lauantai 17. joulukuuta 2016

Vinkkejä joulukuusenjalan peittämiseen & Arvontamuistutus

Viime jouluna mietin, miten peitän ruman vihreän joulukuusenjalan ja mistä löydän joulukuusenlatvaan ihanan tähden. Tänä vuonna nämä ongelmat on ratkaistu ja muutama julkaisu sitten kerroinkin paperisesta tähdestä ja nyt näytän muutaman ratkaisun kuusenjalan peittämiseen.

Joulunkuusenhakureissu onnistui tänä vuonna ihan nappiin, sillä löysimme kuusen ihan samantien parinkymmenen kilometrin päästä metsästämme. 

Huonekorkeutta meillä on olohuoneessa 283 cm, mutta leveyssuunnassa tilaa ei kovin olekaan, joten etsinnässä oli melko kapea kuusi. Pianon päällä meillä oli viime jouluna oikea pieni metsäkuusi juurineen lasimaljakossa, mutta tänä vuonna halusin kokeilla huonekuusta. Istutin sen valkoiseen ruukkuun ja seinälle laitoin risuista tekemäni ison tähden, jonka ympärillä on jouluvalot.Muistelin samalla lapsuuden joulujani ja mieleen tuli enkelikello ja kysyin äidiltäni, mahtaisiko se olla vielä tallessa ja sieltä se mummolan kätköistä löytyi ja koristaa nyt kunniapaikalla pianon päällä. 

Kuinka moni muistaa tämän ihanan pyörivän enkelikellon? Se pyörii, kun pienet kapeat kynttilän sytytetään ja ihana kellojen kilinä alkaa. Muistan, kuinka lapsena tätä katselin pitkiä aikoja ihaillen. Äitini muisteli, että enkelikellolla on ikää noin 50 vuotta.Olohuoneen pöydälle ystävä toi valkoisia tulppaaneja. Huurteiseen puolukkapohjaan riittää ihan muutama leikkokukka lisukkeeksi, joten se kätevä tapa pitää aina tuoreita kukkia edullisesti. Puolukkapohja Sisustus Kokon :sta.

 

  

Ja nyt varsinaiseen aiheeseen, eli vinkkejä joulukuusenjalan peittämiseen. Isäntä meillä kyllä tuumasi jo viime vuonna, että eihän se näy, mutta kyllä minä näen ;)

Meillä ruma vihreä kuusenjalka laitetaan suhumaalilla maalaamaani rottinkikoriin. Olemme saaneet korin joskus lahjaksi, siinä oli kaikenlaisia jouluherkkuja. Olin laittamassa sen jo kiertoon, kun samalla lamppu syttyi, että siinä on tarpeeksi tukeva pohja ja se on juuri oikeankokoinen pyöreälle kuusenjalallemme.Jos kuusenjalka on jalkojen osalta isompi kuin kori, voi korista leikata pohjan pois ja se voi olla feikkinä jalkojen päällä. Vai voi korin kääntää toisinpäinkin ja leikata tällöinkin tietysti pohjan pois.

Kuusenjalan voi laittaa myös pyöreään puuvillapussukkaan tai jälleen toisinpäin leikaten pohjan pussista pois. Tämä mallipussukka on toki tähän liian korkea, mutta vähän havainnollistaa ajatusta.Tai laita lampaantalja(t) kuusenjalan ympärille.


Tai voihan kuusenjalan myös maalata :) 
 
Kotiporstuan Pinterest:stä näet lisää vinkkejä - esim. kuusen ympärille voi tehdä villalangasta kaulurin, joka leviää jalan päälle ja suuaukko voisi olla kaksinkertainen kuin kaulan ympärillä :)

Joulukuusi pääsee meillä paikoilleen vasta ensi viikon puolessavälissä, joten sitten pääsette katsomaan, miltä rottinkiruukku näyttää livenä. Muutamia koristeitakin on tehty lasten kanssa. Ja minkälainen kuusesta tänä vuonna tulee, selviää jouluna :)
 

PS. Vielä ennättää osallistua arvontaan - arvonnassa valkoinen HIMMELI kera puuhelmin. Arvonta päättyy su 18.12. klo 23:59.Ihanaa Joulun odotusta <3

- tarja -


4 kommenttia:

  1. Minulla on myös tuo kynttiläkello Veisten alkuperäislaatikossa ,mutta laita joku asetti alle jos kynttilät palaa loppuun se voi valuttaa alle talia eli siis pianon pinnalle jouluterveisin P-L

    VastaaPoista
  2. Minä maalasin vihreän metallisen kuusenjalkamme muutama vuosi sitten valkoiseksi ja hioin reunoja kuluneen näköiseksi:) Tuo karvaidea on kokeilematta - näyttää kivalta<3

    VastaaPoista
  3. Meille on tulossa myös oikea kuusi.Odottelen,koska sitä pääsee laittamaan kauniiksi.Viime vuonna ostin uuden maton sen alle,se pääsee nyt eka kertaa käyttöön.

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)