perjantai 25. heinäkuuta 2014

Pihalaatoitus ympäri talon

Kivipuutarhamme pihalaatoitus kiertää talon molemmilta puolilta terassille asti. Sisäänkäynnin yhteydessä on isommat laatoitusalueet muurinkivialtaineen.
Leikkialueen päädyssä oleva pihalaatoitus rajoittuu talon seinustoilla oleviin  mukulakiviin sekä Pikkuprinsessa-pensaisiin. Laatoituspolku y-haarautuu loppupäässä siten, että toinen polku rajoituu japanilaispuutarhaan ja pitkospuihin ja toinen pää kaartaa terassille. Näistä postausta täältä ja täältä
Toisessa päädyssä laatoitus rajoittuu talon seinustoilla oleviin mukulakiviin sekä hienoiseen rinteeseen, johon mukulakivet on asennettu kivituhkan sisään. Rinteessä on marjakuusia sekä pylvästuijia.
Terassin vieressä on mukulakivin reunustettu pensaspenkki, jossa alppiruusuja ja kuunliljaa.
Terassi päädyn kivetyksessä on pallotuijia.
Mukulakivet talon seinien vieressä on asennettu irralleen ja mukulakivien joukkoon laitettiin sinne tänne muutama isompikin kivi elävöittämään tasaista riviä.
Rakennuspaikalta löytyi isoja kiviä ”enemmän kuin lääkäri määrää” – muutama pyrittiin säästämään esim. lapsille kiipeilykiviksi, mutta suurin osa kuskattiin pois.Laatoituksen kivetyksineen suorittivat puutarha-alan ammattilaiset ja jälki on hyvää ja kestävää. Joka laatta ja kivi on tiiviisti paikoillaan.


Ihania hellepäiviä Sinulle :)

13 kommenttia:

 1. Komeannäköistä! Kiva idea yhdistää mukulaa laatoituksen kanssa. Meillä on rajoja tehty myös mukulalla. Laatoituksen sijaan valitsimme asfaltin. Helteistä viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukulakivi on kyllä niin kaunista ja luonnollista, myös entisen kodin puutarhassa mukulukakiveä oli runsaasti, eikä siihen kyllästy ;. Mielestäni hyvä idea tuli puutarhasuunnittelijalta elävöittää käyttämällä mukulakiveä myös upottamalla kivituhkaan. Helteistä viikonloppua :)

   Poista
 2. Minä vaan ihastelen kyllästymättä teidän ryhdikästä ja linjakasta, hienosti toteutettua pihaa! Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. On ryhdikäs laatoitus. Näkee, että ammattilaiset ovat olleet asialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on. Ammattilaiset osaavat kyllä asiansa, jälki on loistavaa, eikä yksikään laatanreuna irvistä ;)

   Poista
 4. Kyllä on upea puutarha kertakaikkiaan! Saako kysyä mitä maksoi noin ammattilaisten tekemänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Piha tehtiin sen verran osissa, että tarkkoja kustannuksia on vaikea sanoa. Tämä satsaus kyllä kannatti, laadukkaasti toteutettu ja helppohoitoinen.

   Poista
 5. Tosi kaunista! Mä tykkään pallotuijasta ihan erityisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dara <3. Pallotuija on kyllä hauska - niin mahtavaa että kasvaessaankin pysyy pallona - helppohoitoinen ja ikivihreä :)

   Poista
 6. Ihana talo ihanalla paikalla metsän keskellä <3

  VastaaPoista
 7. Todella kivan näköinen piha! Mikä laatta ja väri teillä on? Meidän talo muistuttaa paljon teidän taloa. Piha vasta työn alla, mutta suunnitelmissa laatoitus kiertää koko talon ympäri ja rajauksia tehdään myös mukulakivillä. Meidänkin tontilta löytyi todella paljon kiviä ja aionkin hyödyntää niitä pihassa tavalla jos toisellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli <3. Pihakivet tulivat Lakka-firmalta, eli laatoitus on Kotikivi 50 ja lohkomuurikivet myös Lakalta. Valitsimme pihakiven klassisen muodon ja kestävyyden vuoksi. Kivessä on vain sopivasti viistettä reunoilla, jolloin se ei kerää ylimääräistä likaa rakoihin. Lohkomuurinkivi viehätti sen vuoksi että siihen sai kansikivet, jolloin ikävät reiät eivät näy. Väriksi valitsimme mustan, sillä se on oikeasti tummanharmaata ja sointuu tällöin esim. lasiporstuan tummanharmaaseen kaakelilattiaan. Suosittelen lämpimästi laatoitusta - pois en antaisi ;)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)