keskiviikko 6. elokuuta 2014

Opiskelija-asunnon sisustaminen minibudjetilla

Toiseksi vanhin tyttäremme lähtee opiskelemaan ja hankki 41,5 m2 vuokra-asunnon kaupungin keskustasta. Asunto sisältää eteiskäytävän,  tupakeittiön, pienen makuuhuoneen, pesuhuoneen ja saunan. Makuuhuoneessa (/ makuualkovi) on ranskalainen parveke.

Sisustimme asunnon opiskelijan kukkarolle sopivasti minibudjetilla. Vanhoja huonekaluja uudistettiin ja maalattiin, sekä edullisia löytöjä tehtiin mm. H&M:tä ja Ikea:sta.

Asunto on rakennettu 1999. Värimaailma ei ollut kaikilta osin ihan mieluinen, mutta siitä huolimatta päätimme hankkia tyttären maun mukaisia sisustushankintoja - ehkä ne sopivat sitten joskus seuraavaan kotiin.
 
Tässä joitakin hankintoja:
  • Ikea Solsta 2:n istuttava vuodesohva, 129 eur
  • Ikea Melltorp/Marius valkoinen ruokapöytä ja kaksi mustaa jakkaraa, 42 eur
  • Ikea musta tietokonepöytä kannettavalle tietokoneelle, 19,99 eur
  • Ikea 365+, 4 kpl syviä lautasia, á 3,99 eur/kpl, 4 kpl matalia lautasia, á 4,99 eur/kpl ja 6 kpl leipälautasia, á 2,99 eur/kpl
  • Ikea 365+ paistinpannu 12,99 eur ja Annons keittokattilasetti 9,99 eur
  • Ikea Dragon aterimet, 24 osaa, 19,99 eur
  • H&M tupakeittiön valkoiset pitkät verhot (puuvilla-polyesterivoilee), 4 kpl, yht. 29,98 eur
  • puuvilla-köysinarua verhotampeiksi, kangaskaupasta, 13 eur
  • Suihkuverho, Kodin 1, 29,90 eur
  • H&M tyynyt, tekstityyny 7,99 eur ja mustavalkokuviollinen 4,95 eur
  • Veljekset Keskinen, valkoinen seinäkello, 6,95 eur
  • Gigantti, Matsui Pyykinpesukone 199 eur
  • Markantalo, Matsui Mikroaaltouuni 41,65 eur






















Ja tällainen lopputuloksesta tuli:















 





































Mummolasta saatiin vanhat valkoiset pinnatuolit ja toiselta mummolta tuliterä imuri. Varastosta löytyi entisen kodin huonekaluista vanha senkki peilineen ja roskalavalta pelastettu Martela:n tuolin päällysti verhoilija puhtaanvalkoisella keinonahalla.
Olohuoneen puhtaanvalkoiset pitkät verhot raikastavat koko huoneen.



































Myös sängynpääty päällystettiin puhtaanvalkoisella keinonahalla. Keinonahkaa jäi ylimääräistä, kun tein sängynpäädyn meille vanhemmille – tästä postausta täältä ja täältä.






































Olohuoneeseen päätettiin hankkia vuodesohva, jolloin tarvittaessa ystävätkin voivat yöpyä asunnossa.  Entisen kodimme vanha koivuinen olohuoneen pöytä sai valkoisen maalipinnan ja myös vanha peltinen kukkaruukku pääsi uuteen kotiin. Sohvan päällä oleva tekstityyny ja rottinkikorissa oleva mustavalkoinen tyyny H&M:stä.



























Pienen ruokapöydän (75x75 cm) ympärille sopi hienosti mummolan vanhat valkoiset pinnatuolit sekä pienet Ikean mustat jakkarat. Tarvittaessa jakkarat voi pinoa nurkkaan.
Ennen vanhaan tuolit ovat olleet muutaman sentin matalammat kuin nykytuolit, joten tein kaapista löytyneestä punaisesta verhoilukankaasta niihin 3-4 cm paksuiset pyöreät istuintyynyt.
Valkoista keinonahkaa jäi vielä pieni siivu, joten ompelin sohvan päälle niistä kaksi pikkutyynyä.





























Halpa-Hallista löysimme keittiön maustehyllyyn valkoiset kannelliset keramiikkapurkit, joiden liitutaulukyljissä lukee: Teetä ja Kahvia. Maustehyllyn punaiset lasit Pentikistä.






































Olohuoneen VM-Carpet:n punainen iso Tessa nukkamatto on löytö Huuto.net:stä. Eteiskäytävällä oleva  Saltex:n punakuvioinen paperinarumatto oli joskus entisessä kodissamme.

Sohvan yläpuolella on kuultovalkoiset, raakalaudasta tehdyt kehykset ja niissä itseprintatut tekstit. Oikeanpuoleinen teksti kertoo kaikki ne 15 maata, joissa tyttäremme on käynyt ja toisessa on muumipapan viisaus:)



























Martelan valkoisen tuolin vieressä on vanha senkki ja toisella puolella musta tietokonepöytä ja alla pyörällinen levy, jossa paikka tulostimelle.



























Makuuhuoneen sänky on 120 cm leveä ja pääty on tuunattu  valkoisella keinonahalla.  Punainen sängynpeitto löytyi varastosta ja edulliset tyynyt Ikeasta, á 0,79 eur/kpl.


























Makuuhuoneessa on  liukuovikaapisto ja kaapin viereen jäi pieni nurkkaus, johon jäi tilaa Agrimarketista 10 eurolla löydetylle sisustustikapuille,  (maalasin tikkaat valkoisiksi) jotka toimivat säilyttimenä puolikäytetyille vaatteille ja vanha puinen maalattu perunalaatikko voi toimia vaikka päiväpeiton ja tyynyjen säilytyspaikkana.


Pesuhuone on tilava ja sinne mahtuu oma pyykinpesukonekin. Sauna oli kiva yllätys. Sanko ja nappu S-Marketista.



























































... ja pieni eteiskäytävä :). Kynnysmatto Halpa-Hallista.







































Näiden lisäksi kaikenlaista muuta pientä asiaa täytyi muistaa: tiskiharja, wc-harja, keittiöpyyhkeet, tyynyt, täkit, lakanat, pesuaineet, moppi, sangot, uunivuoka, paistinlasta, kauhat, puukot, jälkiruokamaljat, vatkauskulho, lasiastiat, mukit, kahvikupit, pyyhkeet jne jne.

Ihana projekti – vaikka aika rankkaa tuo muutto onkin :)

6 kommenttia:

  1. Meillä on sama homma edessä syyskuun alussa, nyt on asunto etsinnässä. Kesän tytär halusi asua kotona, että säästyy vuokra. Mutta ehkä sitten seur.asunto pidetään koko opiskelun ajan. Kylläpä tuli nätti teidän opiskelijan kodista. Kelpaa asustaa! On kiva, että opiskelija-asuntokin on nätti sisältä, siellä viihtyykin paremmin. Yksi vuokrantaja muutes sanoi, että yksiötä ei kannata tulla edes katsomaan, jos etsii tasokasta asuntoa. Heidän asuntoa ei oltu rempattu koskaan. Eihän maalipurkki saati joku tapettirulla tai laminaatti, jos haluaa nostaa asunnon arvoa ja arvokkuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Mahdollisimman viihtyisään pyrittiin opiskelelija-budjetilla - ainakin että värimaailma olisi sellainen, että silmä lepää, vaikka seinien tai kaappien väritys ei niin kiinnostaisikaan ;). On kyllä harmi tuo mitä kerroit :(

      Poista
  2. Hyvää työtä, asunnossa kelpaa asustella! Kiitos kun saatiin käydä kurkkaamassa tätä projektia:)E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Mukava projekti oli tosiaan :) - kiva olla mukana sisustamassa pikkuasuntoa, jotenkin erilaista sisustaa tällaista pitkästä aikaa, kun kaikki on niin pientä ja ihanaa :)

      Poista
  3. Kiitos ihanasta postauksesta, kaunista jälkeä olet saanut aikaiseksi! Kyllä kelpaa asustella:)E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Yhdessä kun "lyötiin viisaat päät yhteen" ja kierreltiin omia ja mummoloiden nurkkia, niin aina jotain kivaa löytyi tuunattavaksi :). Toivottavasti tytär viihtyy, minä en ainakaan meinannut malttaa lähteä edes pois ;)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)