sunnuntai 25. toukokuuta 2014

DIY Sängynpääty & makuuhuoneen kesälook

Makuuhuoneemme sai raikkaamman kesälookin. Tuunattu sängynpääty sai uuden puhtaanvalkoisen keinonahkapäällisen ja jäännöskankankaasta tein leveän putkilotyynyn, joka sai lisäilmettä virkatusta pitsiliinasta.

Sängyn päätyhän tuunattiin aikaisemmin siten, että vanhan päädyn päälle tehtiin ohuesta vanerista uusi korkea kehikko ja päällystettiin vanulevykankaalla. Päällyskangas pingotettiin nitojan avulla - tästä aiheesta löytyy lisäinfoa kun klikkaat makuuhuone.

Lattialle hankin isomman valkoisen nukkamaton (140 cm) ja sängyn päälle pari pitsipäällysteistä tyynyä - kesälook on valmis :)
Sopivia verhoja en ole vielä löytänyt. Arte Pura -verhot tosin kiinnostaisivat, niissä on sopivaa huoletonta rouheutta ja romanttista ilmettä. Löysin mallin, jossa alla on valkoinen pellava ja päällä harsomaisen ohut kangas, sekä pieniä "timantteja" - verhojen ripustus on lenkeillä. Arte Puran tyynytkin ihanine pitseineen ovat mielettömän kauniita.


Putkilotyynyn DIY ohjeet:
 • pahviputkilo (kangaskaupasta)
 • vanukangasta tai vanhoja torkkuhuopia
 • keinonahkaa
 • verhovaijeria (pujotetaan kujaan ryhdittämään päätyreunaa)
 • pitsiliina
Keinonahka Eurokangas, pitsityynyt ja nukkamatto Asko. Lipasto Muurame. Timanttipuu ja lasinen lyhty Pentik. Ruusutapetti tilattu ulkomailta. Peili ja sydämet Sisustus Kokon. Kattovalaisin NetAnttila. ArtePura-kuvat lainattu artepuran ja adalmiinan helmi-nettisivuilta.

14 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle ja Onnea blogillesi tämä on hieno. Vaaleat sävyt miellyttävät itseänikin. Makuuhuone on todella kaunis kokonaisuus hienosti toteutettu sängynpäällisineen ja pienet sydämet ovat kuin luotu siihen. Putkityyny on myös oivallinen kaunotar, joka sopii hyvin niin kesään kuin kautta vuoden.

  VastaaPoista
 2. Eksyin tänne ja Sinulla on kaunis blogi ja nimi "porstua" on niin tuttu sana ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Porstua muistuttaa minuakin mummolasta ja haaveilin aina saavani omaan kotiinikin porstuan :) - nyt on sisäänkäynnin porstua ja lasiporstua - haaveilla on näköjään tapana toteutua ;). Tervetuloa vierailulle toistekin!

   Poista
 3. Kaunista vaaleutta makuuhuoneessanne ja hienosti toteutettu putkityyny. Tuo Arte puran verho on kyllä todella kaunis ja kelpaisi meidänkin makuuhuoneeseen parvekkeen oven eteen :) Ylipäätään kaunis koti kivipuutarhoineen teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, ja kiitos vierailustasi - tervetuloa uudelleen :). Arte Puran verhot tulisivat meilläkin juuri terassin oven eteen :).

   Poista
 4. ihana uusi blogilöyty! heti jäin seuraamaan. Niin kaunis koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3. Blogini alkumetreillä, mutta hiljaa hyvä tulee :). Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 5. Sängynpäädystä tuli kaunis! Ja tosi kiva tuli myös tuosta putkityynystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. On se kyllä raikas ja saa hyvälle mielelle :). Ja hetken mielijohteesta samalla syntyi tuo tyyny. Aurinkoa ja tervetuloa uudelleen vierailulle :)

   Poista
 6. upea!! mistä tuo tapetti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Tapetti löytyi huuto.net:n kautta, paketti tuli Israelista, myyjän nimeä en valitettavasti enää muista.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)