lauantai 13. helmikuuta 2016

Kameran uusi objektiivi: Canon EF 50mm f/1.8 ST

Olen haaveillut jo jonkin aikaa kameraani uutta objektiiviä, sellaista joka soveltuu tänne pohjolan talven pimeisiin päiviin - halusin kuviin enemmän valoa ja raikkautta, mutta nykyisellä systeemilläni se ei onnistunut, vaan kuvat ovat  pimeään vuodenaikaan jääneet harmittavasti liian keltaisiksi ja pimeiksi.

Sitten sain ammattikuvaajalta Johannalta vinkin  Canon EF 50mm f/1.8 ST -objektiivistä ja  vihdoin haave on toteutunut. Tässä objektiivissä luvataan päästää kennoon runsaasti valoa, joten kuvaamista voi jatkaa myös illan hämärtyessä heikossa valaistuksessa.

 

Objektiivi on kiinteäpolttovälinen ja ei-zoomaava. Lasielementit on päällystetty Super Spectra pinnoitteella, joka estää heijastumien ja haamukuvien muodostumista vastavaloon kuvattaessa.


EF 50mm f/1.8 ST objektiivissa on myös tervetullut ominaisuus, se nimittäin sumentaa taustan ja nostaa itse kohteen upeasti esiin. Kuvakulma vastaa ihmissilmän kuvakulmaa, joten objektiivi on hyvä jokapäiväiseen käyttöön. Terävyys on myös huomionarvoisa sekä kontrasti.


 


Muotokuvaukseenkin objektiivi lupaa paljon. Kuva otetaan siis melko kaukaa henkilöstä, mutta tässä on se hyvä puoli, ettei tarvitse mennä epämukavan lähelle kuvattavaa, jolloin hänen ilmeensä pysyy mahdollisimman luonnollisena.

Sisustuskuvissa tämä objektiivi on ihanteellisin lähikuvia otettaessa, laajojen huonekuvien ottaminen tällä objektiivillä ei ole tarkoituksenmukaista, tai sitten pitää olla niin iso talo, että kaukaa ottaminen onnistuu ;)  

Tässä siis muutama harjoitusotos. Viime postauksessakin (nuotiokuvat) testasin objektiiviä pihakuvissa. Harjoittelua siis lisää kehiin.

 

Onko sinulla vinkkejä pimeän ajan kuvauksiin? Onneksi luonnonvaloa alkaa kevättä kohdin taas olla - se lienee parasta kuvauksiin :)

Kiitos Johanna tästä vinkistä! 

- tarja -


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)    

8 kommenttia:

 1. Täällä tarvittais kans tuollainen objektiivi mutta Nikoniin. Minkä hintainen tuo oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä objektiivi ollut, valoisia kuvia tulee paremmin. Suunnilleen tarjouksessa noin 130 euron kieppeillä.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Sain itse äitienpäivänä lahjaksi AF-5 Micro nikkor 40mm objektiivin Nikonin kameraan ja olen tyyvtväinen! Värit kuvissa kirkastuivat ja lähikuvat onnistuvat!
  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita ♥. Se on totta noilla systeemeillä. Sinulla on niin iiiihania kuvia!!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Mä myös olen haaveillut jostain objektiivista, mutta ensin täytyy päivittää kamera tälle vuosikymmenelle. Ehkä uuden kameran myötä saan intoa alkaa tutkia myös objektiivien eroja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera ♥. Itsekin haaveilen ammattilaiskamerasta!! Voi voi, ehkä joskus :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia!
  Minä ostin viime keväänä samsungiini samantyylisen 1,8 aukolla olevan objektiivin. Olen ollut todella tyytyväinen siihen enkä ole tarvinnut jalustakaan pimeimpinä aikoina ;)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)