sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kesä ilman tekstiilejä & Mattojen pesua

Olemme perinteisesti olleet lähes ilman sisustustekstiilejä koko kesän. Eli käytännössä matot on rullattu kesän alussa odottamaan pesua, verhot on otettu pois ikkunoista pesun yhteydessä ja tyynyt on karsittu minimiin.

Kesä on siis vietetty melko askeettisesti ilman tekstiilejä ja mattoja, ihan jo käytännön syistäkin, nimittäin meillä lapsukaiset kulkevat lähes koko kesän varpasillaan ulkoa sisälle ja mukana tulee vaikka minkälaista roskaa ja likaa. Mutta siinähän ovat kulkeneet, lattioiden siivous on ollut helppoa ja nopeaa, kun tiellä ei ole ollut mattoja.




Meillä on koko alakerrassa laattalattia, joka jatkuu aina terassille saakka. Kaakeli on kylmäpuristettua ja pakkasenkestävää, joten sopii sisältä pihalle ja erittäin kovaan käyttöön.

Naarmuja ei lattioissa ole, eikä muutakaan jälkeä, joten en voi olla kuin tyytyväinen - lapset ovat saaneet surutta ajaa muovimopoillaan rinkiä, eikä koirakaan saa jälkiä lattioihin.

Laattalattioiden siivous on huippunopeaa, eikä vettäkään tarvitse pelätä pesun yhteydessä siten kuin esim. parketissa tai laminaatissa.


 



Syksyä kohti alan pikkuhiljaa tuoda tekstiilejä takaisin sisustukseen. Sateisuus ja ilman jäähtyminen saa kaipaamaan lämpöä ja vilttejä. Mutta vielä haluan jatkaa kesäfiilistä edes hetken verran (= päästä helpommalla siivouksessa ;))

Pesin ja silitin tyynynpäälliset valmiiksi, mutta laitan ne vielä pikkuiseksi aikaa vaatehuoneen hyllylle. Matotkin ovat vielä pestyinä ruokailutilan nurkassa odottamassa pääsyä lattioille.

 


Olohuoneen verhot ovat nipussa ruokailutilan verhotangossa - pian nekin pääsevät omille paikoilleen.



 


Keittiön tekstiilit on pesty ja silitetty.



 

Matot pesen aina itse painepesurilla. Rakennusvaiheessa teimme matontamppaustelineelle laatoituksen ja sen päälle levitän pari kerrosta muovia mattojenpesun ajaksi. Tänä vuonna hain paksua höyrynsulkumuovia, joka on aivan loistava mattojen alle. 






Sankoon teen valkaisevista pesuaineista seoksen ja levitän sen kastelukannulla kastellun (valkoisen) maton päälle ja annan liota hetken. Sen jälkeen painepesurilla pesu, lastauksella liiat vedet pois, nosto telineelle ja kunnon huutelut ja niin on taas valkoisen kirkkaat matot.





Tulossa on juttua myöhemmin Pappelina ja Horreds -muovimattojen pesusta ja myös muuta käyttökokemusta ja vertailua niistä - tätä onkin kysytty paljon.


Lasiverannalla tekstiilit ovat sentään saanet olla paikoillaan, sillä pihallahan sitä säiden salliessa ollaan oltu. Löysin varastosta entisen kodin isot puuvillamatot ja laitoin ne pöydän alle sekä verannan toiseen päähän kiikun yhteyteen.





Pitkän penkin päällä olevat tyynyt pesin valmiiksi syksyä varten, kiikun valkoinen päällinen oli pysynyt hyvin puhtaana, vaikka sillekin jätin valmistuksen yhteydessä aukon, mistä päälliset saa pois pesua varten.






Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle



- tarja -  

Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy päivittäin  sisustus - ja puutarhakuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥

12 kommenttia:

  1. Olen laattalattioiden kannattaja! Kauniit lattiat teillä ja pidän tuosta jatkumosta terassille.
    Ihania tyynyjä ja viehättävä terassi myös!
    Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3. Itsekin tykkään, oli hyvä valinta, helppo ja yhtenäinen linja jatkuu sisältä pihalle. Ihanaa sunnuntaita sinullekin <3

      Poista
  2. Meillä on kesällä myös lattian ilman mattoja. Olen vain odotellut kelejä, koska voisi isoja mattoja pestä. Näyttää vähän sille, että ei tule sellaisia kelejä. Taidan joutua mattokauppaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, koko kesän sai kytätä sopivia kelejä, höh näitä liikoja sateita.

      Poista
  3. Mulla on ollut matot koko kesän, kun ei ole pieniä lapsia. Koira kyllä on, mutta mä pesen sen aina lenkin jälkeen.
    Aivan ihana koti sulla.
    Hyvää keskiviikko iltaa sulle.

    VastaaPoista
  4. Mä tykkään näistä sun kuvista tosi paljon :) Tosin matonpesua itse vihaan yli kaiken :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tintti <3. Ihana kuulla että tykkäät kuvista <3. No ei tuo matonpesu ole meikäläisenkään ihan mielipuuhia ;)

      Poista
  5. Ihanan näköinen koti sinulla. Niin sisältä kuin ulkoa. Jotakin tuttua näin myöskin. Toi keittiöpöydän lasipinta. Ostimme uuden pöydän ja laitoimme lasikannen, tykkään.
    Löydin blogisi Aurinkokuja blogista, laitoin itseni lukijaksi ja blogisi minun blogilukulistalle.
    Ole hyvä ja tutustua minun blogiini ja laita itsesi lukijaksi. Laitathan minun blogini lukijalistallesi. Kiitos etukäteen, kiva tutustua uusiin blogeihin ja blogituttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kommentistasi <3 ja tervetuloa lämpimästi lukijaksi <3. Ja tulen ilman muuta tutustumaan myös sinun blogiisi!

      Poista
  6. Todella kivan näköinen koti sinullakin. Pitää perehtyä hieman enemmän kun tässä ehdin. Tervetuloa minunkin blogiin lukijaksi, josta jo tuolla ryhmässä kyselitkin. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika <3. Ja ihanaa että olet löytänyt blogini lukijaksi <3. Ja tulen ilman muuta tutustumaan nyt myös sinun blogiisi :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)