sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Eteisen konmaritus & DIY-puuhelmihenkari

Hei kaikille ja kivaa kun tulit taas vierailemaan blogissani <3

Kuten pari postausta taaksepäin kerroinkin, on meidän talossa konmaritettu ja alan olla varsin tyytyväinen, vaikka maritus vielä kesken onkin. Talon osalta näyttää jo hyvältä ja varaston kimppuun ollaan jo käyty. Kirpputoripaikka on varattu ja varaston tarpeettomat tavarat myyn osin siis siellä ja osin harrastan myyntiä myös Facebookissa paikkakunnan omilla kirpputorisivuilla. Tavaroita on toimitettu myös seurakuntien kirppiksille.

Tänään kerron eteiskuistin ja eteisaulan konmarittamisesta ja erilaisista säilytysratkaisuista mm. kengille. Tämä kenkien säilytys on varmaankin jokaisessa perheessä aiheuttanut pohdintaa, sekä se, kuinka tähän aikaan säilytetään kevät- ja kesäkengät.

Mutta aloitetaan eteiskuistin DIY-jutuista. Järjestämisen jälkeen huomasin kaipaavani jotain piristystä eteiskuistiin ja vierasnaulakkoon kaipasin tilaa henkareille.
Koska olemassa olevaan hattuhyllyyn ei henkareita saanut järkevästi asetettua puuosien neliskanttisuuden takia, päätin suunnitella henkareille kiinteän version.Kiinteää henkaria varten tarvitaan puuhenkari, maalia, teräsvaieria ja puuhelmiä. Taoin henkarin koukun suoraksi ja pujotin pitkältä matkalta suoristetun koukun ympäri ohutta teräsvaieria ja varmistin pysyvyyden tiukoilla solmuilla. Sitten vaan puuhelmien pujotus koko matkalle. Hattuhyllyn puuosaan porattiin reikä ja sen jälkeen vaieri reiän läpi ja yksi pieni puuhelmi puuosan yläpuolelle ja kunnon sitominen vaierilla.

Käytin todella isoja puuhelmiä, isoimman halkaisija on jopa 70 mm, se antaa kivaa näköä koko henkarisysteemille.Toinen piristys kuistille on viherkasvin tuominen. Se antaa kivaa kevään tuntua ja huonemaista ilmettä. Kukkaruukkua ei ollut, mutta käänsin viherkasvin mukana tulleen paperipussin toisinpäin ja reunan taitoin muutamalla kierroksella. Tykkään että hieman rutussa oleva paperipussi on mainio ruukku :)
Eteisaulassa meillä on neljä liukuovikaapistoa, joissa on sekä henkarikaappeja että ulosvedettäviä metallilankakoreja.

Konmaritus alkoi ulkovaatteiden, lapasten, villasukkien jne. keräämisellä lattialle (PS. Etsi koira kasasta ;)) ja tarpeettomien poiskarsimisella. Jäljelle jäi vain ne, joita oikeasti käytämme ja tarvitsemme.


Tämän jälkeen pystyviikkasin kaikki vaatteet pienempiin koreihin ja laitoin lankakoreihin. Ja voin kertoa, että tämä pystyviikkaus todella toimii - nyt näkee yhdellä silmäyksellä mitä on missäkin.

Minulle on tullut yhteydenottoja siitä, kuinka meillä säilytetään perheen kaikki kengät.
Konmarittamisen yhteydessä myös paljon kenkiä lähti roskiin / kierrätykseen.

Käytössä olevat kengät on kenkätelineissä, joita meillä on kaksi. Kuistin molemmilla sivuilla on kiinteät syvät laatikostot istuinpehmusteineen (4 kpl), joissa säilytetään välikausikengät, lenkkarit ja toiset talvikengät.

Lasten juhlakengät ja kesäkengät säilytetään eteisen liukuovikaapistoissa. Hankin sinne Ikeasta kengätsäilytyslaatikot ja laitoin niitä päällekkäin. Jokaiseen laatikkoon kirjoitin Dymon kohokirjoittimella, kenen perheenjäsenen kengistä on kysymys. Yläpuolella on tilaa myös lasten välikausitakeille ja huppareille.
Aikuisten juhlakengät säilytetään vaatehuoneessa, tästä on tulossa postausta myöhemmin.Käytössä olevan laukun laitan tekemääni ripustussysteemiin, joka on tehty Ikean mustasta kaapinovesta ja siihen kiinnitettiin  paljon kromisia nuppeja. Kaapinovi kiinnitettiin liukuovikaapiston päätyseinään.

Koko eteiskuistin säilytysjutuista ja lasten vaatteiden kuivauksesta rättipatterilla voit lukea täältä.

Hyvää alkavaa viikkoa sinulle :)

t. tarja

PS. Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin 


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :). Järjestys ei toki aina pysy, mutta kaikille on onneksi paikkansa ;)

   Poista
 2. Hauska idea tuo kiinteä henkari!
  Itsekkin suoritin pienimuotoista KonMaria, mutta en kovin kirjaimellisesti. Kaksi jätesäkillistä lähti vaatetta kierrätykseen!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita :). Ihmeesti sitä löytyy konmarittamista, olen pitänyt itseäni varsin minimalistisena ihmisenä, mutta en sitten välttämättä ollutkaan :D

   Poista
 3. Tosi onnistunut lopputulos. Tuntuu että teilläkin on paljon tavaraa mutta se näyttää silti ihanan minimalistiselta!Kasvi ja diy-naulakko-nuppi-hässäkkä on kivat! Vaatehuoneen maritus, järkkä ja toimivuus kiinnostaa, joten tätä jään odottelee 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Pidin itsenäni melko minimalistisenä ihmisenä, mutta konmarituksen jälkeen huomasin, että ihmisellä onkin aika paljon sellaista tavaraa, mitä ei oikeasti tarvitse. Silmiä avavaa siis ;). Lisää on juttua konmarituksesta tulossa.

   Poista
 4. Voi että miten ihanan toimiva ja siisti eteinen! Yritän aina säännöllisesti käydä tuota eteistä läpi, mutta miten sitä tavaraa sinne kertyykin. Kolmella pienellä lapsella tahtoo olla tuota lapasta, sukkaa, pipoa ja muuta ihan kiitettävästi :D Onneksi tuo ulkoiluvarusteiden määrä kevenee kevättä kohti. Pitäisikin aloittaa taas eteisen siivous urakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3. Kyllä se näin on, lapsilla on niin monenlaista kenkää ja sukkaa ja lapasta, että väkisin kertyy eteiseen kaaosta, mutta se hyvä puoli on, että pian on kevät :)

   Poista
 5. Mahtavaa järjestyksellisyyttä!😍

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa järjestyksellisyyttä!😍

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva idea, kiinteä henkari ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), ja toimiikin vielä käytännössä, mikä tietysti tärkeintä :)

   Poista
 8. Täällä ollaan vallan ihastuneita henkareihin! Ja ihaillaan tota tarmoa ja järjestystä, voi jos saisin tännekin vähän :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3. Kerran kun jaksaa tuon KonMarituksen, niin arki helpottuu kyllä ihmeesti - kaikille tavaroille on nyt paikkansa :)

   Poista
 9. Kiitos blogista! Oli uusi tuttavuus ja mukava lueskella kokemuksistasi 😊 Kengät on meillä myös ongelma. Toinen ongelma ovat laukut. ehkä niitä on vaan liikaa, mutta en saa mitenkään järkevästi laukkuja säilytykseen. Haluaisin, että olisivat kuitenkin kädenulottuvilla aamulla lähtiessä ja laatikossa helposti hautautuvat ja unohtuvat. Ongelma on myös vessa- ja talouspaperin säilytys, kun ostetaan niitä aina iso pakkaus kerralla. Näihin, jos löytyy vinkkejä, niin mielellään otetaan vastaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjuska ja tervetuloa mukaan <3. Itse en omista kuin kaksi käsilaukkua (enää), joten meillä on ratkaistu tässä jutussa olevan kuvan lailla ripustamalla nuppeihin. Konmari-oppi suosittelee laittamaan laukut sisäkkäin isommasta pieninpään. Talouspaperista olen tehnyt jutun ja siihen pääsee tästä: http://kotiporstua.blogspot.fi/2016/01/nerokas-talouspaperiteline.html . Wc-paperia säilytämme näin: http://kotiporstua.blogspot.fi/2015/10/wc-sisustaminen-virkattu-matto-ja-wc.html

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)