perjantai 14. marraskuuta 2014

Maalatut kävyt & Minkkiviltti tyynyineen

Omasta puutarhametsästä löytyy vaikka minkälaisia aarteita joulun askarteluihin. Viime vuonna tein olohuoneen pöydälle käpykranssin männynkävyistä ja maalasin ne valkoisella sekä koristelin valkoisilla marjoilla ja ruusuilla sekä pienillä lehdillä, jotka olen joskus Tiimarista ostanut. Ulko-oveenkin kranssi olisi sopinut vallan mainiosti, mutta ulkona kylmässä kävyt vetäytyvät takaisin suppuun ja irtoavat liimauksestaan.

Nyt otin käsittelyyn kuusenkävyt ja maalasin ne valkoisiksi sekä lumisumutteella että osan tavallisella suihkemaalilla ja laitoin ne vanhoihin Riihimäen lasipurkkeihin. Kynttilänpidikkeet lasipurkkeihin löysin Pentik :stä.


Tarvikkeet:


Löysin ihan mielettömän pehmoisen huovan ja tyynyt olohuoneen sohvalle Kangaskulma MY-H :sta. Kuosi on puhtaanvalkoinen minkki, ja sitä ne pehmeydellään ja kutsuvuudellaan kyllä ovat. Ne ovat vesipestävät, joten ne voi ottaa surutta oikeaan käyttöön näin lapsiperheessäkin, vaikka valkoiset ovatkin.
Kangaskulma MY-H :stä tekee kyllä aivan ihania löytöjä. Kankaiden lisäksi sieltä löytyy monenlaista tarviketta askartelujuttuihin ja valmistuotteisiin. Loppukevennykseksi kerron yhden "salaisuuden". Usein näitä sisustuskuvia joutuu vähän rajailla - joskus oikein kunnollakin. Kun pikkuneidit tuumaavat, että leikkejä ei siirretä, ei edes tilapäisesti, niin niitä ei sitten siirretä ;). Tässä hyvä esimerkki - nämä hevosleikit ovat olleet ruokailutilassa nyt ainakin kaksi viikkoa, mutta siinäpähän ovat - äiti rajailee kuvia sen mukaan :)Mukavaa viikonloppua Sinulle ihana lukijani ♡

- tarja -

14 kommenttia:

 1. Oih, mihinkä eksyin. Todella upeaa kaikki ☺☺

  VastaaPoista
 2. minäkin suunnittelin käpyjen maalausta. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Ihania duunauksia -uusi lukijasi ilmoittautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ♥. Ja ihanaa kun tulit lukijaksi, tervetuloa!

   Poista
 4. Nuo kävyt on huippuidea! Oon yrittänyt etsiä lähistöltä käpyjä, mutta en ole löytänyt vielä. Laittaisin niitä hurrikaanin sisälle (kynttijäjuttuun). Tarttuiko spray-maali helposti käpyihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävyt ovat kyllä tosi monikäyttöisiä koristeita :). Sekä lumisumute että spaymaali ottivat hyvin kiinni, pari vuorokautta annoin kuivua. Laitoin ikivanhoihin Riihimäen lasipurkkeihin molempia versioita, lumisumute on nimensä mukaisesti lumisemman näköinen :)

   Poista
 5. Moi! Mistä olet hommannut nuo lasipurkkien "kynttilä-kannakkeet"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :). Ne on Pentikistä, just sopivankokoiset Riihimäen lasipurkkeihin :)

   Poista
  2. Moi!

   Kiitos tiedosta, pitääpä hakea. Minullakin kun noita purkkeja majailee ;). Sinulla on kiva blogi, käyn toistekkin ;)

   Poista
  3. Kiitos <3, ja tervetuloa uudelleen :)

   Poista
  4. Kävinpä eilen hakemassa ja aivan ihanat tuli, kiitos ideasta ;) Kiva, kun voi käyttää monipuolisesti noita purkkeja.
   Oikein hyvää joulunodotusta ;)

   Poista
  5. Kiva kuulla! Se on totta, pääsevät purkit monenlaiseen käyttöön :). Ihanaa joulunodotusta sinullekin <3

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)