lauantai 27. helmikuuta 2016

Yläkerran aula & maalattu kirppislöytö

Yläkerran aulatila on sisustettu lähinnä lasten käyttöön - siellä saa näkyä värit! Valkoisen ja mustan lisäksi valittiin pari perusväriä: punainen ja vihreä, jotka ovat toistensa vastavärit. Lisänä on tummanruskeaa, esim. lattiat, porrasaskelmat, renginkaappi ja hirvensarvet ovat juuri tästä väristä.

Aulatiloista ei haluttu pelkästään kulkuväyliä muihin tiloihin ja se suunniteltiin siten, että sinne saatiin mukavankokoinen lasten olohuone, jossa he saavat pelata tai katsoa leffoja.

Aulasta lähtee portaikon lisäksi ovet neljään makuuhuoneeseen sekä lasten  kylpyhuoneeseen ja parvekkeelle. 
Tila mitoitettiin siten, että sinne mahtui kunnonkokoinen löhö-sohvadivaani - daybed, kuten sitä kutsun ;). 
Sohvadivaani hankittiin sen perusteella, että siinä on tarvittaessa hyvä vieraiden nukkua. Sohva on jousitettu ja sängyn kaltainen ja se on parivuoteen koko. Vuodevaatteet ja petauspatjat voi säilyttää istuimen alla olevassa vuodevaatelaatikossa. Sohvan saa myös kokoon, jolloin se toimii sohvana tai yhden hengen sänkynä - näin sitä voidaan hyödyntää tarvittaessa muissakin huoneissa. 

Tv-taso löytyi Ikea:sta ja tv on kiinnitetty tasossa kiinteästi olevaan seinämään.

Lattialle äitini teki vanhoista lapsuudenkotini räsymatoista isoja lattiatyynyjä - niitten päällä on lasten kiva istua.Portaikkoon teetettiin puoliseinät, että se eristäisi enemmän ääntä yläkerrasta alakertaan - lapsista kun lähtee kivojen leikkien yhteydessä mukavasti ääntä :). Porrasvalmistaja teki puoliseinien päälle puukourut, jotka ovat samaa sarjaa porrasaskelmien kanssa.
Portaiden askelmien sivuihin upotettiin led-valot, jotka tuovat turvallisuutta pimeään aikaan. 

Porraskuilun seinälle laitettiin lisäksi seinävalot, jotka osoittavat kuilun lisäksi hirvensarviin. Suunnittelin paikan 12-piikkisille hirvensarville jo rakennusvaiheessa, halusin ne ehdottomasti uuteen kotiin. Hirven on kaatanut jo poisnukkunut mieheni isä.Komean renginkaapin on tehnyt isäni vanhan mallin mukaisesti, hän on todella taitava puukäsitöissä, niistä töistä voisi joskus tehdä ihan omankin postauksen. Portaiden vieressä oleva puuarkku on myös isäni käsialaa.Mutta sitten kirppislöytööni :). Olen ainakin pari vuotta etsinyt pientä pyöreää pöytää, jossa olisi kaunis sorvattu jalka ja nyt se aivan yllättäen ilmestyi kirpputorilla eteeni. 
Pöytä oli onneksi täysin moitteettomassa kunnossa, vain väri oli öllön ruskea. Hintakaan ei hirvittänyt, 7 euroa! Niinpä se lähti ilman muuta matkaani. 

Alakerran olohuoneen keinutuolin maalauksesta jäi runsaasti maalia, tosin maalikerroksia piti olla 3, että ruskea peittyi kunnolla. Keinutuolin maalauksesta voit lukea täältä.

Pöydän koko olisi loistava vaikka mihin käyttöön; esim. olohuoneen sohvan viereen, yöpöydiksi lapsille tai vanhemmille, eteisaulaan, lasiverannalle...

Toin pikkupöydän yläkerran aulaan pientä teehetkeä varten, mutta se ei taida jäädä sinne (lasten mielestä se on edessä), se menee siihen tarkoitukseen, johon sitä alunperin haaveilin. Tästä myöhemmin...


Verhot ja tyynyt Marimekko Bottna. Jääkarhutyynyt Marimekko Nanuk.   Portaikon seinävalaisimet ja katon pallovalaisimet Massive. Ittotee Nicolas Vahe, teekannu Pentik. Valkoiset nukkaatot Saltex
Mukavaa talvilomaa kaikille lomailijoille
- tarja -
Ps. kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)    
 

6 kommenttia:

 1. Oi miten kivan näköinen aula ja tuo pöytä on kyllä ihan huippulöytö! Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihana pöytä. Itse löysin melko samanlaisen viime kesänä tori.fi. Aluksi maalasin sen tumman harmaalla. Se ei kuitenkaan väriltään sopinut minusta meidän olohuoneeseen joten niimpä maanantaina tartuin pensseliin ja maalasin pöydän JDL:n Stone grey maalilla ja käsittelin pinnan vielä JDL:n vahalla. Nyt se on täydellinen nojatuolin vieressä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥. Okei, voin vain kuvitella miten upea tullut!!

   Poista
 3. Ihanan raikkaan näköistä!Eeva

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)