perjantai 28. lokakuuta 2016

Mitä kaikkea voi tehdä paperinarusta? Vinkkejä itsetehtyihin joululahjoihin.

Olen totaalisesti hurahtanut paperinaruun ja pää vilisee ideoita, mikä kaikkea siitä voikaan tehdä. Erityisesti tykkään Lappajärven Värjäämön kotimaisesta, ympäristöystävällisesti värjätystä Filona 0,8 valkoisesta paperinarusta, sillä se on säännönmukaista ja pyöreää muodoltaan. Toisaalta siinä on myös ihanaa pehmeyttä ja elävyyttä.

Itsetehtyjä valaisimia olen tehnyt tänä vuonna paria mallia ja tällä kertaa tein makuuhuoneen lukulamppuihin paperinarusta uudet lampunvarjostimet.

  

    
Aikaisemmin varjostimien virkaa toimitti metalliset kuvut, jotka tuntuivat kuitenkin kolkoilta makuuhuoneeseen, joten neuloin niihin metallikupujen muotoisen aihion ja kovetin decope-lakalla, jolloin ne pysyvät muodossaan hyvin. Entiset johdot ja pidikkeet kävivät näin hienosti myös näiden uusien varjostimien kanssa. 

Aika kivat niistä tuli ja antaa makuuhuoneeseen kivasti pehmeyttä.
Paperinarusta saa tehtyä myös mainioita joululahjoja ja tässä muutamia vinkkejä ja ohjeita niiden tekemiseen.


Paperinarulaatikko
tarvikkeet:

- Filona 0,8 valkoista paperinarua
- pahvilaatikko
- teippiä
- EriKeeper -liimaa
- Elmukelhua
- jouluvalot
- nauhaa
- kulho + muovipussi
Hajota pahvilaatikko kulmista auki ja teippaa ne takaisin yhteen, näin saat poistettua pahvit lopuksi. Laita pahvilaatikon päälle Elmukelhua. Sekoita EkiKeeristä ja vedesta (50/50 %) seos, vuoraa kulho muovipussilla ja kasta paperinarurulla seokseen siten että nauha kastuu.
Pyöritä paperinauhaa laatikon ympärille niin paljon kuin haluat ja anna kuivua vähintään seuraavaan päivään. Leikkaa pohjaan noin nyrkin mentävä luukku, josta saat pahvilaatikon osat paloina pois sekä kelmun. Laita leikkaamasi luukku kiinni.  Pujota luukusta jouluvalot ja laita nauha ympärille.

Vinkvink! Lappajärven Värjäämö Oy:ssä on myös valmis lahja-tarvikepaketti, käy kurkkaamassa :)

 

Paperinarumaljakko
ohje:

Neulo Filona 0,8 paperinarusta suorakaiteen muotoinen pala (noin 38 x 55 cm). Oman syliterinmuotoisen maljakon halkaisija on 15 cm ja korkeus 30 cm. Käytin 8 mm neulepuikkoja ja neuloin aina oikein edestakaisin
Harsi kiinni sivut toisiinsa, jolloin neulotusta kappaleesta muodostuu putki ja pujota maljakko sisään. Itse neuloin sen verran pitkän "sukan" eli noin 38 cm, että siitä riitti peittymään myös pohja. Taitoin ylimääräisen neuloksen (maljakkoa mallina käyttäen) pohjakappaleeksi ja harsin kiinni.  Kovetin ainoastaan pohjan Decope-lakalla, jolloin pohjasta tulee tukevampi.
Laita maljakkoon jouluvalot tai vaikka paperitähdille tarkoitettu valaisin. Ja käyhän se myös kukkakimpulle.Paperinarukranssi
tarvikkeet:

- Filona ohutta paperilankaa 1,65
- neulepuikot 8-12 mm
- metallirengas 30 cm
- jouluvalot

Luo löyhästi noin 50 puikoille. Neulo aina oikein edestakaisin, kunnes kappaleen pituus on noin 70 cm. Päättele löyhästi, ettei reuna kiristä. Kiedo jouluvalot tiukasti metallirenkaan ympärille ja sido paperinarulangalla. Rullaa (70 cm:n) pitkäsivu metallirenkaan ympärille lyöhästi ja harsi kaikki reunat löysästi kiinni.


Paperinarukuusi
ohje:

Laita Styroxkartion päälle leivinpaperia ja kiinnitä nuppineuloilla. Kun alla on kova muotti (eikä esim. ilmapallo), on leivinpaperi parempi vaihtoehto, sillä Elmukelmu on vaikea irrottaa kovan muotin päältä. Leivinpaperin päältä paperinaru on helppo irrottaa. Kasta paperinarukerä Ekikeeper-vesiseokseen ja kieputa muotin ympärille. Anna kuivua seuraavaan päivään. Sisälle patterikäyttöinen kuparilankainen valosarja.
 

Keväällä tein ohuesta paperinarusta olohuoneeseen paperinaruvalaisimen ja se on ehdoton suosikkini edelleen. Ehkä joku saa tällaisen joululahjaksi, yksi jo odottaa pussissa valmiina :)Blogiyhteistyö: Lappajärven Värjäämö Oy - kiitos!

Mukavaa viikonloppua Sinulle

- tarja -  


PS. Sydämellisesti tervetuloa mukaan uudetkin lukijat täällä blogissa, kuin kotiporstuan Facebook-sivuilla sekä Instagramissa  

9 kommenttia:

 1. Joskus olen tehnyt mm.kranssin paperinarusta.Naru vaan kellastuu ajan myötä.Tuo joulykuusi tai kuusijuttu oli se mikä innostaa kokeilemaan.Vois olla kiva vaikka kolmen asetelmana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös mietin samaa, kolmen ryhmänä voisi olla tosi kiva :). Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 2. Ihania ideoita! Jotain paperinaruaskartelua voisikin tässä ennen joulua puuhailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjorie <3. Kannattaa ilman muuta tehdä, kivoja juttuja helposti :). Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 3. Mun tyttökin on tehnyt aikanaan yläasteella valkoisen kranssin mulle lahjaks , punaisen olen oatanut kirpparilta.

  VastaaPoista
 4. Narusta saa kivoja juttuja. Toi lahjapaketti on kaunis.

  VastaaPoista
 5. Hei Upeita ideoita ja vinkkejä.Kaipaisin sen lisäksi paljonko narua menee mihinkin niin vois ostaa kerralla oikean määrän

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)