perjantai 22. huhtikuuta 2016

Jätekaapin tuunausta ja silikonin vaihtoa

Olen sitä mieltä, että aika monen keittiön jätekaappi kaipaisi päivitystä systeemistä riippumatta - kiskot eivät enää toimi, laatikko roikkuu, kitinää ja pauketta, eikä laatikko / kaappi mene kunnolla edes kiinni jne.  Niin meilläkin. Jätekaappi tai oikeastaan jätteidenlajittelu-laatikko kaipasi päivitystä.

Olin alkuperäiseen kehikkoiseen rimpulasysteemiin alunperinkin pettynyt ja niinpä irrotin koko systeemin ja marssin paikalliseen puusepänverstaaseen. Kerroin ongelman puusepänliikkeessä ja niin suunnittelimme uuden systeemin. Vanha kaapinovi ja sangot päätettiin säilyttää hyväkuntoisina, mutta laatikko päätettiin tehdä jämäkästä materiaalista ja paremmille, vahvoille kiskoille. Koko homma tehtiin mittojen mukaan odottaessani!


Entisestä kiskosysteemistä jäi kaapin sisälle vanhojen ruuvien jäljet sekä muita ikäviä kulumisjälkiä jotka päällystin d-c-fix-kontaktimuovilla - nyt kehtaa näyttää raikkaan valkoista jätekaappia vieraillekin ;)


 
Muutakin huoltoa keittiömme kaipasi, nimittäin välitilan silikonin vaihtoa. Välitilassa on lasi, jonka reunassa metallilista sekä ala- että yläreunassa. Alkuperäinen silikoni oli jo paikoin kulunut, joten vaihto oli paikallaan. Tässä muutamia vinkkejä silikonin vaihtoon:

Näin irrotat vanhan silikonin:

1. Vuole vanha silikonisauma silikonin poistotyökalulla / veitsellä, ettei poistin ei vahingoita mahdollista vedeneristettä.
2. Irrota silikonin rippeet. Tarkista, että saat silikonin kokonaan pois.
3. Viimeistele saumakohta puhdistamalla sitä ksyleeniin kostutetulla talouspaperilla.


Uuden silikonin asennus:

1. Rajaa reuna suojausteipillä.
2. Avaa putkilon pää leikkaamalla siitä pieni pala. Jätä pää kapeaksi, saat ohuen silikonisauman.
3. Vedä silikoni koko sauman pituudelle rauhallisesti yhdellä vedolla, mikäli mahdollista.
4. Tasoita sauma astianpesuaineeseen kostutella sormella.
5. Kun olet valmis, poista suojausteippi heti, ettei se tartu silikoniin kiinni. Anna kuivua.Rajaa / suojaa reuna ala- ja yläpuolelta esim. maalarinteipillä:


Poista maalarinteippi heti kun olet valmis. Anna kuivua hyvin ennenkuin annat silikonin kastua. 

  Reipasta viikonloppua ❤️

- tarja -


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)          

2 kommenttia:

  1. Täällä nousee käsi tuon jätekaapin suhteen! Kaipaisi kyllä päivitystä täälläkin! Kiitos hyvistä ideoistasi! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)