lauantai 12. elokuuta 2017

Stressittömät uudet matot

Tervehdys sinne ruudun taakse ja kivaa että olet siellä

Kotiporstuan Facebook-sivuilla on videota tällä kertaa kotimme sisätiloista - käy kurkkaamassa :)

Tänään puhumme matoista. Mikä tekee sinun mielestäsi hyvän maton? Plussaa tietenkin varmasti olisi, että se olisi hyvännäköinen, värimaailmaan sointuva, helppohoitoinen ja arkea kestävä, laadukas ja ajaton.

Meillä on ollut "kokeilussa" vaikka minkälaisia mattoja, joskus tuntuu, että olen kokeiluilla tehnyt turhiakin ostoksia ja käytännössä huomannut, ettei kaikki matot oikein ole soveltuneet meille tai ovat olleet laaduttomia tai hankalia pestä / kuivata.

Mattojen pesu oli tänä kesänä hieman haastavaa, sopivia kelejä ei oikein tullut, ainakaan juuri silloin, kun minulla olisi ollut aikaa niitä pestä ;)

Suurimmaksi osaksi sain matot kuitenkin pestyä ja taas huomasin, miten hankalaa painavien puuvilla- tai nukkamattojen pesu ja kuivaus onkaan, ja miten mukavalta tuntui nostaa Pappelina-matot kuivumaan ihan yksin mattotelineelle ja huomata, miten nopeasti ne kuivuvatkaan taas käyttöön.  
Haaveena onkin ollut Pappelina Svea Metallic White -matto myös eteiseen ja keittiöön. Haavetta ovat kuitenkin jarruttaneet mattojen hinta.  

Olohuoneessa meillä onkin ollut jo vuosia ko. matto sekä kodinhoitohuoneessa pallokuvioinen Pappelina Vera.

Ruokailutilassa on valkoinen Hodders mattan Plain, joka muistuttaa paljon Pappelinaa, mutta on hieman valkoisempi ja kuteeltaan aavistuksen väljempi. Värieroa ei kuitenkaan huomaa, jos matot eivät ole ihan vierekkäin.


 

Niinpä tein ratkaisun uusien, helppohoitoisten mattojen hankinnasta, kun huomasin, että parilla myyjällä oli sopivat alennusprosentit juuri sopivasti.

Eteisaulaan hankin Pappelina -käytävämallisen maton koossa 70 x 240 cm. Päädyin eteisessä Pappelinaan siksi, että eteinen ja olohuone ovat niin yhteydessä toisiinsa, että malli ja väri oli syytä pitää yhtenäisenä. Toinen syy oli se, että Pappelina on ryhdikkäämpi kuin Horreds  ja pysyy paremmin paikoillaan.
Pappelinan isojen mattojen päätykanttaus on erilainen kuin pienemmissä matoissa. Pienemmissä matoissa päädyt on ikäänkuin sulatettu palkiksi, samoin on tehty myös Horreds Mattan:in päädyt. Pappelinan isojen mattojen päädyt ovat kaksinkertaiset, joka tekee matosta ryhdikkään.
 Koska ruokailutilassa on Horreds mattan Plain (koko 200 x 250 cm), päädyin keittiön osalta samaan mattoon, mutta pienemmässä koossa 140 x 200 cm. 

Keittiössä maton päällä on pyöreä aamiaispöytä ja Kartell La Marie -tuolit ja Kartell Stone -jakkara, joten pysyy matto tässä hyvin paikoillaan.  

Horreds mattan Plain on hieman valkoisempi ja mattaisempi sävyltään kuin Pappelina Svea Metallic White -matto, jossa on kuin kahta eri kudetta, joista toinen on hieman metallinkiiltoinen, mutta onneksi vain hyvin hillitysti ja arvokkuutta tuoden.

 Nämä ovat niin stressittömät matot! Helppo imuroida ja mopata viikkosiivouksen yhdeydessä ja tarvittaessa vaikka lakaista harjalla. Lapsi- ja koiraperheessä sattuu ja tapahtuu, joten matolta vaaditaan meillä paljon. Tarvittaessa voin pestä maton vaikka pesuhuoneessa ja matto kuivuu parissa tunnissa pyykkitelineen päällä. 
Ihanaa on myös, että nyt meillä onnistuu valkoiset matot.
Meille on kotiutunut vieläkin uudempi matto, joka ei vielä ole kuvissa, eikä muuten ole muovimatto, mutta silti jotain helppoa ja upean kaunista, ja tarina niiden takana on sydäntä lämmittävää . Pysy kuulolla, arvontaa tulee samassa jutussa!

Syksyn tullen puhumme myös valoista ja valaistuksesta, minkälainen lamppu mihinkin soveltuu ja muuta aiheeseen liittyvää. Tervetuloa mukaan uudet lukijat ja kaikki te "vanhat" lukijat

Aurinkoa!

- tarja -


 PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin  

2 kommenttia:

 1. Onhan nämä Pappelinat käteviä. Juuri pesin meidän mattoja ja laitan ne keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen, kun syksy etenee.

  VastaaPoista
 2. Teillä on kaunis ja harmoninen koti!
  Hyvännäköiset matot ja sopivat teille.
  Itse olen tykästynyt virkattuihin pyöreisiin olkkarin mattoihin. Toki meillä tyylikin on toisenlainen kuin teillä. Saatiin myös pestyä nuo matot kesälomalla. Olen kyllä myös mattopesulaa käyttänyt esim.suuri valkoinen nukkamatto on laakapestävä.
  Jos olisi kaunis lattia, en suuria mattoja käyttäisi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)