torstai 8. kesäkuuta 2017

Nerokas tanko ongelma-vaatehuoneeseen & Säilytysvinkkejä kengille (sisältää alennuskoodin)

Olen tuskaillut pitkään kodinhoitohuoneessa sijaitsevan vaatehuoneen säilytysjärjestelmän kanssa. Vaatehuone on melko pieni ja siellä sijaitsee talomme  ”jakotukki-asema”. Putkia menee alhaalta ylös, eikä sinne ole ollut mahdollista asentaa mitään järkevää säilytysjärjestelmää, koska seiniin on mahdollista porata vain tiettyihin kohtiin.
 
Vaatehuone suunniteltiin rakennuspiiruksissa mieheni työvaatteille ja sellaisena se on myös ollut, tosin hyvin puutteellisella säilytysjärjestelmällä, välillä on viritetty suihkutankoakin jonkinlaiseksi tangoksi - huonoin menestyksin.
 
Kun Mirror Line:lta oltiin yhteydessä, otin ongelman puheeksi ja heillä oli erinomainen ratkaisu tähän säilytysongelmaan. He suunnittelivat vaatehuoneeseen mittojen mukaan metalliset tangot siten, että keskellä on pysty-tukitanko ja molemmille sivuille menee tangot kahdessa eri korkeudessa. Koska tangot ovat säädettävät, saimme itse asentaa tangot sivuseiniin juuri niihin kohtiin, kun poraus oli mahdollista.
 
 
   

 
 

 
Ylätankoon saimme kätevästi ripustettua housut ja alatangoille takit ja paidat. Pystytanko valmistaa, että koko helahoito pysyy ryhdikkäänä vaatteiden painosta.
 
 
 

  
Olemme erittäin tyytyväisiä tähän systeemiin – nyt mies pystyy yhdellä silmäyksellä katsomaan sopivat työvaatteet yllensä, mutta myös vesiputket ja mittarit ovat turvallisesti nähtävillä.
 
 
  
Blogini lukijat varmasti muistavat, että olen konmarittanut kotimme ja olenkin esitellyt esim. keittiön, eteisen ja lasten vaatekaappien säilytysideoita.
Minulta onkin monesti kysytty, minkälaisia ideoita minulla olisi antaa kenkien säilytykselle. Konmarituksen yhteydessä kotimme kenkävalikoima käytiin läpi ja iloa tuottamattomat kengät laitettiin joko kiertoon tai roskiin ja jäljelle jäi vain ne, joita oikeasti käytämme ja tarvitsemme. Jo tämä systeemi rauhoitti kotimme kenkäkaaosta huomattavasti.
 
 
 

 
Eteinen onkin ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät astuessaan sisään kotiin. Sen soisi olevan siisti ja viihtyisän kutsuva, mutta uskon, että monessa kodissa (ainakin lapsiperheissä), eteisen lattian valtaavat ensimmäisenä ”miljoonat” kengät. Tämä saa aikaan sen, että kodista saa äkkiä ahtaan ja sekaisen vaikutelman.
 

 
Moni miettiikin, miten kaikkien kenkien säilytys ratkaistaan siten, että kengille olisi omat paikkansa ja niiden ottaminen tästä paikasta olisi vielä yhdellä silmäyksellä mahdollista. Eikä olisi pahitteeksi, että toteutus olisi käytännöllisyyden lisäksi visuaalisesti kaunis ratkaisu, joka rauhoittaa tilaa huomattavasti.
 

 
 
Talomme rakennusvaiheessa mietimme jo kaikille tavaroille paikat, kuten kengille. Tästä mielestäni on asiassa juuri kysymys, eli mietitään, mitkä asiat eivät eteisessä toimi ja aletaan miettiä ratkaisua. Tiedostamalla ongelmakohdat, ollaan jo askeleen lähempänä ratkaisua. Kaikki alkaa siitä, että mitataan tila, näin hahmotetaan, mitä kaikkea tilaan voisi mahtua.
 
Monessa kodissa eteinen on kuitenkin melko pieni ja kaikki tarpeelliset toiminnot eivät sinne välttämättä mahdu, tai ei ainakaan koko perheen kaikki kengät. Tässä vaiheessa voidaan myös esimerkiksi miettiä laatikostoa tai kaapistoa eteisen lähellä, jossa kengät olisivat helposti otettavissa ja kaluste sulautuisi kuitenkin kauniisti sisustukseen.
  
Mirror Line on Etelä-Pohjalainen perheyritys, jossa valmistetaan yli 20 vuoden kokemuksella mittatilaustyönä asiakkaan toivomusten mukaisesti erilaisia säilytysjärjestelmiä ja on näin yksi Suomen suurimpia säilytysjärjestelmien valmistajia.
 
Uutuutena Mirror Line on avannut  kenkäsäilytysjärjestelmien verkkokaupan, josta löytyy suurempaankin kenkäkaaokseen ratkaisut. Esittelen tässä vinkiksi heidän kolme nerokasta kenkäsäilytysjärjestelmää.
 
Eteistasoja, kenkäkaappeja ja kenkälaatikostoja on kolmea eri väriä: valkoinen, vaaleahko Harmony ja tummanharmaa Antrasiitti Raita.
 
Kopina -eteistason avohyllyihin kengät on helppo ja nopea sujauttaa ja reunan ovelliseen tilaan voi piilottaa muutakin eteisessä pyörivää tavaraa. Keskiosan hyllyihin mahtuu helposti 12 paria matalia kenkiä ja ovellisiin reunaosioihin mahtuu kumpaankin 3 kpl varrellisia kenkiä. Reunojen hyllyt ovat säädettäviä tarpeen mukaan. Tätä eteistasoa on verkkokaupassa sekä 150 cm ja 130 cm leveänä.
 
 
 
 
Luksus -kenkäkaappi on kenkäfriikkien todellinen ystävä! Tämä pieni kaappi kätkee sisäänsä valtavan määrän säilytystilaa kengille. Ulosvedettävän ja käännettävän kenkätelineeseen mahtuu noin 18 paria kenkiä. Hyllyjen väli on säädettävissä, jolloin telineeseen mahtuvat myös varrelliset kengät.
 
 
 
 
 
Buutsi -kenkälaatikosto on tyylikkään yksinkertainen, jonka sisällä on metalliset kenkätelineet. Tämän laatikoston uumeniin saa mahtumaan helposti 18 paria kenkiä.
 
Buutsi kenkälaatikosto on oma suosikkini ja ehdottomasti tietenkin valkoisena :). Laatikosto on muotoilultaan selkeä, eikä siinä ole vetimiä. Kengät ovat piilossa ja laatikon avaamalla koko laatikon kenkävalikoima on nähtävillä. Ja parasta on tietenkin, että sinne mahtuu lastenkenkiä jopa 24!
 
 
 
 
 
  
Mirror Line :n uusi verkkokauppa tarjoaa lukijoilleni koodilla kotiporstua6 nyt 20 % alennuksen SEKÄ ilmaisen toimituksen kotiovelle kaikista verkkokaupan kenkäsäilytysjärjestelmistä (arvo 49 euroa). Kipin kapin siis ratkaisemaan kenkäsäilytysongelmat osoitteeseen kauppa.mirrorline.fi
 
Mirror Line:lta löytyy  liukuovia ja komeroita sekä lisävarusteet kaappien sisälle, esim. laatikot, kenkätelineet, rullakiskokorit, housutelineet, vaatetangot, valaisimet ja tietenkin tavallisia hyllyjä. Heiltä löytyy myös räätälöidyt tilanjako-ovet uuteen ja vanhaan kohteeseen. Siis kaikkea sujuvaan säilytykseen.


Blogiyhteistyö.
 
Huomenna onkin jo perjantai ja viikonloppu. Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille ja kesälomalaisille toivotan ihanaa lomaa :)
 
- tarja -
 
PS.  Pöytävalaisimen arvonnan voittaja on julkaistu kotiporstuan Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Onnea voittajalle ja kiitos kaunis kaikille osallistuneille.

2 kommenttia:

 1. Vaatetanko on hyvin keksitty, sekä toteutettu.
  Mulla olis kans tuolla pihavarastossa maritettavaa, nimenomaan kenkien osalta.
  Kiva ratkaisu teillä kenkien suhteen.
  Omia korkkokenkiä olen vienyt kirppikselle, mä en voi enään pitää korkkareita, vaikka olis pienikin !!! Siis pois nurkista tollaset kengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Hyvin on tankosysteemi toiminut, ei voi olla kuin tyytyväinen! Maritettavaa on vielä täälläkin varastojen osalta, mutta hiljaa hyvä tulee ;)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)