tiistai 3. helmikuuta 2015

Kasvun ihme vai luonnon oikku?

Meillä on maailman kirjat sekaisin tai sitten tämä on normaalia.

Jouluksi toin pienen kuusen juurineen lasipurkkiin ja edelleen se kasvattaa kuusenkerkkää. Nuori verso on niin kaunis ja vaalea. Luultavasti se kuitenkin kuihtuu ravinnon puutteeseen :(.

Jouluksi sain lahjaksi Amarylliksen, mutta se ei auennut koskaan. Siirsin sen kodinhuoneeseen ja ajattelin heittää sen poiskin, mutta sitten katkaisin puukolla varren poikki ja laitoin veteen maljakkoon. Ja kas kummaa, sieltähän putkahti kukka. No, tämäkin varmaan normaalia, minulle kummastus, ainakin näin pitkän ajan jälkeen :)





Ostin kolmisen viikkoa sitten tulppaaneja olohuoneeseen ja siirsin ne aina yöksi lasiporstualle kylmään pidentääkseni niiden kestoa. Unohdin ne kuitenkin lasiporstualle, mutta nyt ne koristavat siellä jäätyneinä viikosta toiseen.










































Joulun alla mustikanvarvut alkoivat kasvattaa ensin valkoisia kukkia, jotka muuttuivat sitten punertaviksi, sen jälkeen varpuihin tuli lehdet. Silloin vitsailin, että mistähän saataisiin vielä mehiläisiä, että saisimme jouluksi mustikoita :)



Kyllä luonto on ihana!  Mutta nämä rekvisiitat ovat kyllä niin jouluisia näin helmikuuhun, että ehkä kuitenkin maltan luopua näistä luonnonoikuista :)

Ihanaa loppuviikkoa.

-tarja-


 Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!


15 kommenttia:

  1. No onpas mielenkiintoisia luonnon oikkuja!Mitähän niistä tuleekaan,jos jatkavat kasvamista?

    VastaaPoista
  2. Ihania ihmetyksiä ❤️ Kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Ajattelisi että näitä kasvun ihmeitä tulisi viherpeukaloille, mutta meikäläiselle ;)

      Poista
  4. Meillä oli myös tollainen pukkukuusi hommattu jo marraskuun alussa lasipurkkiin ja ennen Joulua huomasin,että oli kasvattanut pitkälti uutta kasvua.Voi yrittää pitää sitä voimissaan vaihtamalla puhdasta vettä usein ja sekoittamalla veteen sokeria tai nestemäistä viherkasvilannoitetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija hyvistä neuvoista! Juuri mietinkin että että auttaisikohan lisäravinteet pitämään kuusi hengissä kesään asti :)

      Poista
  5. Luonto on tosiaankin ihana ja ihmeellinen :) Miten muuten kun teillä on paljon noita valkoisia taljoja, oletko joutunut putsaamaan niitä koskaan? Minä olen onnistunut sotkemaan omani pitämällä sen päällä jalkoja ja nyt se on jotenkin tummunut... Talja on siis rahin päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä ihana ja ihmeellinen! Pääosin olen vienyt taljat pakkasella lumen päälle karva alaspäin ja antanut olla siinä parikin yötä sekä tampannut lumen kanssa. Olen myös pessyt Askon ja Ikean lampaantaljoen karvaosaa varovasti Sonett villan ja silkin pesuaineella, nahkaosaan en ole uskaltanut vettä kovin päästää, sillä olen yhden lampaantaljan nahkaosan saanut kovahkoksi (oli kylläkin eri merkkinen). Pesuaineen jälkeen olen laittanut hiukan Sonet hoitoainetta ja karstasin kissanharjakarstalla, samalla jolla karstaan Bichon Frise koiramme ;). En sitten tiedä, mikä oikeaoppinen puhdistaminen lampaantaljoille olisi. Yksi lampaantaljoistamme on pesunkestävä, joten vain koneeseen ja kuivaus vaakatasossa.

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)