torstai 28. elokuuta 2014

Sadonkorjuu & iso porkkanasato

Pakkohan se oli teidän kanssanne jakaa tämä iloinen sadonkorjuu-ilomme. Katsokaa vaikka upeaa porkkanasatoamme :D





































Noh, vaikka porkkanoita ei tänä vuonna omasta viljelylaatikosta saadakaan, niin onneksi talven varalle on pakastimeen säilötty mansikoita, mustikoita, vadelmia ja kohta oman metsän puolukoitakin :). Ja omenasato näyttää hyvältä.






























Oman metsän mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 4-5 dl mustikoita
1 prk (2 dl) kermaviiliä
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten taikinaa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille (läpimitta 25 cm).
3. Kaada päälle marjat ja ripottele sokeria maun mukaan. Levitä täyte marjojen päälle.
4. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 min.  Anna jäähtyä ja herkuttele : )

















10 kommenttia:

  1. Nonni, noilla porkkanoillahan sitä ens kesään jo elääkin... ;D Mut ainakin ne näyttää tosi liikuttavilta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On noissa porkkanoissa jotain kyllä liikuttavaa, oikeita vauvaporkkanoita :)

      Poista
  2. Haha loistava porkkanasato! :) Mutta olihan tuolta tullut vaikka mitä muuta tilalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi kun nauraa - innolla kun odotettiin jotain isoja porkkanapötkyjä ja tässä tulos :)

      Poista
  3. Ei täälläkään tuon kummempi sato tule. Kasvatin kasvihuoneessa, ei onnistunut. Multaa enemmän ja ilmeisesti taivasalle kasvamaan.Ihana on omaan pakkaseen laittaa satoa, tarkoitan noita muita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä "kohtalotovereita". Ensi vuonna sitten uudella innolla porkkanoita kasvatetaan :)

      Poista
  4. Voi, kuinka herkulliselta näyttääkään tuo mustikkapiirakka. Nams!

    Voitit blogossani olleessa arvonnassa Beck Söndergaardin huivin. Onneksi olkoon:) Laitatko minulle yhteystietosi tulemaan, niin saan huivi-kaunokaisen laitettua sinulle oikeaan osoitteeseen: frida(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista se olikin, kermaviili antaa just oikean vivahteen. Ihanaa, jään odottelemaan upeaa huivia - kiitos kaunis <3

      Poista
  5. Oh what a cake! But what I love more is your first picture! Great!
    Happy happy weekend
    Elisabeth

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)