torstai 11. kesäkuuta 2015

Etupihan kesäkukat

Etupiha on saanut loputkin kesäkukkasensa. Kesä on pahasti myöhässä, sataa ja tuulee jatkuvasti, joten kukkien kukinnot ovat vielä nupussa - toivottavasti pian saadaan lämpöä ja auringonpaistetta, jolloin luonto muutenkin pääsisi oikeuksiinsa.

Meillä ei ole varsinaisia perennapenkkejä, kukkaistutukset ovat pääosin ruukuissa tai muurinkivialtaissa.
Etupihan muurinkivialtaisiin istutin tänä kesänä molemmille puolille olkikukkaa - muistan olkikukan jo lapsuudesta. Olkikukka sopii aurinkoiselle ja lämpimälle kasvupaikalle ja se kukkii ahkerasti ja sietää kuivuutta. Olkikukkaa käytetään myös kuivakukkana.


Metallikalusteiden läheisyyteen istutin kerrottukukkaista riippupetuniaa. Ne ovatkin runsaita ja näyttäviä ja toivottavasti saadaan lisää aurinkoa, jolloin nuputkin pääsisivät aukeamaan. Tämä Viva Double Pink- lajike (niinkuin kaikki petuniat) vaatii aurikoisen ja kuuman paikan. Se kestää kauniina koko kesän, kun muistaa antaa sille kesäkukkalannoitetta koko kasvukauden ajan. Myös kuihtuneet kukat pitää nyppiä pois.

Metallipöydälle pöydän päälle sankoon istutin valkoisia orvokkeja jo aikaisemmin keväällä.


Puuladon vanha pärekori sai tänä vuonna valkoisia pelargoneja. Pelapuu sopii mielestäni siihen hyvin - puulato saa harmaantua kauniiksi ja valkoiset pariovet & pelapuut antavat sopivaa kontrastia.


Jo aikaisemmin istutin pääsisäänkäynnin yhteyteen isoihin sinkkiruukkuihin ruukkutuijia ja ympärille valkoista petuniaa - istutusvinkkejä eri lajien yhdistelemiseen löytyy täältä.- tarja - 


Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!  

4 kommenttia:

 1. Niin kaunis koti ja piha teillä <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. En ole vielä ollenkaan laittanut kesäkukkia,kun oli kylmää.Jospa juhannukseksi jotain ehtisi laittaa.

  VastaaPoista
 3. Olkikukat on kauniita, minullakin olisi yksi pussi tuolla odottamassa kylvämistä. Ja tosi hyvin sopii latoon valkoiset ovet :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis koti ja piha! 😊❤

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)