tiistai 6. toukokuuta 2014

DIY - metallikalusteiden maalaus

Ulko-oven yhteydessä oleva musta metallinen puutarhakalusto sai valkoisen maalipinnan.
Jotenkin se oli ihana rustiikkisenakin, mutta  raikastui melkoisesti valkoisesta väristä - vai mitä tykkäätte?

Ja ennen maalausta kalusto näytti tältä:

Maalausta tällä kesälle ulkona riittää enemmänkin, sillä tarkoitus olisi käsitellä painekyllästetyt portaat, parvekkeet ja takapihan terassilaudoidus Tikkurila Kelonharmaalla terassiöljyllä. Lopputulos jännittää, sillä ko. sävystä ei ole kokemusta.

4 kommenttia:

 1. Mitä maalia käytit ja miten maalasit? Samantyylinen projekti odottaisi tekijää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali oli Tikkurila Unica - se on puolikiiltävä, kestävä erikoisalkydimaali puu- ja metallipinnoille sisällä ja ulkona. Ensimmäinen talvi takana ja kalusteet siis koko talven pihalla täysin säiden armoilla -> kaipaa korjausmaalausta jonkin verran. Kannattaa kysyä vielä tehokkaampaa maalia jos koko talven pihalla, tai itse ainakin nyt kysyisin ;), mutta yllättävän hyvänä pysyi tuollakin maalilla :)

   Poista
  2. En selvitellyt sen enempää maalejen kestävyyttä, mutta vaihtoehtoja oli juurikin tuo Unica, Miranol ja Hammer. Otin näistä omaan projektiini sinisen Hammerin Kodin Terrasta :) Lähtötilanne oli kirkkaanpunaisesta auringossa vaaleanpunaiseksi kulahtaneet kalusteet. Vielä täytyy tehdä viime silaus, kunhan kuivahtavat välillä, mutta hyvältä terassikalusteet näyttää nyt jo vaikka itse sanonkin!

   Poista
  3. Juuri tuota Miranolia muistelin. Kiva kuulla että maalaus onnistui :). Ihanaa kevätaikaa!

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)