sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Wc tilojen säilytysvinkit & konmaritus

Tervehdys kaikille ja kivaa sunnuntaita

Kevään aikana esittelen teille kotimme eri tiloja ja miten missäkin tilassa konmaritus on  käytännössä toteutunut. Tänään vuorossa on wc ja sen säilytysvinkit.

Tämä wc sijaitsee alakerrassa ja täällä säilytetään lähinnä vanhempien kosmetiikkatuotteet ja hammasharjat. Lasten kylpyhuone-wc on yläkerrassa ja tästä tilasta juttua tulossa myöhemmin.

Wc:ssä on säilytystä varten altaan alla olevat laatikostot sekä kapea pystykaappi.
Allaslaatikoston pikkulaatikossa säilytetään hiusharjat ja pikkupeili ja iso laatikosto on jaettu seinämillä pienempiin lokerikkoihin.
 
 
 
 

Konmarituksen yhteydessä kävin kaapit ja laatikostot raa-alla kädellä läpi ja purkkeja ja purnukoita lähti roskiin pussillinen. Oli vanhentuneita voiteita ja meikkejä sekä ilmaiseksi saatuja näytteitä kosmetiikasta. Jätin kaikista tuotteista vain ne, joita oikeasti päivittäin käytän ja muut saivat armottomasti lähteä tilaa viemästä ja sotkemasta järjestystä.

Huomasin, kuinka vähän loppujenlopuksi käytän mitään rasvoja tai meikkejä - pärjään siis todella vähäisellä varastolla päivittäisessä käytössä. Samalla päätin, etten hanki mitään tuotetta, ennen kuin entinen on käytetty loppuun.
 
Silmänrajaustusseja löytyi ainakin viisi kappaletta, mutta päätin käyttää ne loppuun, vaikka niitä niin monta onkin. Mitähän oikein olen ajatellut ostaessani niitä aina lisää, vaikka entisiäkin olisi ollut jäljellä.
 
 

Meikeille löysin kivan läpinäkyvän telineen, johon kaikki meikkini mahtuu. Se on helppo nostaa aamulla tasolle meikkausta varten ja reissuun lähtiessä meikit on helppo sujauttaa meikkipussiin.
 
Tämän enempää meikkejä en siis enää omista ja tästäkin määrästä kuluu pois ylimääräiset silmänrajaustussit sekä kulmakynät. Myös huulipuna/kiilto vähenee pikkuhiljaa yhteen kappaleeseen.
 
 
 

Puhdistuksessa suosin nykyään vain luonnonkosmetiikkaa ja ihoni voi selvästi paremmin kuin pitkään aikaan.
 
 
 
Tasolla olevan Mayn saippuapumppupullon täytän herkän ihon saippualla.
 
 
 
Konmaritin myös koruni ja keksin jäljellejääneille säilytyspaikan pilkkilaatikoihin. Kansi kiinni ja niin pysyvät korut tiiviisti paikoillaan. Rasiat voi vaikka säilyttää pystyssä KonMarin tapaan ja ottaa matkalle mukaan.
 
 
 

Tyttöjemme hiuslenkeille olen kehitellyt vaikka mitä systeemiä ja aina ne ovat hukassa tai pyörineet laatikon pohjalla. Keksin pujottaa hiuslenkit talouspaperirulliin ja se on toiminut hienosti. Nyt ne voi lajitella väreittäin ja kertasilmäyksellä näkee, mitkä pompulat tänään laitetaan. Säilytys onnistuu pystyssä laatikostossa.
 
 
 
 
Vanulappuja ja pumpulitopseja säilytän metallisissa (sälekaihtimista tehdyissä) purkeissa. Ne kestävät hyvin kosteutta ja on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Kannet olivat alun perin puunväriset, mutta maalasin ne yhtenäisyyden vuoksi valkoisiksi.
 
 
 
 
Eniten tykkään vessamme virkatusta matosta ja wc-paperirullien virkatusta korista. Ne virkkasi rakas ystäväni mittojen mukaan. Ne on helppo pestä koneessa ja pysyvät hienosti ryhdissään ja antavat tilaan raikasta ilmettä.
 
 
 
 
Wc:n pyyhkeitä vähensin siten, että nykyään niitä on 14 kpl tätä vessaa varten ja 7 on niistä käytössä (6 + vieraspyyhe) ja vaihtokappaleet ovat pukuhuoneen pyyhekaapissa. Kaikki pyyhkeet ovat puhtaanvalkoisia ja samaa sarjaa. Jokaisen perheenjäsenen pyyhe on merkitty dymolla pyyhenupin päähän.
 
 
 
Tänään grillasimme koko perheen kanssa makkaraa - kevät on tullut :)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle
 
- tarja - 
 
 
PS. Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin  

10 kommenttia:

 1. Ihana järjestys! Meillä on myös kaappeja käyty läpi ja etenee urakka hylly kerrallaan.

  VastaaPoista
 2. Mistä löytyi tuo teline meikeille?

  VastaaPoista
 3. Mahtava järjestys. Kumilenksut kivasti pantu. Samoin noi korvikset, hyvin näkee missä mikin on.
  Mulla on kans hyvin vähän meikkejä, olen heittänyt vanhat pois, mitä niitä säilyttää kun ei käytä, tai oikeammin en pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3. Kiitos ihanista sanoistasi. Kieltämättä ihanaa kun yhdellä silmäyksellä näkee nyt, mitä mitäkin on :)

   Poista
 4. Upea wc ja ihanaa kierrätystä! En ole koskaan ajatellutkaan että hiuslenkit voisi laittaa talouspaperirullaan tai vanhat pilkkilaatikot hyödyntää säilytyksessä! :) hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Ihanaa jos voi antaa pieniä arjen vinkkejä edelleen jakoon :)

   Poista
 5. Hei! Mistä sälekaihtimista tehdyt säilytyskorit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa <3. Muistaakseni hankin ne Hyvän Tuulen Puodista Tampereelta / verkkokaupasta :). Tosi kätevät!

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)