maanantai 20. lokakuuta 2014

DIY Sammalpuu & sammalpallo

Tällä kertaa tein sammaleesta pallopuun sekä pienempiä sammalpalloja. Aikaisemmin tein sammalkuusia, niistä postausta täältä.

Sammalpuun valmistus on ollut mielessäni varmaankin jo parisen vuotta - oikeastaan siitä lähtien kun olohuoneessamme ollut Ikean viherkasvi kuoli ja mietin uusiokäyttöä kasvin ihanalle letitetylle rungolle. Vein rungon pariksi vuodeksi varastoon ja nyt kaivoin sen esille ja pikkuneitosten avustuksella lopputulos on tässä:Tarvikkeet:

- viherkasvin letitetty runko tai puunoksa/runko
- vanhan ruukun maalaus valkoisella
- sammalta
- vihreää rautalankaa
- multaa (tai hiekkaa) tukemaan runko
- valkoisia kiviä


Sammalta kiedotaan pikkuhiljaa rautalangan avulla isommaksi ja isommaksi palloksi ja lopuksi tyvi laitetaan ruukkuun ja tuetaan hyvin mullalla. Ruukun päälle koristeeksi valkoisia kiviä.

Tein sisäänkäynnin edustalle erilaisiin ruukkuihin (ja ilman ruukkuja) pieniä sammalpalloja. Niissä voi olla muottina alla märästä sanomalehdestä tehdyt muotit - päälle vain sammalta ja rautalankalla ympäri.

  
Ei muuta kun kokeilemaan, vaikka ensin pienemmällä versiolla :). Ja jouluksi palloon tietenkin valot!

- tarja -


5 kommenttia:

 1. Oi,oi! :)Olit käynyt blogissani ja tulinpa tietysti vastavierailulle. Onpa kaunista ja tuo puutarha....Täältä saan varmasti vinkkejä omaankin (jota ei tosin voi vielä puutarhaksi kutsua). 8) Kuulumisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Kivaa jos saat vinkkejä :). Tervetuloa uudelleen!

   Poista
 2. Hei, kauniita sammaltöitäsi ihailen ja haluaisin tehdä tuollaisen ison sammalpallopuun...mietin että missä vaiheessa ja miten laitat kiinni tuon pallon tuohon runkoon?

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)