sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Lasikuistin kesäkukat ja retrot pinnatuolit

Aurinkoista kesää!
 
Vihdoin olen uskaltautunut hakemaan kesäkukkia lasikuistillekin - en meinaa millään tajuta, että kyllä se kesä nyt tuli ;). Tänään on kuitenkin satanut ja hyvä niin, luonto kaipaa selvästi sadetta.
 
Meillähän ei ole kivipuutarhassamme varsinaisia perennapenkkejä, vaan kesäkukat istutetaan pääosin ruukkuihin oleskelualueiden lähelle.
 
Tänä vuonna hain lasikuistille valkoista petuniaa. Petuniat olivat oikeasti amppeleissa, mutta irrotin muoviset amppelipidikkeet ja laitoin sellaisenaan valkoisiin isoihin ruukkuihin.
 
 
 
 
 
Viime kesänä bongasin nämä yksinkertaisen kauniit muoviruukut tässä hieman pienemmässä koossa ja isompiin samanlaisiin istutin viime vuonna tuijat ja tänä vuonna onnistui myös talvehtiminen ruukuissa. Talven tuijat olivat ruukuissaan etupihan ulko-oven rappusilla ja kesäksi siirsin ne terassille. Terassilla kun ei kesäkukat oikein menesty kuumuuden vuoksi.
 
 
 
 
Lasikuistin katoksen alla kesäkukat sen sijaan tykkäävät olla - katto antaa sopivasti suojaa auringolta ja tuulelta.
 
Olohuoneen ikkunan alla olevan taittopöydän päälle hankin päreastiaan kirsikanvärisen Pelargonian.
 
 
 
 
Lasikuistin ja terassin rappusten luo hankin tänä vuonna ruukkuihin rungolliset Isla Bonita:t ja ympärille harsomaiset Poutapilvet.
 
 
 
Poutapilvi on sirolehtinen ja kukat ovat pienet ja valkoiset. Se on joulutähden sukulainen ja kuuluu tyräkkikasveihin. "Kukat ovatkin valkoisiksi värittyneet lehdet. 
 
Rungollisessa Isla Bonitassa on myös pienet valkoiset kukat, mutta mieluusti kuulisin tästä kukasta lisää, tämä on nimittäin minulle ihan uusi tuttavuus. Tällä hetkellä tämä ei vielä kuki, nuppuja kylläkin on ja toivottavasti ne myös aukeavat.
 
  
 
 
Pihakeinun luo toin pikkupöydälle kasvamaan minitomaattia, keinuun mennessään lapset saavat pistellä suuhun kesän aikana maukkaita tomaatteja.
 
 
 
Pihakeinu on aikanaan pelastettu roskalavalta ja hankin siihen uuden valkoisen katoksen ja alun perin vihreät pehmusteet, joille tein valkoisesta vohvelikankaasta uudet pussit.
 
Keinu onkin ehdoton lempipaikkani - siihen on iltaisin ihana oikaista ennen nukkumaanmenoa kuunnellen käen kukuntaa ja pikkulintujen laulua ♥
 
 
 
 
Lasikuisti on hieman uudistunut viime kesästä ja kaipasi pöydän ympärille lisää tuoleja.
 
Normaalisti pöydän ympärillä on kuusi tuolia ja kun koko perhe on yhtä aikaa syömässä, lainataan lasikuistin olohuoneen ikkunan alla olevia taittotuoleja lisätuoleiksi pöydän päätyihin. Syömme iltaisin lähes poikkeuksetta tällä lasikuisilla.
 
 
 
 
Meille oli kulkeutunut mummolasta pari vanhaa pinnatuolia ja päätin yrittää hankkia niitä lisää. Koko talven niitä kalastelin ja vihdoin viimein tuolit ovat nyt kasassa. Kiitos kaikille, jotka maltoitte niistä luopua ♥
 
 
 
Tuolit ovat vanhaa mallistoa, eikä ne ole täsmälleen samanlaisia. Jokainen tuoli on kuitenkin ajalta, jolloin tuolin istuinkorkeus on noin 41 cm, joten hankin niihin vajaan 5 cm:n istuintyynyt. Istuintyynyt tuovat samalla mukavaa pehmeyttä tilaan.
 
Kesälomalla ajattelin maalata tuolit, sillä suurimmassa osassa on kulumisen jälkeä. Kaikki tuolit ovat onneksi kuitenkin ehjiä, joten entisöimiseksi riittää maalaus. Nyt mietinkin, minkä väriseksi ne maalaisin... ehdotuksia? :) Ehkä repäisen ja maalaan ne jollain muulla värillä kuin valkoisella ;)
 
 
 
 
Möin lasikuistin ikkunan alla olevat penkit  pois ja talveksi ikkunan alle tuodaan avoterassilla oleva puusohva suojaan ja pöytä käännetään toisin päin. Puusohva toimii kesäisin siis avoterassilla daybed:nä ja talvisin lasikuistilla puusohvana. Daybed:stä voi lukea täältä.
 
 
 
 
Pöytä kaipaa kesäksi ihan selvästi jotain piristävää pöytäliinaa. Ehkä löydän sopivan tässä kesän aikana :)
 
Joko teillä on kesäkukat istutettuina?
 
Etupihan kesäkukista ja kasvimaan kuulumisista juttua myöhemmin, nyt ihanaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa ♥
 
 
 
- tarja -

PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin   

8 kommenttia:

 1. Tosi kauniita istutuksia ja mä jaksan ihailla tuota teidän laatoitettua terassin lattiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3. Tuo terassin laatoitus on ollut kyllä yksi parhaimmista ratkaisusta! Niin helppo.

   Poista
 2. Kyllä teillä on kaunis lasiterassi! Kauniita kukkia olet istutellut. Kesäkukat olen istuttanut parvekkeelle.
  Tuolien väriksi valkoisen lisäksi mielestäni sopisi vaalean harmaa tai vaaleanpunainen.
  Ihanaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. On teillä komee teranssi. Niin paljon ihania kukkia.

  VastaaPoista
 4. On ihanat asetelmat nuo petuniat.En saanut talven yli säilymään omaa tuijaa ruukussa,harmitti mutta minkäs sille voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku <3. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun sain tuijat säilymään hengissä. Talvi meni yleensä ihan hyvin, mutta keväällä sitten nuukahtivat. Nyt oli ensimmäistä kertaa isommissa ruukuissa, olisikohan se auttanut.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)