perjantai 20. helmikuuta 2015

Siivousta höyrypuhdistimella


Muutaman kerran vuodessa suursiivoan kodin höyrypesurilla.

Meillä on imuroiva höyrypuhdistin, joka irrottaa lian höyryllä ja imuroi sen pois samalla kertaa. Sitä voi käyttää esim. kylpyhuoneessa, lasipinnoille ja keittiössä - ilman pesuaineita ja kemikaaleja, mikä on ihan loistavaa!

Koska koko alakertamme lattiat ovat kaakelia, on näin laajoille laattapinnoille imevä höyrypuhdistin paras vaihtoehto.





































Höyrypuhdistimella puhdistuu kaakelilattiat, nukkamatot, sohvat ja sängyn patjat. 










































On ilo nähdä kuinka saumoihin ja väleihin kertyneet liat lähtee pois.  
(Ps. pari perheenjäsentä halusivat päästä kuviin jalkojensa kanssa ;))





Höyry irrottaa likaa ja tunkeutuu paikkoihin, joihin ei tavanomaisilla siivousvälineillä yllä. Puhdistaminen ei vaadi suuria fyysisiä ponnisteluja, sillä höyry tekee työn puolestani - mutta aikaa vaaditaan, höyryttäminen on hidasta puuhaa! 




Puhdas koti on ihana :). Keväällä kokeilen pestä koneella myös ikkunat :)

Ihanaa viikonloppua Sinulle!  Minulla alkoi talviloma :)

- tarja -


 Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!

24 kommenttia:

  1. Meillä on myös höyrypesuri ja jonkin verran olen sitä käyttänyt. Mutta koska se on yhtä iso kuin imuri, se seisoo meillä pahvilaatikossa ulkovarastossa. Koen sen rahtaamisen sisälle ja täyttämisen jotenkin työläältä, joten on jäänyt käyttö vähiin. Lattialaattojen saumat kylppärissä pesen mieluiten harjalla, kun tuntuu, että pesurilla ei ihan kaikki lähde. Hiusvärit eivät ainakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän siitä tahtoo aina välillä käydä, ei jaksa viritellä pesuria käyttökuntoon, nopea moppaus vie usein voiton ;). Sitten kun taas kokeilee, huomaa miten lika irtoaa ;)

      Poista
  2. Tuollaisen hankintaa olen harkinnut. Auton ja veneen tekstiilien puhdistus onnistui varmasti näppärästi. Vanhoista ikkunoista en ole niin varma. Kiitos vinkistä! Lomailoja! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) ja kiitos lomailojen toivotuksesta :). Auton penkkejä olen kokeillut myös pestä, mutta ainakaan meillä kaikki ei lähtenyt ja vein suosista seuraavalla kerralla ammattilaiselle pesuun. Myös tyttären valkoisen kangassohvan yritin pestä, mutta sama juttu, ammattilaiselle meni kokonaisena sohva pesuun ;). Olohuoneemme sohvan harmaasta kankaasta lika lähtee - toisaalta se on kiitollisen värinen muutenkin ;)

      Poista
  3. Näyttääpäs kätevältä laitteelta, sillä tulee varmasti puhdasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kieltämättä aina sama järkytys on kun siivouksen jälkeen katsoo pesurin vesisäiliötä ;), melko harmaata vettä.

      Poista
  4. Meiltäkin löytyy joku tuon tapainen vempele, pitääkin kaivaa se esille... Upea tuo makkarin (?) seinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeesti se aina unohtuu siivouskaappiin, mutta välillä siivousinto iskee ja puhtoista tulee :). Kiitos Marika - on makkarin seinä, se on valokuvatapetti valkoisista ruusuista.

      Poista
  5. Meilläkin on, mutten jotenkin osaa käyttää sitä tarpeeksi hyödykseni, enkä saa esim. kalkkitahroja kylppäristä sillä pois (ja kyllä olen kokeillut myös etikkaa apuna...).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, ei välähdä mihin kaikkeen sitä voisikaan käyttää. Kylppärin kalkkitahrat ovat hankalat, ei pysty höyryimurikaan siihen :(

      Poista
  6. Hei!
    Blogiisi taannoin eksynyt ja koukkuun jäänyt kyselee että minkähän merkkinen tuo hyvältä vaikuttava värkki mahtanee olla?
    Kaunis koti-ihana blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ihanasta kommentistasi <3 ja mukava kuulla että luet blogiani! Laite on Kärcher SV 1802, eli imurin ja höyrypuhdistimen yhdistelmä joka pesee, imuroi ja kuivaa samanaikaisesti.

      Poista
  7. Tuollainen laite olisi kyllä hyvä meillekin, meillä on vain se ikkunapesuri mutta tuolla sais pestyä patjat ja kaakelitkin. Mukavaa talvilomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, patjoihin aivan loistava - pölypunkit saa kyytiä! Ja koska meillä on kaikki alakerran lattiat kaakelia, saa saumatkin puhtaaksi! Kiitos kaunis lomatoivotuksista <3

      Poista
  8. Kuulostaa kätevältä vehkeeltä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Hei, meiltä löytyy sama laite. En vaan jotenkin saa sillä puhdasta? Olisitko tehnyt postauksen ja jakanut vinkkejä laitteen käytöstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkipyynnöstä, voisin sellaisen tehdäkin, esim. kun olen kokeillut myös ikkunoiden pesua. Itselläkin kaikki mahdolliset käyttökohteet ovat vielä hakusassa. Tärkein kohde meillä on kaakelilattiat, joita varten pesuri oikeastaan enimmäkseen hankittiin. Mutta selvitellään ja kokeillaan, sillähän asiat selviää :)

      Poista
  10. Tälläinen pitäisi itsellekin hankkia :) Puhdas koti parempi mieli <3 Leppoisaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä slogan :)- Puhdas koti, parempi mieli <3. Kiitos lomantoivotuksista <3

      Poista
  11. Moi! Ihana blogi sinulla. Voitko kertoa mistä makuuhuoneen tapetti on ostettu tms.? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis <3. Makuuhuoneen tapetti on valokuvatapetti, jossa valkoisia ruusuja. Se on ainoa tapettiseinä meillä ja olen siihen niin tyytyväinen että ihan hykertelen ;). Tilasin sen huuto.net:n kautta ulkomailta - tuli Israelista. Tapetoitsija oli helisemässä asennuksen kanssa ja vannotti etten enää koskaan ostaisi ulkomailta tapettia, oli kuulemma niin hankala laittaa ;D vaikka huippuammattilainen onkin. Mutta tyytyväinen olen tapettiin ja asennustyöhön :)

      Poista
  12. Höyrypesuri on maailman paras laite. Että tulee siistiä jälkeä ja kelpaa auringonkin paistella sisälle.

    Aurinkoista viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä mainio - aina yhtä mukavaa katsoa kuinka tulee siistiä :). Aurinkoa <3

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)