lauantai 16. elokuuta 2014

Kuorike ja koristekivi puutarhassa

Kivipuutarhamme muurinkivialtaat ja pensaiden alustat on katettu kuorikatteella. Myös viljelylaatikon, mansikoiden ja marjapensaiden ympäristö katettiin kuorikatteella.

Kuorikate estää rikkakasvien kasvua ja auttaa ylläpitämään maan kosteutta, joten se helpottaa näiltä osin puutarhan hoitoa. Ja ulkonäköseikkojakaan unohtamatta; mielestäni kate tuo puutarhaan viimeistellyn ja siistin vaikutelman.

Kuorikate on puhtaasta männynkuoresta valmistettu tuote ja sitä levitetään noin 3 cm kerros. Kuorikate sopii myös kulkualueiden, leikkialueiden ja polkujen pinnoitteeksi.

Muutama säkki kuorikatetta kesässä lisäyksenä alueet vaativat huoltoina, sillä maatuuhan kate luonnollisesti ;)Valkoista koristekiveä käytettiin japanilaispuutarhan alueelle. Siitä syntyi luontevan näköinen puro ja se symboloi vettä. Se korostaa kauniisti vihreitä heinäkasveja ja mustalla kivellä vuorattuja saaria. 
Kiven huoltolisääminen on tarpeen myös, jonnekin sitä aina häviää.
Japanilaisalueesta lisää täältä


Isoa valkoista koristekiveä on käytetty isojen ruukkujen reunoilla esim. vesiaiheessa, lyhdyn alla ja kukkaistutuksissa. Asiasta lisää täältä.

6 kommenttia:

 1. Oih ja voih, ihanalta näyttää niin kotisi kuin puutarhakin!
  Täältä saan hyviä vinkkejä omaan kotiimme, me asustelemme
  samankaltaisessa talossa, joka on hyvin paljon Kannustalon
  Rauhalan kaltainen.
  Löysin tänne ihanaan blogiisi ihan äskettäin, tulin, ihastuin ja jäin <3
  Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. Turun
  saaristossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija <3. Kivaa jos olet saanut vinkkejä, se lämmittää mieltä :). Tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 2. Teillä on todella hurmaava koti ja niin upea puutarhakin. <3

  VastaaPoista
 3. Ihana on tuo valkoinen kivi. Meillä on ollut monta vuotta sitä etupihalla iso- ja pienirakeisena. Vähän on väri muuttunut, mutta ihmeesti säilyy valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valkoinen aina raikastaa - niin sisällä kuin pihalla :). Ihmeesti se tosiaan pysyy valkoisena, mutta rehellisyyden nimessä täytyy sanoa että aikaa myöten voi myös kellastua riippuen paikasta - jos oikein kostea ja multainen alusta, niin kellastuminen on mielestäni nopeampaa.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)