perjantai 1. elokuuta 2014

Paikka matonpesulle & mattojen tamppaukseen

Pihasuunnittelussa otettiin huomioon myös paikka mattotelineelle. Laatoitus jatkuu kodinhoitohuoneen nurkalta aika telineelle asti ja matontamppausalue laatoitettiin laajemmin. Alunperin suunnittelin sille katoksenkin, mutta luovuimme siitä ajatuksesta.

Laajalla laatoituksella onnistuu myös matonpesut. Päälle pari kerrosta muovia ja painepesuri laulamaan :)

 


Pesen kaikki kodimme matot painepesurilla. Kun pesuaineet on huuhdeltu, lastaan maton ja huuhtelen uudelleen ja jälleen lastaus. Loppuhuuhtelu suoritetaan mattotelineellä, johon matot voi jättää kuivumaan.
Kesän pakollinen tehty - kukahan vielä pesisi ikkunat ;)

8 kommenttia:

 1. Hieno matontamppauspaikka! Meillä on nyt ongelmana, minne vastaavanlainen teline sijoittaa, sillä teline on joka paikasta joutunut siirtymään kukkien tieltä... ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Näinhän se kävi meillekin edellisessä kodissa ja nyt päätin että telineelle tehdään varmasti sellainen paikka, ettei se muuhun edes sovellu ;) - tai ehkä siihen voisi laittaa puutarhakaluston ;)

   Poista
 2. Hei, tulin vastavierailulle blogiisi :) Voi kun teillä on kaunista! On aina kiva, kun pääsee kurkkaamaan toisten koteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina vierailustasi ja kommentistasi :). Tervetuloa uudelleen <3

   Poista
 3. Oot kyllä ollut fiksu tätä suunnitellessa! Mattojen pesu on vaan niin kurjaa touhua, mutta tää näyttää jopa melkein mukavalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). "Siperia" opettaa, eli entisestä kodista ei mattojen pesuille tai tuuletuksille löytynyt oikein mitään paikkaa ja kuitenkin kuuluu niin normaaliin arkeen ja mattojen pesut joka kesään. Uuden kodin suunnittelussa pyrittiinkin mahdollisimman sujuvaan arkeen ja että kaikille asioille löytyisi oma paikka.

   Poista
 4. Kiitos tästä vinkistä! Muovi voi ollakkin kätevämpi kuin pressut. Ihailen edelleen tuota teidän kaunista pihaa ja laatoituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :). Muovi on käytännöllistä ja helpompi puhdistaa ja myös kestävämpää. Mummolassa kehittelimme matonpesuritilän siten, että puukehikon päälle tuli muovipäällinen verkko - tässä etenkin isot nukkamatot on pesun jälkeen kätevä jättää myös tasokuivamaan. Puukehikko oli sen verran iso, että jätimme sen mummolaan :). Kiitos laatoituskehuista - pois en antaisi, niin käytännölliset ne on :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)