lauantai 14. toukokuuta 2016

Kesäkukkia lasiverannalla & pihakeinun uudistus + muita diy-juttuja

Tänään on ollut sateinen päivä, mutta siitä huolimatta päätin, että istutan kesäkukat, joten suunnistin kukkatarhoille etsimään sopivia vaihtoehtoja.

Lasiporstuan valkoisiin isoihin ruukkuihin laitoin kahteen terassihortensiat ja toisiin istutin kultasypressit ja ympärille amppelilobeliat.

 

 
  
Lasiveranta on kokenut pikkuisia muutoksia. Itsetehty lankkupöytä sai lähteä ja tilalle maalasin varastossa olleen, joskus jostain kulkeutuneen vanhan mäntypöydän. Pöydässä viehätti kauniit sorvatut jalat. Se oli ryhdiltään ja pinnoiltaan kuin uusi, joten uudistukseksi riitti maalaus kolmeen kertaan.

Toteutin maalauksen Unica akryylimaalilla, joka soveltuu ulkokalusteiden maalaukseen sekä metallille että puulle. Siistin ja tasaisen jäljen laajaan pöydänkanteen sai pienellä telalla - suosittelen!


   

Nyt joku voi ihmetellä, miksi ihmeessä vein lankkupöydän pois ;). Sain perheeltä toivomuksen, että lankkupöytä on kuitenkin tilaan liian iso, joten tästä se idea sitten lähti. Nyt tila avartui kummasti ja pöytää pääsee pyörittelemään tilassa paremmin ja neljä tuolia mahtuu ympärille mukavemmin.

   

Pöydän päällä laitoin äidin virkkaaman pitsiliinan ja pieneen pärekoriin istutin pelargonian. Ikkunoista näkyy jo ihana vihreys, joka puhkeaa joka päivä entistä enemmän


 


Vanhaan kaatopaikkakuormasta pelastettuun pihakeinuun uusin muutama vuosi sitten valkoisen katoksen sekä vihreät patjat. Kunnoltaan patjat olivat vielä melko hyvät, mutta päällisen väri ei miellyttänyt, joten tein valkoisesta vohvelipintaa muistuttavasta päiväpeitosta kaksi pussia ja pujotin patjat niihin. Istuinpatjaan jätin pienen helman peittämään rautaista runkoa. Pussit on helppo myös pestä, sillä jätin toisen pään auki ja laitoin kiinni vain parilla pistolla.

 
 

Kiikun viereen löysin ihanan puukannellisen metallikoripöydän, johon on verraton laskea teekupponen. Äitienpäivälahjaksi sain hortensian ja istutin sen puutarhamyymälästä löytämääni puhtaanvalkoiseen ruukkuun.


 Moni on kysynyt, mihin laitan avoterassilla (klik) olevat patjat sateen ajaksi ja vastaus löytyy näistä kirpputorilta löytämistäni vanhoista pärekoreista. Ne ovat just niin isoja, että sohvakaluston istuintyynyt sekä koristetyynyt mahtuvat näihin.Olohuoneen ikkunan alla olevan pikkupöydän päälle istutin pelargoniat metalliseen sankoon.


  

Toivotaan siis lämpöä ja aurinkoa taas jälleen, että pääsemme nauttimaan terassielämästä :)

- tarja -


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)  

 

13 kommenttia:

 1. Täällä minä vaan huokailen, kun on niin kaunista :)

  VastaaPoista
 2. Tosi rauhallisen näköinen ja harmoninen terassi :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen terassi, kyllä tuolla kelpaa kesää vietellä!

  VastaaPoista
 4. On kyllä taas niin nättiä, minä olen ihan "sormisuussa" noiden terassijuttujen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3. Kyllä ne ideat sieltä tulee aikaa myöten :)

   Poista
 5. Ihana terassi teillä! Kyllä tuollaisella kelpaa aikaa viettää kesällä ♡ jospa ensi kesänä omakin uuden kodin terassi olisi siinä kunnossa että saisi sitäkim sisustaa :)

  VastaaPoista
 6. Niin kaunis trtasdi teillä! Melkein kuin olohuone! <3

  VastaaPoista
 7. Ihanalta näyttää!:) Mistä ostit metallikoripöydän puukannella? On ihanan kevyen näköinen^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Metallikori kannella on ostettu Halpa-hallista, 19,90 euroa muistaakseni :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)