaan. Molemmat matot valmistetaan Ruotsissa.



Horreds mattan on Pappelinaa hieman valkoisempi ja maton päätyreuna on ikään kuin ”hitsattu”, jolloin mattoa voi pitää molemmin päin – molemmat puolet ovat siis ns. oikeita puolia. Pappelina Svea :n päätyreuna on ommeltu kaksinkertaiseksi ja käytännössä sitä on tarkoitettu pidettävän vain  oikea puoli ylöspäin. Tai toki reuna on laadukkaasti huoliteltu, eli on makuasia, kelpuuttaako maton toisinkin päin reunasauman takia.






Horreds mattan –matto on selvästi kudottu pikkuisen väljemmin kuin Pappelina Svea, mutta itse muovi on molemmissa pehmoista ja paksua. Kodinhoitohuoneen Pappelina maton muovikude kylläkin poikkeaa mielestäni hieman olohuoneen Svea-matosta paksuudessa ja lisäksi päät on myös ”hitsattu” kuten Horred mattan :ssa.

Kaupoissa olen hypistellyt myös muiden merkkien muovimattoja ja useat ovat ikävän karheita ja kovia.

Koska Horred mattan on valkoisempi, ei mattoja voi pitää aivan vierekkäin, eron huomaa silloin, mutta ei kauempaa. Pappelina Svea on myöskin hieman metallinhohtava matto ja Horred mattan on täysin  mattapintainen.



Horred matto on ollut paikoillaan vasta pari päivää, joten käyttökokemuksia on tulossa myöhemmin.

 



Olohuoneen Pappelina Svea –maton käyttökokemuksia voit lukea täältä ja täältä 

Mitäs pidätte kukka-asetelmastani? Sisustus Kokon :n ihanan kuuraisen marja-alustan laitoin Uashmaman pussiin ja pussiin piilotin pienen maljakon, jolloin krysanteemit saavat vettä.




Ihanaa viikonloppua!  Itse kävin tänään käsityömessuilla Seinäjoki Areenassa - ja tarttuihan sieltä mukaan kaikkea ihastuttavaa, esim. joulukorttiaskarteluun sopivia juttuja :)

- tarja -


PS. Muistathan että kotiporstuan instagram päivittyy päivittäin - käyhän kurkkimassa  tästä  ♥

17 kommenttia:

  1. Pappelinan matot on kauniita ja toimivia. Kauniilta näyttää sielläkin ja kimppukin on upea.

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita mattoja, molemmat. Miten peset noita? Meillä on kaksi isoa koiraa ja neljä ipanaa, joten haastetta matoille löytyy... Miten hyvin noita pystyy imuroimaan, lähteekö karvat irti? Ja tietysti tärkein kysymys, mistä ostit nuo :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :). Pappelinalle riittää imurointi ja moppaus kostealla. Yhden kerran olen pessyt maton ihan pesuhuoneessa ja toisen kerran painepesurilla. Nopeaa kuivuu! Lisää näistä pesuista saat klikkaamalla oikealta "pappelina". Pappelinaa ja helppo myös lakaista - hyvin lähtee roskat rikkalapioonkin :). Todella helppo matto!

      Poista
  3. Ihania mattoja <3 Nuo muovimatot taitaa ollakin helppohoitoisia :) Leppoisaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Enpä usko että helpompia mattoja on olemassakaan ;). Ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin <3

      Poista
  4. Hei! Ajankohtainen postaus minulle. Mitä mieltä olet Horred mattanista parin viikon kokemuksen osalta? Pohdin tässä itse kummanko merkkiset matot tilaan keittiöön. Pöydän alle ei meille löydy kummaltakaan riittävän suuria mattoja, sillä pyödän koko on 110*240. Ajattelin kokeilla kuinka 70*400 (Svea metallic white/plain vit) matot istuisivat sinne. Lattiaan on teipattu jo mattojen rajat :) Mukavaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Laita minulle sähköpostisi, niin vastaan sinne, monenlaista ideaa sinulle, tähän boxikenttään mahtuu niin vähän tekstiä ;). Tulossa on toki postaustakin aiheesta, mutta ei ihan tähän hätään :). Mukavaa syksyä myös sinulle <3

      Poista
    2. sähköpostini on kotiporstua@gmail.com

      Poista
  5. Hei

    Mikä on kokemus horred matosta? Laatu verrattuna Pappelinaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marianne :). Laitoin sinulle sähköpostia, kun tuli pitkästi tekstiä ;). Horreds - ja Pappelina -mattojen vertailupostaus on tulossa :)

      Poista
  6. Heippa! En ainakaan puhelimella onnistunut löytämään vertailupostausta, mutta huomasin että olet laittanut joillekin mailia aiheesta. Voisinko minäkin saada vertailua näistä matoista?:) Olen nyt päätynyt siihen että investoin hyvään muovimattoon kun mielenterveys ei kestä enää koiratalouden mattojen jatkuvaa puunaamista... Pohdin näiden kahden väliltä jo senkin takia että hyvin huonosti olen noita Pappelinoja mistään löytänyt mutta Horred mattoja löysin useammastakin paikasta, joista voisin niitä tilata (tai sitten olen järkyttävän huono googlaamaan:D)
    Kiitoksia jo etukäteen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna ja kiitos yhteydenotostasi :). Olen valmistelemassa postausta mattojen vertailusta, varsinkin nyt kun olen molemmat matot pessyt :). Pappelina on laadukkaampi matto, se on selvä, mutta myös kalliimpi.

      Poista
  7. Hei, oletteko tutustuneet kotimaisen Koivutexin muovimattoihin? Meillä on molemmissa vessoissa Koivutexin matot, isommassa vessassa ihana helmiäisen valkoinen, ja ovat kyllä olleet ihan loistavat. Pehmeät jalan alla ja pesukoneessa käyneet monta kertaa. Edelleen ihan priimat. Kannattaa siis tutustua myös kotimaiseen vaihtoehtoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saara :). Kiitos paljon tiedoista, en ole tiennyt että suomessakin valmistetaan! Ehdottomasti tutustun!!

      Poista
  8. Hei,
    Todella kovasti olisin kiinnostunut mielipiteestäsi näiden kahden maton välillä. Kevät ja aurinko saanut haaveilemaan valkoisesta matosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin mieluusti kuultaisiin vertailusta :) Pappelinasta puuttuu koko 70x200/220,mikä olisi meidän keittiöön sopivin koko, mutta Horredin kestävyys ja puhtaanapito mietityttää. Kiitos, jos ennätät kommentoida!

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)