perjantai 31. lokakuuta 2014

Uusi valkoinen astiasto & pellavaiset lautasliinat

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa valkoista astiastoa, eli tarkoitus oli uusia koko kahvi- ja ruoka-astiasto siten, että kahvikuppeja leipälautasineen olisi 20 kpl ja ruokailulautasista syviä ja matalia kumpiakin 12 kpl.

Astiasto tuli olla selkeä, ajaton, klassinen, kokovalkoinen ja kahvikupin koko vähintään 0,22 l, eli riittävän suuri nykyihmisen kahvinjuontiin. Ennenvanhaan kahvikupin koko oli selvästi pienempi, kuten meidän Arabia Arctica -kalusto.
Myin kaluston kahvi- ja teekuppineen kirpparilla ja nyt oli aika tehdä ratkaisu uusien hankinnasta. Myös Arctican ruoka-astiasto oli käytössä jo kulunut, eikä niistä enää kehdannut ruokavieraille päivällistä tarjota ;)

Vertailin astiastoja ja valintakriteereiksi nousi myös muunneltavuus sekä se, että astiastosta löytyisi myös tarjoiluvadit. Tärkeänä pidin ulkonäön lisäksi myös sitä, että saatavuus ja täydennettävyys olisi taattu myös tulevaisuudessa.

Loppusuoralle vertailussa jäi klassikko Iittalan Teema -sarja sekä upean hienostunut  Rosendahl Grand Cru -sarja.
Ja lopulta kotiutin meille iki-ihanan Teeman :). Teeman pelkistetty muoto palvelee useampaa käyttötarkoitusta ja taipuu mitä erilaisimpiin tilanteisiin. Se sopii arkeen ja juhlaan, ruoanvalmistuksesta tarjoiluun ja ruokailuun – ja sopii muiden meidän talon Iittala-esineiden seuraan, kuten Teema 3 dl mukien seuraan. Mukeja meiltä löytyy valkoisen lisäksi myös punaisena. Astiaston seuraksi hankin myös haaveilemani valkoiset pellava lautasliinat <3. 
Onko kenelläkään tietoa, mistä näitä Anno pellavaisia lautaliinoja vielä saisi lisää? - valkoisina en ole löytänyt mistään :(
Tyytyväinen äiti, kun astiasto -asia nyt järjestyksessä ;), sen kunniaksi pyysin ystäviä syömään. Tällä kertaa eivät pellavaliinat vielä päässeet kattaukseen, sillä niille pitää kehittää ensin jokin ihanan romanttinen lautasrengas.Ihanaa viikonloppua Sinulle ja hyvää Pyhäinpäivää.

- tarja -

5 kommenttia:

 1. Loistava valinta, ihana kattaus!

  VastaaPoista
 2. Arcticaa ja 24 lautasia on meillä myös ja ne ovat jännästi kuluneet pohjasta.Aterimet kai kuluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika näköjään kuluttaa, vaikka ihmetellä täytyy miten niinkin kauan palvelivat :)

   Poista
 3. Useful info. Fortunate me I discovered your site by
  chance, and I am surprised why this accident did not took place in advance!
  I bookmarked it.

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)