torstai 19. kesäkuuta 2014

Kivetetty etupiha & Muurinkivialtaat

Etupihalla sisäänkäynnin molemmin puolin on muurinkivi-istutusaltaat. Altaat ovat hieman rinteessä, joten pihalaatoituksen ja tiealueen rajaaminen aiheutti miettimistä. Erilaisia vaihtoehtoja kokeiltiin ja paras ratkaisu oli tehdä istutusaltaiden väliin leveät portaat. Portaat ovat kuitenkin niin matalat, että neidit ajavat ne alas pyörilläkin.

Nyt rajaus laatoituksen ja kivituhkapihan välillä on siisti ja selkeä.

Meillä on siis kivipuutarha / metsäpuutarha, ja nurmikoita ei ole laisinkaan. Etupiha on laatoitettu laajemmin ja molemmin puolin taloa ympäri menee laatoitetut kulkuväylät aina takaterassille asti.

Kivipuutarhasta lisää postauksissa: kivipuutarhan huolellinen pohjatyö
ja japanilaisen puutarhan siivousta

Perennapenkkejäkään emme laittaneet, vaan istutukset rajattiin altaisiin sekä kesäkukkien osalta ruukkuihin.

 Muurinkivialtaisiin istutettiin:
 •  Riippapihlajia
 •  Lamoherukkaa
 •  Seppelvarpuja
 •  Laakakatajia
 •  Pikku Prinsessaa (Little Princes)
 •  Kerrottuja Marketoita
 •  Verenpisaraa
 •  Sammalleimua
Ulko-oven molemmin puolin isoihin sinkkiruukkuihin istutin timanttituijat sekä pelargoniat ja hopeavitjaa (=hopeaputous). Valitettavasti timanttituijat joutuu käytännössä hankkia joka kesä uudet. Talven ne kyllä menestyy sinkkiruukuissa hienosti, mutta aina kesän aluksi kellastuvat. Kaikki konstit suojauksineen ja lämpimällä vedellä herättelyineen on kokeiltu. Toisaalta tuijat eivät kesäkukkiin verrattuna ole mitenkään iso investointi.

 Ihanaa keskikesän juhlaa.

4 kommenttia:

 1. Rauhallisen ja viihtyisän näköinen piha ja ehdottomasti kaunis! Ihanaa juhannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meiju <3. Ihanaa juhannusta sinullekin :)

   Poista
 2. Kaunis talo ja helppohoitoinen? puutarha. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Puutarha on mielestäni helppohoitoinen (esim. verrattuna entisen talomme nurmikko- ja perennapenkkihuoltoihin). Keväisin kun puhaltaa märkä-kuivaimurilla männynroskat ja haravalla viimeistelee, on näin ruuhkavuosiaan viettävälle äidille huoleton piha koko kesäksi :). Männyt roskaavat juuri eniten, mutta rikkakasveja ei mitenkään merkittävästi pääse minnekään kasvamaan tiiviin kivetyksen ja kuorikatekerrosten vuoksi. Olen postannut kivipihan siivouksesta: http://kotiporstua.blogspot.fi/2014/04/japanilaisen-puutarhan-siivousta.html . Lämpimästi tervetuloa lukijaksi <3

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)