tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lasiporstua kesätunnelmissa & Rentoutumista keinussa

Takapihan lasiporstua on saanut kesälookin; kukkasia ja pihakeinun sekä pienen tarjotinpöydän päälle pitsivalaisimet. 
Lasiporstua on kooltaan runsas 30 m2 ja jakaantuu kolmeen eri osa-alueeseen: 

 1. ruokailutila, jossa on itsetehty diy lankkupöytä sekä itsetuunattu sohva ruokatuolineen (lankkupöydän ohje kun klikkaat lasiporstua ja terassi). Kesäisin syömme täällä lähes poikkeuksetta.
 2. tarjotinpöytä ja kaksi tuolia ovat olohuoneen ikkunan alla. Kahvihetkiin tämä on mitä ihanin paikka - metsäinen luonto näkyy suoraan edessä.
 3. pihakeinu sijaitsee lasiporstuan toisessa päässä ja on lempipaikkani - keinuun kun laittaa pitkälleen kuuntelemaan linnunlaulua ja katsomaan puiden latvoja, on uni varma ;)


 


Pitsivalaisimet pienen tarjotinpöydän päällä on tehty vanhoista mummon virkkaamista pitsiliinoista.


Pihakeinu on pelastettu kaatopaikkakuormasta. Hankin siihen vain uuden valkoisen katosliinan ja vihreät toppaukset. Keinu muuttaa kylläkin terassille ja tilalle tulee tytöille teltta - niin he ovat sen nyt päättäneet ;)Muutama Pappelina Svea Metallic White matto sopisi mielestäni porstualle hyvin :)

Aurinkoa :)

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo lasiporstua, huoh! Kelpaisi itsellekin! :)

  Jenni / Rakkaudesta sisustamiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3. Lasiporstua on kyllä mukava näihin suomen vaihteleviin ilmoihin ;). Mutta hei, uusi terassisi on kyllä niin ihana ja viihtyisäksi sisustettu!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3. On se täytynyt aika hyvin onnistua kun koko sakki melkein asuu lasiporstualla ja terassilla ;)

   Poista
 3. Voi että, voin hyvin kuvitella että tuolla on ihana nauttia kesästä ja ottaa pienet unetkin! Näitä kuvia katsellessa tulee kyllä taas ikävä omaa pihaa ja terassia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kieltämättä ihana paikka, kuin eri maailmaan astuisi ja lupa rentoutua :), meidän "kesämökki" ;)

   Poista
 4. Upea terassi/porstua on teilläkin! Olen kade tuosta teidän laattalattiasta, juuri eilen päivittelin, että olisi pitänyt terassilaudan sijasta laatoittaa koko terassin lattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tyytyväinen laatoitukseen, jo ihan puhtaanapidonkin takia. Alunperin mietimme laudoitusta, mutta viime tingassa muutimme suunnitelmia. Laatoituksen alla on jopa lattialämmitys, joten tilan saa tarvittaessa kytkettyä maalämpöön. Seinät on siis valmiiksi eristetty, oviaukkoon vain lämpöeristetyt lasiliukuovet. Mutta tällähetkellä näin riittävä :)

   Poista
 5. Niin tyylikäs ja samalla semmoinen kodikkaan kutsuva <3 Miten ihmeessä sä olet mummon virkkaamista liinoista tehnyt nuo valaisimet? Oletko jotenkin sokeritärkännyt liinat vai onko ne vain kehyksiin pingotettuna vai mitä? Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dara <3. Vanha suutarinvalaisin oli muottina siten, että laitoin valaisinkuvun päälle tuorekelmun ensi suojaksi ja asettelin pitsiliinan päälle. Tein EriKeeperistä ja vedestä (50/50 %) seoksen ja pensselillä valelin liinan kauttaaltaan märäksi ja sitten annoin vain kuivua. Samalla tavalla tulee myös kivoja kulhoja (toisinpäin), mutta jos niihin laitetaan elintarvikkeita, voisi tuo sokeritärkkäys olla parempi ;). Olen tehnyt samalla tavalla myös lasiporstualle Ikean valaisimen päälle pitsiliinasta koristeen - ohje löytyy kun klikkaa lasiporstua ja terassi -kohtaa :)

   Poista
 6. Kylläpä näyttää teidänkin pöytä kivalle! Ja koko kuisti on aivan ihana, raikas ja valoisa!

  VastaaPoista
 7. Niin paljon ihania ideoita, kiitos kun jaat luovuutesi kansamme! Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kaunis ihanasta kommentistasi <3. Ja kiitos kun jäät seuraamaan!

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)