sunnuntai 3. joulukuuta 2017

1. Adventtisunnuntai & Uutuus-pihavalot

Hei, ja hyvää ensimmäistä adventtisunnuntai-iltaa Sinulle!

Viikon mittaan olen laittanut sekä sisälle että pihalle jouluvaloja silmälläpitäen juuri tätä 1. adventtisunnuntaita. Tästä se joulun odotus alkaa

Perinteisesti laitan jouluvalot molemmin puolin taloa oleville parvekkeille.

Etupihan jouluvalaistusta halusin joltain osin kuitenkin uudistaa ja  laitoin valoverkot ruukuissa oleviin tuijiin. Tykkään tuijista kovasti tuossa, varsinkin kun niitä on kaksi - tykkään yleensäkin, että kaikkia on aina mahdollisuuksien mukaan parillinen määrä.Aikaisemmin valoverkot olivat muurinkivialtaissa olevien riippuhernepuiden yllä, mutta tänä vuonna halusin niihin jotain sellaisia valoja, jotka voisivat olla valaisemassa kauniita lumenpeittämiä hernepuita myös joulun jälkeen.
Jouluvalot riisutaan meillä tammikuussa ja sen jälkeen jää jotenkin tyhjä tunnelma, vaikka lumi toki on kaunis sellaisen, mutta jotenkin halusin korostaa talven kauneutta.

Mietin pitkään eri vaihtoehtoja, sillä valaisimelta odotin tiettyjä ominaisuuksia. Ensinnäkin meillä on muurinkivialtaissa pistorasiat, jotka laitettiin puutarhanteon yhteydessä. Halusin sellaisen kohdevalaisimen, että kasvit korostuivat kauniisti sekä kesällä vihreydessä että talvella lumenpeittäminä.

Törmäsin nettisivuilla uutuuteen, Airam Kuru maapiikkivalaisimeen. Valaisimessa on nimensä mukaisesti maapiikki, jolla valaisimen voi painaa juuri siihen kohtaan puutarhassa kun haluaa. Valaisimen pää on suunnattava, joten sen voi lukia haluamaan asentoon (20 ast), alaviistoon, sivulle tai ylös. Runko on alumiinia ja antrasiitin väri on täsmälleen oikea muurinkivialtaan kivien ja pihalaatoituksen kanssa. Vakiona on 3 metrin kumikaapeli ja pistotulppaliitäntä (IP54), joten se soveltuu pihalle.Mietinkin, mihin kaikkeen valaisin kävisi antamaan upeita yksityiskohtien korotusvalaistuksia, esim. rakennuksen seinät, puutarhan erilaiset pensaat ja puut jne. Voi oikein kuvitella, miltä iso kuusi tai mänty näyttäisi valaistuna ylhäälle saakka.
Kuru-valaisin ei ole siis vain joulunajan tai talviajan valaisin, vaan käy mainiosti kesäöiden valaistukseen kotona ja mökillä, ja mikä mainiointa, tämä valaisin toimii pistorasiasta, eikä vaadi monimutkaisia asennuksia, vain maapiikki maahan.


Tein pari vuotta sitten lasten hula-vanteen ympärille risukranssin, jonka spray-maalasin valkoisella ja laitoin punavalkoista nauhaa ympärille sekä koristeeksi puisen tähden. Keksin sille tänä vuonna hieman toisenlaista käyttöä ja kiinnitin sen autotallin ovien päälle tervehtimään vieraita. Vaikka se onkin melko iso, ei se enää noin korkealla harjan alla näyttänytkään kovin suurelta - ennemminkin pieneltä.
Blogiyhteistyö, Airam. Kuru valaisimet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

Rakkaudella
tarja 


PS. Himmeliarvonnan voittaja on Maarit M. Voittaja on tavoitettu ja palkinto toimitettu. Kiitos kaunis kaikille osallistuneille ja onnea voittajalle!

PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin 

4 kommenttia:

 1. Kivalle näyttää tuo Airamin lampppu. Kunista on teillä kotona ja ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Aikku <3. Ja ihanaa joulun odotusta sinullekin <3

   Poista
 2. Kaunis talo ja kauniit valot!
  Tuohan on hyvä keksintö tuo hulavanne-kranssi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)