lauantai 23. tammikuuta 2016

Keinutuolin maalaus & kevätkukkasia

Varastoa siivotessa törmäsin vanhaan keinutuoliini ja laitoin sen kummemmin ajattelematta kirpputorikuormaan. Huilatessani istahdin keinutuoliin ja silloin muistin, miten ihana siinä olikaan istua ja rentoutua. Mieleeni muistui, kuinka imetin siinä esikoistani ja tuuditin uneen
Siltä istumalta päätin viedä keinutuolin olohuoneeseemme sovitukseen ja paikkahan löytyi sen kummemmin etsimättä. Tuolin väri ei vaan sopinut sisutukseemme, joten kipaisin paikalliseen rautakauppaan kysymään neuvoja maalaukseen.

 

Pinnakeinutuolin maalaus:

1. poista vanhat maalit ja hio tuoli hiomapaperilla. Pyyhi hiontapölyt.  

2. pese tuoli laimennetulla maalipesulla ja anna kuivua.

3. kittaa kolot ja muut vauriot pinnassa ja anna kuivua.

4. pohjamaalaa tuoli pohjamaalilla ja anna kuivua.

5. maalaa pinta kalustemaalilla. Itse toistin maalauksen kolme kertaa (anna kuivua maalausten välillä).

 
Tänään kannoin keinutuolin takaisin olohuoneeseen ja siitä tuli ihana rentoutumispaikka - luulenpa, että siitä jopa kisallaan kuka siinä saa istua :)

  

 
  
Joku tarkkasilmäinen saattoi huomata olohuoneen ikkunassa uuden House Doctor - paperitähden, halkaisijaltaan 87 cm. Tilasin sen heti joulun jälkeen alennusmyynnistä ja laitoin sen  ikkunaan, vaikka joulu onkin jo mennyt ;) - olkoot siinä ainakin tammikuun loppuun, se on niin upea!


 

Tänään kevätti vallan mahdottomasti, joten se oli merkki siitä, että tulppaaneja ja esikoita tarvittiin - esikko tuo aina kevään mieleen 
 Rentouttavaa viikonloppua Sinulle - toivottavasti teiltäkin löytyy keinutuoli :)

- tarja -

Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)   

10 kommenttia:

 1. Ihana keinutuoli! <3 Onneksi "heräsit" ajoissa ajatukseen ettet viekkään kirpulle ihanaa aarretta! Minullakin oli saman näköinen keinutuoli imetystuolina kuopuksen kanssa...minä myin sen kirpulla, mutta sain äidiltäni tuon antiikkikeinutuolin joka on nyt olohuoneessamme!
  Ihana myös tuo tähti!
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita <3. Älä muuta sano, onneksi tosiaankin "heräsin" ;). Kyllä keinutuoli on ihana!!

   Poista
 2. Kaunis keinutuoli! Maalasitko siveltimellä? Oliko helppo saada tasainen maalipinta? Minua odottelee yksi ruokapöytä ja tuolit, vastaava värinvaihto olisi edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3. Siveltimellä maalasin kokonaan, maalimyyjä neuvoi ottamaan pinnoihin pienemmän pensselin ja muihin osiin leveämmän pensselin. Laadukas pensseli kantsii olla. Jotkut maalaa pienellä telalla, itse en ole vielä kokeillut, mutta hyvä tuli noinkin, tyytyväinen olen! Mukavia maalaushetkiä :)

   Poista
 3. Aivan ihastuttava keinutuoli<3 Valkoisena täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3. Nyt se kyllä täydellinen - lempparipaikka :)

   Poista
 4. Kaunis keinutuoli, onneksi tosiaan heräsit ajoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3. Älä muuta sano, viime hetken herätys ;)

   Poista
 5. Kaunis keinutuoli. Valkoisena pääsee oikein oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3. Oli kyllä hyvä ratkaisu maalata valkoiseksi, tosin mietin ensin jotain räväkämpää, kuten kirkkaankeltaista :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)