perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kasvimaan kyltti ja lasten leikkialue ♡

Kasvimaa alkaa pikkuhiljaa näyttämään rehevämmältä, perunanvarret ovat terhakkaat ja herneet ja porkkanat jatkavat myös kasvuaan. Mukavaa, että keväällä viljelylaatikkoon vaihtamani kompostimulta näyttää tepsivän.

Pikkuruinen kasvimaamme sijaitsee lasten leikkipaikan yhteydessä, jolloin heillä on leikkien lomassa mahdollisuus käydä napsimassa herkkuja suuhun.

Tein vanhasta heinäseinäästä ja laudasta kyltin: "HerbGarden", joka näkyy vieraillekin heti pihaan tullessa. Lankun ympärille laitoin narulla vielä pitsilyhdyn tunnelmaa tuomaan


Itsetehdyssä viljelylaatikossa kasvaa lapsien istuttamina mm:
- perunaa
- porkkanaa
- salaattia
- naurista
- ruohosipulia
- mansikkaa
- hernettä

Valkoisessa yrttilaatikossa kasvaa mm.
- suklaamyrttiä
- timjamia
- persiljaselleriäVanhoissa perunalaatikoissa on mansikkaa ja vieressä on raparperiä. Lisäksi kasvimaalla on pensasmustikkaa, mustaherukkapensas, karviaispensas ja puutarhamultasäkissä kasvaa kurpitsaa.
Rajasin kasvimaan kaivamalla maahan laudan, jolloin kasvimaan reuna erottuu paremmin. Kasvimaa on katettu kuorikatteella, muutenhan meillä on ympärillä vain metsämaata, eikä kivipuutarhassamme ole siis laisinkaan nurmikoita, jos ei Saltex:n keinonurmea lasketa sellaiseksi ;)


Keinonurmea löytyy kiikun alta ja leikkimökin edustalta. Nurmella on kiva tehdä vaikka kuperkeikkuja

Saimme vihdoin aikaiseksi uusia pikkutyttäriemme kiikun isommaksi. Kiikkujen yhteydestä löytyy myös kiipeilyteline. Kiikkujen keskelle tulee vielä narutikkaat.

Leikkipaikalla on kiikun lisäksi leikkimökki, hiekkalaatikko, trampoliini ja pelikenttä. Myös isoja kiipeilykiviä siirrettiin sopiville paikoilla lasten iloksi jo puutarhaa tehdessä.

 


Tänään on paistanut taas pitkästä aikaa aurinkokin lämpimästi - toivottavasti paistaa pitkään

Ihania kesäpäiviä!

Blogini päivittyy kesäaikaan hieman vähemmän, mutta Instaram päivittyy joka päivä  osoitteessa @kotiporstua - tervetuloa mukaan!

- tarja -  


Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva kyltti, pitäis kehitellä itsekin :) Teillähän on siellä vaikka ja mitä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihana kasvimaa ja kivalla paikalla tuo leikkialue :))

  VastaaPoista
 3. Ihana kasvimaa >3 tuo kyltti lyhtyineen on kaunis idea :) Pihanne näyttää ihanalta jossa varmasti koko perhe viihtyy :) Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Miten ihastuttava kasvimaa :)
  Tuolta olisi niin mukava kipaista hakemaan yrttejä ym. ruokaa tehdessä :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)