lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kivipuutarhan siivousta & makkaranpaistoa

Mieli on palannut puutarhahommiin ties kuinka monta kertaa kevään aikana - mutta lumi tai kova tuuli on estänyt puutarhatöihin ryhtymisen. Tänään on ollut ihana auringonpaiste ja iltapäivällä pääsin muilta hommilta jo lakaisemaan ja haravoimaan, tai oikeastaan hieman aloittamaan puutarhan siivousta.

Meillä on kivipuutarha tai metsäpuutarha, kuinka sen nyt parhaiten kuvailisi. Rakennusvaiheessa metsän pohjaa suojeltiin mahdollisuuksien mukaan siten, ettei nurmikoita tarvinnut laittaa ollenkaan - vihreyttä tuovat ympäröivä oma metsä ja ikivihreät puut ja pensaat. 


Löysin Anttilan lyhtypoistoista -60 % alennuksella ison valkoisen lyhdyn ja nyt se koristaa ulkoportaita - sisälle laitoin helmihyasintteja.


Talon ympäri kiertää laatoitus ja etupihalla on isot muurinkivialtaat. Kivijalan vieressä on irtonainen mukulakiveys ja laatoituksen laidoilla kivituhkaan upotetut mukulakivet rajaamassa talon ja metsän välistä osuutta. Toisella sivulla laatoitusta rajaa pensaat ja lasten leikkialue pelikenttineen sekä pikkuruinen kasvimaa viljelylaatikkoineen. Takapihalla on terassialue.

 Kivipuutarha on aivan mainio - näin keväällä ja alkukesästä kun jaksaa siivota havunneulaset ja talven aikana tulleet risut ja roskat ja lisätä kuorikkeet ja koristekivet, niin loppukesä on suhteellisen helppo - ei nurmikonleikkauksia tai muuta kyntämistä. 


Puutarhastamme löytyy siis erilaisia osioita eri tilanteisiin. Eniten eri maailmaan vie metsässä oleva nuotiopaikka - siellä oikeasti rentoutuu tulen ääressä ja silti ollaan omassa puutarhametsässä. 


Rakastan kevättä eniten vuodenaikoista - ihan ihanaa on odottaa kun alkaa vihertää ja kukoistaa - kaikki on vielä edessä
Aurinkoa ystäväiseni, aurinkoa :)

- tarja - 


Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!   

25 kommenttia:

 1. Teillä on kauniin viimeistelty piha kivetyksineen! Ihanaa myös, että metsä tulee omalle pihalle ♥ Hauska idea tuo ikioma nuotiopaikka. Meillä piha on vielä aivan levällään ja kaipaan niin kivetyksiä siihen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3. Nuotiopaikka on ihana, ei tarvitse mennä kauaksi retkelle ;)

   Poista
 2. Ihana piha, vaikkei nurmikkoa olekaan.

  VastaaPoista
 3. Mitä ihania kuvia!! Aurinkoa sinnekin! :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on kauniisti ja monimuotoisesti käytetty kiveä :) Ihanaa, kun metsä on vieressä, nuotiopaikka olisi kyllä kova sana meillekin, mutta tähän pieneen kaupunkipihaan sitä ei kyllä saa millään ilmeellä fiksusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3. Metsä on kyllä ihanan rauhoittava elementti ja tietenkin suojaisa, vaikka kaupungin laidalla ollaankin.

   Poista
 5. Teillä on tosi kaunis piha! Eikä talo kaipaa yhtään nurmikkoa ympärilleen.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi <3. Emme ole (ainakaan vielä) kaivanneet nurmikkoa, metsä tekee riittävän vihreyden :)

   Poista
 6. Kaunis piha. Ihana kun ei tarvi leikata nurmikkoa, sitä en kyllä yhtään kaipaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3. Entisessä kodissa oli ihana rinnepiha ja paljon nurmikoita ja kieltämättä vei aikaa, nyt on melko huoltovapaa, ei ainakaan ole pakko tehdä tiettynä aikana mitään :)

   Poista
 7. Reissulta tullessa kotiin, niin täällä on vielä takapiha lunta täynnä. Mutta kohta pääsee puutarhahommiin, ihanaa!

  VastaaPoista
 8. Kaunis piha sopii ympäristöönsä ja silti täynnä hienoja yksityiskohtia!
  Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköinen piha teillä! Ekat ulkona paistetut makkarat ovat ihan parasta :)

  VastaaPoista
 10. Ensimmäistä kertaa vierailulla. Teillä on todella kaunis koti ja piha. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3. Kiitos vierailustaan ja tervetuloa uudelleen :)

   Poista
 11. Mikä kiviparatiisi!, toteaa tämä kivitöitäkin viherrakentaja-artesaaniopinnoissaan tehnyt täti-ihminen. Kaunis katsella ja tyylikkäästi toteutettu. Onnea upeasta kodistanne ja pihapiiristä!

  VastaaPoista
 12. Teillä on kyllä tosi kaunis piha. Meillä on piha vielä ihan kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3. Ei meilläkään valmis vielä ole, monenlaisia juttuja tekemättä, mutta pikkuhiljaa, ja puutarhahan ei ole koskaan valmis ;)

   Poista
 13. Hei, onko teillä jokin "kangas" tuolla irtonaisten mukulakivien alla estämässä rikkaruohojen kasvua? Ja millä putsaatte havunneulaset yms, kivien lomasta?

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)