sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Lasiterassi

Hyvää sunnuntaita!

Tänään kurkistamme lasiterassille, ennen kuin sen sisustus muuttuu jouluiseksi.

Avoterassille kesällä tuunaamani daybed siirtyi talven ajaksi sohvaksi lasiterassille. Daybed:nä ollessaan istuinosassa oli kuusi istuinpatjaa ja kolme selkänojapatjaa. Nyt kun siirsin puisen istuinmekanismin sohvaksi eli pienemmäksi kokonaisuudeksi, kokosin istuinpatjat siten, että niitä on tuplat päällekkäin, jolloin istuinkorkeus sohvana on sopivan korkuinen ja näin myös patjojen säilytys on näppärämpää.

Kuvia daybed / sohvasta sekä jalkavalaisimesta kesällä avoterassilla voit katsoa täältä.
Pöydän käänsin talven ajaksi toisinpäin ja vein kolme pinnatuolia varastoon. Myös Airam Garda jalkavalaisin siirtyi lasiterassille avoterassilta. Tämä mainio jalkavalaisin on hyväksytty siis myös ulkokäyttöön.

Pöydälle toin talvisia koristeita, pullo sai villapaidan ja lasiset glögimukit kaulaliinat. Ja kauppareissulta löysin valkoiset hyasintit pieniin kippoihin.
Illan tullen aurinkokenno-lasilyhtyyn syttyy valo.

Avoterassilla kesällä olleen lankkupöydän jalkoina toimineet vanhat maalatut perunalaatikot pääsivät talviajaksi pieneksi pöydäksi pihakeinun viereen. Näin niitäkään ei tarvitse viedä talveksi pois varastoon, vaan pääsevät aina talviajaksi, samoin kuin sohvakin, toiseen käyttöönsä. Monikäyttöisiä huonekaluja siis.
Perunalaatikon päälle laitoin kristallimaljakon, jossa naavaisia oksia sekä joukossa timanttioksia.
Isoissa valkoisissa ruukuissa köynnöskasvi oli vielä sen verran hyvässä kunnossa, että pyöräytin sen ruukun suulle kranssiksi ja valolliset oksapuut keskelle. 

Lasiterassilla, olohuoneen ikkunan alla on pieni pöytäryhmä, jolle tein nopsasti pienen hyasinttiasetelman tekokukista. Yläpuolelle tein jätti-ison timanttihimmelin, jonka koristelin puuhelmillä.

Varsinaisia jouluvaloja en ole vielä montakaan laittanut. Pimeä vuodenaika kuitenkin janoaa sisälle tunnelmavaloa ja laitoin Sessak Gianna pöytävalaisimen keittiön tiskipöydälle. Miten ihanaa tunnelmaa se tuokaan - ruoanlaittokin sujuu mukavammin :).
Meillä on Sessak Elsa pöytävalaisin makuuhuoneessa, tykkään näiden kodikkaasta muotoilusta. Makuuhuoneen valaisimesta voit lukea täältä.
  
  

Pikkuhiljaa sitä etsii kaapeista ja varastosta jouluisia juttuja. Keittiöön toin kuusikuosisen astiapyyhkeen ja olohuoneen keinutuoliin saman sarjan tyynynpäällisen.

Joko teillä hiipii joulua sisustukseen?
Tunnelmallista iltaa toivottaa
tarja

PS. Vielä tänään sunnuntaina ennätät osallistua himmeliarvontaan - arvontaan pääset tästä linkistä. Arvontaan voi osallistua myös kotiporstuan Facebook-sivuilla sekä Instagramissa.

PS. Edellisen arvonnan voittaja oli Pia V. Hänelle on toimitettu Sukhi-tuotepaketti. Kiitos kaikille osallistuneille.

8 kommenttia:

 1. Ensimmäiset hyasintit ostin eilen. Ja nyt jäädään odottelemaan niiden kukintaa. Jouluvaloja on vasta yhdet laitettu jo kauan sitten lyhtyyn lasiterassille. Yksi joululahja ostettu. Joten ei vielä kovin paljon joulua.

  VastaaPoista
 2. Mistä/millainen on tuo lasiterassin sohva? Hyvän näköistä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3. Löysin sohvan FB kirpparilta ilmaiseksi ja tuunasin siitä maalaamalla kesäksi daybedin ja talviajaksi muuntuu siis lasiverannan sohvaksi. Patjat Ikeasta, on siis pihapatjat.

   Poista
 3. Mikä/millainen on tuo lasiterassin sohva? Hyvältä näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3. Löysin sohvan FB kirpparilta ilmaiseksi ja tuunasin siitä maalaamalla kesäksi daybedin ja talviajaksi muuntuu siis lasiverannan sohvaksi. Patjat Ikeasta, on siis pihapatjat.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)