sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kasvimaan aitaus

Pikkuruisella kasvimaallamme on hyvä kasvu päällä, kiitos kompostimullan. Etenkin raparperi ja porkkana ovat kompostista ihan hullaantuneita.
  
Viime vuonna nuorin tyttäremme veti porkkanantaimet liian aikaisin pois, koska toivoi, että varmaankin seuraavan taimen kohdalla olisi jo iso porkkana ;). Nyt kertasimme, että porkkana kaipaa aikaa kasvaakseen syksyyn saakka ;)

Nuoret mansikantaimet vanhoissa perunalaatikoissa tuottavat  mansikaa aina silloin tällöin lasten napostelvaksi ja herneet ovat pian valmiita. Perunanvarret myös intaantuivat kompostista.


Tänä vuonna saamme ensi kertaa myös satoa pensasmustikasta. Herukka - ja karviaispensaissa ei vielä näy marjoja.Kesäkurpitsa on päässyt meidät aivan yllättämään. Pitkä pötkylä oli kasvanut salaa ja uusia kukkia on tulossa, joten odotettavissa on lisääkin satoa. Kesäkurpitsa kasvaa meillä siis rennosti multasäkissä.Vanha sammaltuoli ja perunalaatikoista tehty pöytä siirtyivät kasvimaan nurkkaan.
Olen Pinterest:stä etsinyt jotain lisäideoita kasvimaallemme - kaipasin ympärille aitausta, koska alue oli jotenkin niin avonainen metsään päin. Nyt meillä on ihana valkoinen aitaus, joka rajaa kasvimaan tiukasti aidan sisälle - nyt se entistä huonemaisempi ja selkeämpi.
Tykkään, että puutarhassa on juuri näitä huonemaisia alueita, tunnelmasta toiseen.

Lisäsin uudistetulle alueelle kuorikatetta selkiyttämään aluetta entisestään sekä estämään rikkaruohojen kasvun kulkualueilla.

Kasvimaan istutuspuuhista kesäkuulta pääset lukemaan tästä (klik).


Mukavaa sunnuntai-iltaa Sinulle ja uutta alkavaa viikkoa!

- tarja - 


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy kesäaikana päivittäin  sisustus - ja puutarhakuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käy tutustumassa :) 

4 kommenttia:

  1. Aita sopii hyvin kasvimaalle. Kauniita yksityiskohtia olet myös laittanut. Oman kasvimaani ympärille laitoin puureunuksen jossa kasvaa tuijia. Ne myös suojaavat tuuelta, koska meillä tuulta riittää. Tarkoitus on leikata tuijat aikanaan niin etteivät kasva liian korkeaksi. Projektia voi käydä vilkuilemassa: http://parasta-aikaani.blogspot.fi/2016/01/tulipahan-tehtya-viime-vuoden.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kaimaseni :). Kiitos ihanasta kommentistasi ja ilman muuta käyn kurkkimassa mitä ihanuuksia olet tehnyt :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)