perjantai 10. lokakuuta 2014

DIY - Sammalkuusien valmistus

Olen ottanut jo varaslähtöä joulun askarteluihin ;). Ajattelin, kun ilmat ovat vielä kohtuulliset (vaikkakin sateiset) ja ennenkuin lumi tulee maahan, on toimittava.
Eli tein sammaleesta kuusia pihaportaille. Lopullista paikkaa en ole vielä päättänyt, mutta nyt ennen joulua saavat olla hetken portailla. Ehkä ne saavat jouluksi jouluvalotkin ♡

Tein viime joulunakin pari pienempää kuusta samalla systeemillä ja hyvin säilyivät koko talven, vaikka runkona onkin sanomalehdet. Ei mitään ongelmaa siis tehdä sammalkuusi tällä systeemillä.

Muutama sanomalehti rullataan kartioksi ja paksulla teipillä saumat kiinni. Sammalta päälle ja vihreällä ohuella rautalangalla kierretään ympäri. Helppoa!

Ja kun sammal vielä saa riittävästi kosteutta, niin niistä tulee entistä vihreämmät - tekovaiheessa sammaleen pohjaa tulee väkisinkin hieman esiin, mutta väri tasoittuu kyllä. Eli vinkkinä heitän; mikäli sammalkoristeet ovat esim. katoksen alla, eivätkä saa sadetta, niitä kannattaa kostuttaa säännöllisesti - aika ruskeakin sammal alkaa myös uudelleen vihertää, kun kosteudesta huolehditaan.
Tästä kaikki lähti:

Mukavaa perjantaipäivää ♡

- tarja -

14 kommenttia:

 1. Wau! Kivan näköisiä kuusia! Ihanan näköinen talo teillä!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiva diy-idea nuo sammalkuuset. Niihin voi varmaan laittaa vaikka jouluvalojakin kun niiden aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku <3. Kyllä ne suorastaan huutaa jouluvaloja :)

   Poista
 3. Kauniita <3 täytyypäs ehkä kokeilla! Ja kaunis talo teillä on!

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä ohjeista. Hienot sammalkuuset!

  VastaaPoista
 5. Ihania! Kiitos ideasta! Ehkäpä toteutankin lähiaikoina. Juuri pohdin mitä kivaa keksisin meille syksyksi, talveksi ja eritoten jouluksi. Viime vuonna kokeilin tuijia ruukkuihin, mutta ne eivät selvinneet talven yli :/ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia-Rebekka <3. Sammaleesta saa kyllä helposti ihania juttuja, muitakin ideoita olisi toteutusta vailla. Mä en myöskään saa tuijia säilymään, tai jos saan talven yli, viimeistään keväällä kuolevat :(

   Poista
 6. On kyllä hieno talo, hienot huoneet ja todella mainioita ideoita! Tuo sammal-kuusi on sopivan helppo toteuttaa meikäläisellekin, kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Kivaa että sait ideoita, sehän blogin tarkoitus olisikin parhaimmillaan :). Ihanaa syksyä <3

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)