perjantai 28. heinäkuuta 2017

Terassi ja lasikuisti

Terassikelejä ei tänä kesänä ole montaakaan ollut, mutta vielä on kesää jäljellä ja toiveissa on  lämpimät illat rauhassa terassilla istuen ja loikoillen :). 

Terassillemme on tullut jotain uutta. Keväällä kerroin vanhan kirpparisivuilta löytyneen puusohvan muutoksesta daybed:ksi, aiheesta voi lukea täältä

Kotipostuan Facebook:ssa video terassista ja lasikuistista - käy katsomassa video   Facebook-sivuilta :)


Terassille oikein huusi helppohoitoista aurinkotuolia, eli sellaista, jota ei tarvitsisi viedä minnekään sateella ja olisi aina valmiina, kun aurinko vähänkin paistaisi. 

Nyt terassilla on toiveidemme mukainen puhtaanvalkoinen Arlöv-aurinkotuoli. Tuoli on alumiinirunkoinen ja istuinosa on huoltovapaata textline-muovitekstiiliä, joka näyttää ihan oikealta kankaalta. 

Siis tässä jos jossain rentoutuu ihanan kirjan kanssa tai ottaa vaikka päivänokoset! Tuoli on  Veken kalusteesta.


 

 

Daybeb:n vieressä on Airam lattiavalaisin. Voitteko kuvitella, voitin sen arvonnassa ja se kuin tehty tuohon. Niin onnellinen tuosta!

Airam toi pari vuotta sitten valikoimiinsa tämän sisutuksellisen Garda ulkovalaisinsarjan IP44-kosteusluokituksella, eli se soveltuu myös ulos. Sarjaan kuuluu myös samanlainen pöytävalaisin.
Tuntuu tosi jännältä, että ulkona voi olla jalkavalaisin, mutta totta se on. Valaisin on ihana kesäpihan illanistujaisiin ja antaa ihanan kotoisan tunnelman. Järjestinkin ystävättärille lapsineen pienen hemmotteluhetken salaatteineen ja juustokakkuineen - ihan parasta yhdessäoloa ja naurua riitti, olihan meitä yhteensä 18.

Syksyllä siirrän valaisimen ehdottomasti lasikuistille pöydän viereen iltoja ilostuttamaan.

Lasikuistin pöydälle hankin Marimekon Ojakellukka pöytäliinan ja puusohvalle saman sarjan tyynyliinan. Vähän väriä meille ;). Mitä mieltä olet, hitti vai huti?
Lasten kanssa kasvattamia tomaattejakin alkaa olla jo pari valmiina :)

Rungollinen Isla Bonita ja petuniat ovat jaksaneet kukkia koko kesän.

Toin terassin pöydälle liljoja, miten näyttävä kukka se onkaan kunhan pääsee täyteen kukkaansa!Kun keväällä kaadoimme talon ympäriltä puita, pyysin miestäni leikkaamaan männystä pienen siivun jakkaran kanneksi. Tämä Ikean mustajalkaisen jakkaran istuinosa oli mennyt rikki, mutta jalkat olivat vielä hyvät. Nyt se toimii pienenä apupöytänä mustien polyrottinkikalusteiden kanssa.
 Terassin jatkona puutarhametsässä on oma nuotiopaikka. Tein sinne polun puiden pilkkomisesta tulleesta sahanpurusta. Puru saa nyt painua ja maatua siihen ihan rauhassa tehden siihen selkeämmän polun. Polun varrelle istutin kultaiselta työkaverilta saamia vuorenkilpiä ja leijonankita-kukkia.
Multapenkkiin painoin vielä aurinkokennovalaisimia, iltaisin ne näyttävät kauniisti tietä nuotiopaikalle.


Kolme heinänseivästä ovat nojailleet toimettomina puurunkoihin. Ensin ajattelin tekeväni niistä portin nuotiopaikalle, mutta toistaiseksi tein niistä kolmiomallisen lyhdynpidikkeen nuotiopaikan reunalle.Muutama viikko sitten alppiruusut kukkivat kauniisti, tässä muutama kuva niistäkin.Mukavaa & rentouttavaa viikonloppua Sinulle!

- tarja -

Blogiyhteistyö / Veken kaluste (aurinkotuoli saatu blogiyhteistyönä, kiitos kaunis!)

PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin  


5 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis ja viihtyisä tuo teidän terassi! Hyvännäköinen aurinkotuoli sopii hyvin tuohon.
  Marimekon pöytäliina on ehdottomasti hitti! Tuo niin kesäisen säväyksen että!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinun kukkasi ovat mahtavasti kukassa ja niin isoja.
  Tänä kesänä on ollut vähän terassipäiviä, ainakin meillä päin.
  Meillä on huvimaja, jossa ollaan liiankin harvoin.
  Siellä voi olla myös syksyllä, kun on valot ja lämmitin, mutta kumma kyllä ei siellä mukamas ehdi istua silloinkaan.

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis ja kutsuva piha ajanviettämiseen siellä. Liinakin on kaunis.
  Ettekö koskaan kaipaa jonkinlaista seinää tai lasitusta tuohon kuistille, että pöytä olisi suojaisemmassa paikassa? t. Elli

  VastaaPoista
 4. Teidän terassit ovat kuin huoneita!Meillä on tänä kesänä oltu vähemmän terasseilla,kun avoterassille tulee taivaalta vedet,niitä sadekelejä kun on ollut paljon.

  VastaaPoista
 5. Upea kuisti, niin iso ja kauniisti kalustettu! En ollut kuullutkaan ulkokäyttöön soveltuvista lattiavalaisimista, aika hauska juttu! Mutta tosi näppärää, sitä voi sitten siirrellä tarpeen mukaan minne vaan. Kaunis pihapiirikin teillä. Mukavaa viikkoa Sinulle :)

  -A-

  https://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)