perjantai 27. marraskuuta 2015

Keittiön jouluvalot & Marimekko Räsymatto leikkuulauta

Tulevan ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi keittiö sai jouluvalonsa. Pikku hiljaa laitan jouluvaloja myös muihin huoneisiin. Pihavalot laitoin viime viikolla, kun ensimmäiset lumihiutaleet satoivat - nyt valitettavasti lumet ovat sulaneet ja pihalla sataa vettä ja tuulee.

  
  
 
Löysin keittiön ikkunoihin ihanan yksinkertaiset pyöreät metallilanka-jouluvalot. Onneksi jo rakennusvaiheen sähkösuunnitteluvaiheessa muistin, että joka ikkunan päälle tulee laittaa sähkörasiat ja kytkentä seinän valokatkaisimeen.


Keittiömme joululook tulee olemaan  mustavalkoinen pienellä ripauksella punaista. Tänään sytytin Iittalan lasituikun punaisuutta tuomaan.  




Pieniä muitakin hankintoja olen tehnyt keittiöön, uusimpana Maija Louekarin suunnittelema Marimekon Räsymatto leikkuulauta - miten iloinen olen siitä, vielä kun joulupukki toisi saman sarjan teepannun ja kulhon, niin yhdistelmä olisi täydellinen :).

 

Ruokailutilan ikkunassa on samanlainen metallilanka-jouluvalo kuin keittotilassakin - toivottavasti se näkyy kauniin yhtenäisesti tiellekin ehkä muidenkin iloksi ❤️


 
Seinähyllyyn tein uuden risutähden naavaisista risuista. Samanlainen jättiversio löytyy ulko-ovesta (ks. edellinen postaus). Ympärille laitoin hennot jouluvalot. 


Hyllyssä on ihanastuttava Anna-Mari Westin postikortti. Pihlajanmarjat-postikortissa on teksti: "suuret unelmat leimahtavat pienistä uskon ja toivon kipinöistä". 
Korttien koko on 14 x 14 cm ja se on painettu mattakartongille. Näitä ja upeita Anna-Mari Westin joulukortteja saa Hyvän Tuulen Puoti :sta, klik. 

Kortin takana oleva  vaneritausta klipsulla on Handmade By Kotona :sta. Se on käsittelemätöntä vaneria, esim. korteille tai kuville.


Ei joulua ilman hyasintteja ❤️. Rakastan valkoista hyasinttia eniten joulukukista - siinä on jotain yksinkertaisen karun kaunista ja tuoksu on ihana. Laitoin ne perinteisesti Partyliten kynttiläkippoihin. Viereen hain plussapulloon männynoksan ja viime jouluksi askartelemiani massasta tehtyjä sydämiä.



 Hyvää viikonloppua ja tulevaa ensimmäistä adventtisunnuntaita ❤️

- tarja -



PS. Muistathan että kotiporstuan instagram päivittyy päivittäin - käyhän kurkkimassa  tästä  ♥

15 kommenttia:

  1. Niin ihania kuvia! Kaunis keittiö teillä.Ihanat nuo jättimäiset aterimet saarekkeen seinämässä.
    Tykkään myös valkoisista hyasinteista.
    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kivat nuo ikkunoiden valokranssit. Ja kiva kun on pistorasiat ikkunan yläpuolella. On kyllä niin tylsä viritellä valoja ikkunaan, kun johdot menee missä sattuu.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Oi, onpas kaunista. :) Kivat valokranssit!

    VastaaPoista
  4. Todella kaunista! Mie pyörittelin tänään käsissäni tuota samaa leikkuulautaa ja se oli siinä hilkulla että melkein sen ostin :)

    VastaaPoista
  5. Ostin tänään ekan amarylliksen kotiin, oli vielä ihan nuppuinen. Hyasintteja ajattelin huomenna hakea. Mies tuumi, että eikö ne ehdi jo kuolla ennenkuin joulu tulee. Sanoin, että pitää sitten hankkia uudet. Kauniita tunnelmakuvia sulla keittiöissä!

    VastaaPoista
  6. Kauniit nuo valot, se on kyllä hyvä kun nuo pistorasiat on ikkunan yläpuolella katossa, että saa valokatkaisijasta ne päälle. Meillä on myös keittiössä ja olohuoneessa niin :)) kauniita kuvia :))

    VastaaPoista
  7. Ihana leikkuulauta, täällä fanitetaan juuri räsymattoa :)

    VastaaPoista
  8. Hei! Kyselisin tuosta leikkuulaudasta. Onko mennyt käytössä millaiseksi? Millaista materiaalia lauta on? :)
    Kiitos vastauksesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En ole vielä ottanut leikkuulautaa edes käyttöön ;), pitääpäs ottaa ja kertoa miten käy :). Ihanaa syysaikaa sinulle!

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)