lauantai 31. tammikuuta 2015

Uudistunut työhuone & Muurame DIY-pöytä

Uudessa huonejaossa työ/vierashuone siirtyi talomme pienimpään huoneeseen yläkertaan.

Muurame kaapistot ja laatikostot laitettiin rinnakkain ja pöydän kanneksi sahattiin yhtenäinen levy. Näin saatiin koko huoneen levyinen pöytä. 

Kaapit ja laatikostostot ovat olleet aikaisemmin isompi kokonaisuus ja tähän kotiin osat hajautettiin siten, että osa toimii makuuhuoneemme lipastona. Muunneltava kalustesysteemi siis ja varmaan ikuinen design-tuote. 


Pöytä on normaalia korkeampi (85 cm), joten tuoleiksi valittiin Ikean baarituolit pestävillä istuinpäällisillä (istuinkorkeus 63 cm). Pöydän ja istuimen väliin jaloille jää tilaa normaali 22 cm. Kaappi- ja laatikostot ovat ilman sokkeliosaa (alla pehmustetassut), joten ikkunatkin saa auki.


 

Työvalaisin löytyi Pentik :n kevään 2015 uutuusmallistosta, malli Dobby. Ihastuin heti tähän upeaan muotoiluun - muotokieleltään muistuttaa mielestäni hiukan ihailemaani Louis Poulsen AJ-pöytävalaisinta.Vierassängy päätettiin toteuttaa ainakin tässä vaiheessa siten, että kaksi joustinpatjaa laitettiin päällekkäin ja iso petauspatja taitettuna päälle. Tällöin niistä saadaan levitettyä makuupaikat kahdelle. Meillä käy lähinnä tyttöjen kavereita yökylässä, jolloin niistä saadaan kiva siskonpeti.

Patjojen päällä on ompelijan tekemä harmaa helmalakana ja rakkaalta ystävältäni joululahjaksi saama ihastuttavan pehmoinen torkkuviltti toimii kutsuna päikkäreilleRentouttavaa lauantaita sinulle . Me lähdemme isännän kanssa juhlimaan 30 vuotista yhteistaivalta


Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!

16 kommenttia:

 1. Onnea teille ♡
  Mukavaa kun on tilaa tehdä vieras-työhuone, näyttää mukavalta ja toimivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Nyt kun vanhin tyttäremme muutti omaan kotiin, niin vapautui yksi huone, alunperin kaikille neljälle lapselle oli siis oma huoneensa :)

   Poista
 2. Paljon onnea ja ihanaa iltaa teille <3 Ihanan pitkä työpöytä, siinä mahtuu tekemään monenlaista projektia :) Muuramet ovat kyllä kestäviä, meillä on suvussa kulkenut vuodesta 80 lähtien laatikosto, joka on ollut hoitopöytäosan kanssa vauvanlipastona pikkuveljelläni lapsuudenkodissani, meillä esikoisella ja sitten vielä veljen kahdella lapsella. Laatikosto oli myös välillä sinkkukämpässäni ja ties mitä käyttöä sillä on vuosien varrella ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3. On kyllä ollut toimiva pöytä, kerrankin tilaa levittää paperit ja projektit kunnolla :). Keksimme tämän alunperin toiseksi nuorimmalle tyttärelle koulupöydäksi, kun haaveilin niin pitkästä pöydästä että mahtuu myös ystävä piirtämään vieressä :). Se on totta, nämä Muuramet ovat kyllä varsin monikäyttöisiä ja kestävät aikaa ja käyttöä äidiltä tyttärelle ja näköjään siitä eteenkinpäin :)

   Poista
 3. Onnea teille. Kiva kun huoneille löytyy uusiokäyttöä. :-)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea teille ja ihanaa iltaa!
  Minäkin sain työ/vierashuoneen kun poia muutti omilleen...vuoden on jo armeijan jälkeen ollut poissa kotoa ja nyt vasta toteutin unelmani...no saa poika tuolla asustaa kotiin tullessaan!
  Ihana huone, kyllä kelpaa vieraiden tulla!
  Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3. Kyllä siinä näköjään oma aikansa menee ennen kuin edes haluaa muuttaa huoneen eri käyttöön, tietynlaista haikeutta kun lapset muuttavat omilleen.

   Poista
 5. Onnea teille ♥ Paljon on yhteisiä vuosia takana. Löysin blogisi ja liityin lukijaksi: ihanalta vaikuttaa. Yövuoro kuluu mukavasti, kun on kivaa tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olga <3 ja aivan ihanaa että löysit tänne <3. Ja kiva kuulla että viihdykettä yövuoroonkin!

   Poista
 6. Kaunis ja toimiva työhuone :) Onnea ja rakkautta teille ❤️

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuolla kelpaa töitä tehdä! Näyttää tosi kivalta! ja voi, pitkä aika jo yhdessä. Onnea teille nyt ja tulevaisuudessa <3

  VastaaPoista
 8. Onnea täältäkun vielä!kivaksi olet thöhuoneen tehnyt.

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)