keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Huurteiset hedelmät korissa kera ruusujen ja risujen

Eteisaula sai talvisen asetelman vanhaan rottinkikoriin. 
Omenat ja risut käsittelin huurteisiksi kananmunanvalkuaisella ja sokerilla. Rottinkikori sai valkoisen maalipinnan ja korin pohjalle laitoin ensin rutattuja sanomalehtiä ja päälle reilu kerros sammalta. Punaiset ruusut saavat kuivua asetelmaan kauniisti. Kori löysi paikkansa portaiden vierestä joulun ja talven ajaksi :)






























Huurrehedelmien valmistukseen tarvitset:
- hedelmiä (omenoita, viinirypäleitä, päärynöitä, appelsiiniä, mandariiniä, limettejä, viikunoita tms) ja risuja (itse käytin teko-omenoita)
- 1-2 kananmunanvalkuaista
- kidesokeria










































1. Vatkaa valkuaiset kevyesti. Pistä hedelmään hammastikku, jotta voit helposti käsitellä hedelmää.
2. Pidä tikusta kiinni ja levitä valkuaista pullasutilla tai siveltimellä hedelmän pinnalle.
3. Pyörittele hedelmää kidesokerissa.
4. Nosta hedelmä kuivumaan leivinpaperin päälle.












































Huurteista alkutalvea - täällä meilläpäin luonto on tällä hetkellä juuri huurteinen :)

- tarja -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi :)