sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vielä on talvea jäljellä...

Eilen alkoi jälleen lumisade ja sitä on riittänyt myös tälle päivälle. Ei siis puhettakaan, että talvi olisi vielä ohi, eli lumityökaluille oli tänäänkin käyttöä.


Sain pari viikkoa sitten blogiyhteiskumppaniltani Fiskarsilta varsin tarpeellisen lähetyksen, jossa pyydettiin testaamaan uusia SnowXpert -lumityökaluja. Lunta ei tässä välissä ole monenakaan päivänä satanut, mutta kuitenkin sen verran, että jokainen lumityökalu on päästy yhdessä ja erikseen miehen kanssa testaamaan.Ensimmäisenä ihailin lumityökalujen valkoista väriä ja muotoilua. Olen sitä mieltä, että valkoinen väri lumityökaluissa on todella tervetullutta. Esimerkiksi valkoinen lumikola ei erotu liikaa pihalla, kun se ei ole käytössä, mutta kuitenkin juuri sen verran, että sen löytää oranssien yksityiskohtien ansiosta.

  
Laatu näkyy ja tuntuu näissä työkaluissa. Esimerkiksi alumiinirakenne tekee työkaluista kevyitä ja reunoissa olevat teräslankavahvikkeet pureutuvat lumeen ja jäähän paljon paremmin kuin perinteiset kolat ja lumentyöntimet.SnowXpert™- LUMIKOLASSA on hyvä ergonominen muotoilu. Erityistä plussaa annan pitkälle kahvalle ja pohjan luistavuudelle. Hentoisena naisena arvostan sitä, että näiden ominaisuuksien avulla paksunkin lumikerroksen siirto on helppoa. Mieheni tosin kertoi, että kolaosa saisi olla hieman isompi. Hän arvosti eniten kolan terävää kärkilistaa, joka leikkaa hyvin jäätä ja pakkautunutta lunta, sekä sitä, ettei lumi tartu missään keliolosuhteissa kolaan kiinni.

 
SnowXpert™ - LUMENTYÖNNIN on uudistettu. Kädensijassa on uusi, paranneltu muotoilu. Tämän huomaa siinä, että lumentyöntimestä saa hyvin otteen ja se tekee käytöstä tukevaa ja miellyttävää. Lumentyönnin on verraton sakeankin lumipyryn poistamiseen. Tykkään etenkin muurinkivialtaiden ja portaiden läheltä poistaa lumen lumentyöntimellä, se on juuri sopiva ahtaasiin paikkoihin. Pitkällä varrella lumen työntäminen tai heittäminen kauemmaksi on myös kevyttä.
SnowXpert™ AUTOLAPIO ja AUTOHARJA/JÄÄRAAPPA ovat tuttuja jo viime vuodelta, eli niistä on minulla jo hyvät kokemukset. Nyt miehenikin sai autoonsa oman lapion ja harja-jääraapan.
Mielestäni joka autossa saisi olla turvallisuuden takia mukana edes pieni lapio, sillä koskaan ei tiedä, mitä tien päällä sattuu. Tämä näppäränkokoinen lapio on kestävä ja kevyt, joten se sopii kovimmankin jäätyneen lumen luomiseen.

 


Autoharja/jääraappa on mainio yhdistelmä. Harja/lastapuolella on joustavat ja naarmuttamattomat harjakset, jolla poistaa lumen ja kosteuden auton ikkunoista ja sivupeileistä. Toisella puolella on kaksipuolinen raappa, jonka avulla poistuu hyvin jää.

Ja lyhyenä naisihmisenä plussaa tulee tuotteen pitkästä varresta, jolla oikeasti ylettyy koko tuulilasin alueelle!

  


Pirteää alkavaa uutta viikkoa!

- tarja - 

Blogiyhteistyö: Fiskars


PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin ♥

8 kommenttia:

 1. Ei olekkaan ennen tullut vastaan valkoisia lumityökaluja, mutta nuohan ovat hienoja :)

  VastaaPoista
 2. Ei meilläkään vielä voi laittaa varastoon lumikolia.
  Kivan värinen toi valkoinen, ei vaan saa vahingossa unohtaa pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lunta riittää täälläkin, joka päivä satanut valtavat määrät uutta lunta. Mutta toivotaan, että kohta loppuu ja kevät tulee :). Onneksi noissa valkoisissa lumityökaluissa on oranssit kahvat, niiden ansiosta erottuu hyvin lumen seasta ;)

   Poista
 3. Hyvännäköisiä lumityökaluja! Tyylikkäitä suorastaan. Toivotaan kuitenkin, ettei niitä enää kauaa tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri niin toivotaan, kevät saisi jo pian tulla! Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 4. Kertakaikkisen kauniin valkoiset! En ole myöskään nähnyt ennen. Pikkulapio söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo valkoisuus tuo kaunista sisustuksellisuutta, myös pihalle :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)