sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Utuisen vaaleanpunaista olohuoneessa & lampaantaljojen puhdistus & D-C-fixausta

Aamulla, kymmenen asteen pakkasesta huolimatta, talitintti lauloi titityytä. Miten suuri kiitollisuus nousikaan pintaan, KEVÄT on niin lähellä ja kaamoksesta on taas selvitty!

Miten odotankaan aurinkoisia keväthankia, joissa hangenkuori kestää kävellä pitkin metsiä, se on mielestäni kevättalvessa kaikkein parasta!

Vaikka talvea on vielä jäljellä, on aika keventää sisustusta kohti kevättä. Paperitähti saa kuitenkin vielä olla hetken aikaa ikkunalla sekä lampaantaljat nojatuoleilla.

Meidän olohuoneen teemavärit tulevat pysymään ennallaan, eli valkoinen, musta ja harmaa. Niiden pariksi on helppoa lisätä melkein mitä sävyä vain. 




Kaikenlainen utuisuus värikartoilla viehättää nyt valtavasti ja kun näin sisustusliikkeessä nämä raikkaan hennon vaaleanpunaiset, 100 % puuvillaneulostyynyt, olin ihan myyty. 

Myyjä kertoi, että tekstiilit on kutistettu tehtaalla, joten ne pitävät hyvin ryhtinsä ja tuotteet täyttävät Öko-Tex-standardi 100-vaatimukset turvallisuudessa, tämä on mielestäni tärkeää, etenkin lapsiperheissä. Sivussa on myös vetoketju, joten tyynynpäällisen pesu on tarvittaessa helppoa.





En voinut malttaa mieltäni, vaan hain pöydälle samansävyisiä utuisia ruusuja sekä  kynttilän. 

Vielä haaveilen pöydälle yksinkertaisen kauniista maljakosta tai ruukusta, eli vinkkejä otetaan vastaan.






Meillä on olohuoneessa rahi, joka on päällystetty Marimekon Bottna -irtohupulla. Rahin puunväriset jalat ovat kuitenkin kuluneet ja hetken jo mietin niiden maalaamista, mutta sitten keksin päällystää ne valkoisella D-C-fix:llä. Hyvin onnistui, nyt rahin ilme on taas kivan raikas. En ole kovinkaan paljon dc-fixausta harrastanut, aikaisemmin olen tuunannut sillä vain keittiön jätesankokaapin seinät.






Ruokapöydälle hain keltaisen tulppaanikimpun ja tuunasin sen havunoksilla.




Pari viikkoa sitten oli kovat pakkaset ja puhdasta uutta lunta, joten käytin tilaisuuden viedä lampaantaljat pihalle lumipesuun. Samoin tein sängynpatjoille.

Tämä puhdistuskeino on mainio myös villavaatteille sekä muille herkille tekstiileille, joille pesua ei suositella tai pesu ei ole edes mahdollista. 

Myös matot raikastuvat lumipesusta, mutta muovimatoille ja muovipohjaisille matoille tätä konstia ei kannata käyttää, muovikude nimittäin naksahtaa poikki kylmässä.


Ennen lumikäsittelyä, puhdistettavat tekstiilit kannattaa ensin nostaa ulos jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi, sillä lämpimät tekstiilit sulattavat lumen ja tekstiilit kastuvat. 

Pakkasta kannattaa olla vähintään 5-10 astetta ja puhdasta uutta lunta
.
Kun tekstiilit ovat jäähtyneet, nostetaan ne lumihangelle puhdistettava pinta lumeen päin. Itse peitin lampaantaljat myös kevyesti nahkapuolelta. 

Patjojen annoin olla pakkasessa puoli päivää ja lampaantalojen seuraavaan aamuun asti.




Miten nautittavan raikkaat tekstiilit lumikäsittely antaakaan!
 
Aurinkoista sunnuntaipäivää, ystävät

- tarja 


PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin ♥





4 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Minäkin uskon tuon vaaleanpunaisen voimaan näin keväällä. Se on myös meidän olkkarin tehosteväri harmaan ja valkoisen kaverina.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. On se ihana väri, niin hyvä mieli tulee tyynyjen väristä ja kukista :)

      Poista
  2. Voi hankikanto...en kyllä muista milloin täällä olisi viimeeksi hanget kantaneet, kun ei ole ollut kunnon hankiakaan..:)
    Teilla on kyllä kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, harvinaista herkkua varmasti nykyään. Toistaiseksi näillä leveysasteilla niistäkin olemme saaneet nauttia joka kevättalvi. Kiitos <3

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)