sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kivipuutarha & Japanilainen puutarha, osa 1

Olen saanut useita pyyntöjä kivipuutarhamme ja japanilaispuutarhan esittelystä. Jaan esittelyn osiin 1 ja 2 - tänään kurkataan talon sivuille ja takapihalle.

Talomme sijaitsee siis metsän keskellä ja rakennusvaihessa metsän pohjaa pyrittiin säästämään mahdollisimman paljon. Nurmikoita meillä ei ole ollenkaan.

Takapihalla, talon yhteydessä on lasikuisti sekä avoterassi. Nykyisen avoterassin viereen tehdään laajennus yhden porrasaskelman verran alemmaksi, josta lähtee edelleen pitkospuut pihasaunalle. Laajennusterassille tulee esim. kylpytynnyri tai muu pulahtamispaikka sekä pari aurinkotuolia.Talon sokkelin reunaa kiertää kolmelta sivultaan mukulakivireunus ja talon molemilta puolin on leveät laatoituskujat, jotka kiertävät terassille saakka.

Talon vasemmalla puolella on lasten leikkialue ja pieni kasvimaa. Laatoituksen vieressä on keijuangervo-pensaista kuja. Myös mattotelinealue on laatoitettu. 

Laatoituspolku y-haarautuu loppupäässä siten, että toinen polku rajoittuu japanilaisalueeseen + pitkospuihin ja toinen pää kaartuu terassille.

 

Takapihalla, terassin ja tulevan pihasaunan välissä on pitkospuut, jonka varrella on pieni japanilaispuutarha valkoisine kivijokineen, alppiruusuineen, omena- ja kirsikkapuineen sekä heinä -ja havukasveineen. Keskellä valkoista kivijokea on mustalla kivellä vuorattuja saaria.

Japanilaisalueen päähän tulee siis hirsinen pihasauna ja pitkospuiden talon puoleiseen päähän terassin jatko-osa, johon upotetaan jokin pulahtamispaikka, esim. kylpytynnyri.

Pitkospuiden varrella on itsetekemäni puupenkki, jossa jalkoja korvaa puuklapit.


Talon oikealla puolella laatoituksen jälkeen rinne rakennettiin siten, että mukulakivetys upotettiin kivituhkan sisään kumivasaralla. Rinteessä on marjakuusia ja pylvästuijia.
Terassin vieressä on mukularivin reunustettu pensaspenkki, jossa on alppiruusuja ja kuunliljaa. Multaus peitettiin kuorikatteella. 

Alppiruusupenkin mukulakivetys jatkuu myös terassin päätyyn, jossa on pallotuijia ja metsän reunassa omenapuita.


 Lämmintä sunnuntai-iltaa Sinulle ja hyvää alkavaa uutta viikkoa!

 - tarja -

Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy kesäaikana päivittäin  sisustus - ja puutarhakuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä, käy tutustumassa :)  


4 kommenttia:

 1. Teillä on nii kaunis piha! <3 Tuo nurmikottomuus olisi minunkin haave. Täällä naapurimme on laittamassa koko pihaa uuteen uskoon ja meisän piha näyttää kamalalta, kun emme kauheasti täällä kotona ole olleet.
  Mutta jospa sitä sitten joskus innostuisi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3. Nurmikottomuus on ollut kyllä hyvä asia, ei onneksi enää nurmikonleikkauksia, oma juttunsa löytää siihen aikaa jne. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Onpas siistiä ja seesteistä. Nurmikonleikkuupäivänä tälläinen piha olisi poikaa :-)
  Tykkään itsekin kivistä, varsinkin luonnonkivistä. Meillä on kyllä sitten vastapainoksi paljon kukkia ja muuta kasvillisuutta. Poikkea kurkkaamassa, jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 3. Vanha postaus jo, mutta kommentoin silti :) Upea piha <3 Alppiruusujen väri käy tosi hyvin talonne väriin. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)