sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Terassin käsittely Valtti Plus Kelonharmaa terassiöljyllä & Hetekasta aurinkoinen daybed

Pari kesää sitten käsittelin takapihan terassimme kelonharmaalla puuöljyllä.  Nyt markkinoille näkyi tulevan Valtti Plus, jonka purkin kyljessä kerrotaan sen olevan erikoispigmentoitu puuöljy ja vesiohenteinen, jolle luvataan lisäksi hyvää säänkestävyyttä ja UV-suojausta. Aikaisemman käsittelyn tein siis  liuoteohenteisella kelonharmaalla puuöljyllä.

Aikaisemmin käsittelin terassin uritetun ruskean painekyllästetyn kestopuulaudan kaksi kertaa, mutta ilmeisesti tein tässä juuri virheen käsitellessä sen kahteen kertaan - kelonharmaa väri lähti liuskoina paikoin irti.
Ohjeeksi sain  laudoituksen hiomisen ja maalipesun ja sen jälkeen vain kertakäsittelyn Valtti Plussalla.


Valtti Plussasta huomasi, että siinä on enemmän pigmenttiä, sillä kertakäsittely näyttäisi riittävän - toki puunsyyt nyt näkyvät, mutta väri tuli tasaisemmaksi kuin liuoteohenteisella käsiteltäessä, silloin yksi kerros ei kertakaikkiaan vaan olisi edes riittänyt peittämään värieroja.



Terassi on nyt kuivunut pari päivää ja äitienpäiväksi kannoimme puutarhakalusteet paikoilleen. 



Puutarhamyymälästä löysin vitosella kivan musta ruukun pöydälle ja tuunaamani, maalatut  poronsarvet saivat mustat lyhyet kynttilät.


Löysin uudet puhtaanvalkoiset jätti-isot ruukut, joihin istutin 80 cm tuijat, mullan peitin valkoisilla koristekivillä.




Varastosta löysin vanhan sinisen hetekan, jonka maalasin valkoiseksi. Patjalle tein valkoisesta täkistä pussin - aurinkoinen daybed on valmis :), ja voin kertoa, että tästä aurinkosängystä suorastaan kilpaillaan ;)

 
 


Vielä kun malttaisi pari viikkoa, niin uskaltaisi hakea terassin lisukkeiksi kesäkukkia - nyt tulevat yöpakkaset ovat vielä mahdollisia.


 Hyvää Äitienpäivää


- tarja -


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)   



18 kommenttia:

  1. Täällä oli tänään samat valttaushommat, tosin mustalla. Valttasin etukuistin, kukkalaatikot ja autotallin kahdet rappuset. Huomiselle jäi terassi ja leikkimökin kuisti... Meiltäkin löytyisi tuo sama matkasänky (pesen siinä matot..), kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti upea tuli mustalla! Oma juttunsa tuossa on, lähinnä että saa pohjat valmiiksi / puhtaiksi valttausta varten - mutta kaiken väärti kyllä on :) Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  2. Onpas kaunis terassi ja ihana daybed, en yhtään ihmettele, että siitä kilpaillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Onneksi siihen mahtuu tarvittaessa kaksikin pientä rinnakkain :)

      Poista
  3. Niin ihana terassi!! Täällä ei ihan terassia vielä omisteta mutta omasta pihasta nautitaan niin paljon :) Elämän pienet isot ilot :)

    VastaaPoista
  4. Oi miten kaunis terassi teillä! :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana terassi, varsinkin tuo heteka on aivan mahtava idea.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää tiistai päivää sulle.

    VastaaPoista
  6. Voi että terassista tuli todella kaunis. Mistä löysit nuo isot valkoiset ruukut. Instassa jo niitä ihailin :)
    Tuo vanhan hetekan tuunaaminen oli kyllä ihan mahtava diy idea!
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu <3. Valkoiset isot ruukut on Agrimarketista ja pienemmät paikallisesta puutarhamyymälästä :). Ihanaa viikonloppua myös sinne :)

      Poista
  7. Moi! Toivottavasti Valtti pysyy tällä kertaa paremmin. Kiva, että oot jaksanu päivittää käyttökokemuksia.

    Oliko neuvona nimenomaan tehdä maalaus vain kertaalleen? Kaveri petsasi just muutama viikko sitten samalla keloharmaalla kahteen kertaan .
    Meillä on/ oli samaista painekyllästettyä lautaa ja vaihdetaan se Siperian lehtikuuseen. Kyllästyin petsaamaan/öljyämään. Näytti epäsiistiltä aina kahden vuoden jälkeen. Hyödynnetään painekyllästetty lauta toki mökkiportaissa. Väriksi varmaan tuo keloharmaa jos toimii.

    En anna isoa peukkua komposiitille. Viime kesän asuntomessuilla oli lohjennut iso pala terassista. Vaikka terassi olisi UV-käsitelty, niin miltä se väri näyttää kymmenen vuoden päästä?

    Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä kommentistasi! Kyllä antoivat neuvon, että vain yksi kerros, kahteen kertaan tehtynä kuulemma lähtee irti liuskoina, tämän virheen siis tein itse ensin ja tätä ongelmaa havaitsin. Okei, mukava kuulla näkökokemuksia tuosta komposiitista - ei todellakaan kiva, jos lähteen paloja :(. Tuosta Siperian lehtikuusesta olen kuullutkin hyvää :)

      Poista
    2. Hei. Kiinnostaisi tietää, joudutko käsittelemään terassia tänä keväänä uudelleen vai onko väri kestänyt?

      Poista
    3. Hei Kirsi :). Tässä juuri mietin, että mitähän tuolle terassille oikein tekisi, pinta on nyt siinä ja siinä, mutta ehkä käsittelen jos jaksan. Itku kun löytyisi kunnon aine, ettei joka kesä tarvitsisi käsitellä :(

      Poista
  8. Minäkin etsin kestävää terassiöljyä, kun terassia on niin paljon, ettei joka vuosi jaksaisi öljystä. Itse olen tykännyt sävytetystä Tikkurilan Valtti puuöljystä eniten, mutta tällainen kommentti löytyi virtasen maalitehtailun sivulta.
    Kestävä terassiöljy, ainutlaatuinen Virtasen UV-suoja arvostelun:
    Petteri Elo Nörtti yrityksessä Affecto
    Paras terassiöljy mitä tiedän, tällä on terassi käsitelty jo monta vuotta. Kestää hyvin, eikä tarvitse joka vuosi käsitellä. Suosittelen!
    Tykkää · Vastaa · Merkitse roskapostiksi · 10. toukokuuta 2016 19:0

    VastaaPoista
  9. Moi! Meille kävi tismalleen samoin kuin teille, eli ÖLJY alkoi hilseilemään ja koko terassi on käsiteltävä uudelleen. Luulin, että öljyn on mahdotonta hilseillä, mutta näemmä se on mahdollista. En missään nimessä suosittele kyseistä ainetta terasseille. Pitkäkestoisuuden ja helppohoitoisuuden sijaan saakin korjailla jälkiä vuosittain.

    VastaaPoista
  10. Meillä on myös tosi huono kokemus tuosta öljystä. Kaikenlaisia keittiöntasoja tullut öljyttyä muilla öljyillä ja silloin öljy tosiaan imeytyi. Tämä Tikkurilan terassiöljy ei imeytynyt edes vanhaan lautaan niin, ettei olisi kuoriutunut talvella ja kesän aikana pois. Nyt on mustaa siellä täällä ja puhdasta lautaa toisaalla.

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)