sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syyskukkia ja pihavalaisimia

Pikku hiljaa olen alkanut laittaa puutarhaa talvikuntoon ja vienyt avoterassin kalusteet suojaan odottamaan ensi kevättä. Viimeiset kesäkukatkin viety vihdoin kompostoriin.
 
Tänä syksynä halusin puutarhan syyskukiksi jotain uutta. Yleensä ulko-oven molemmin puolin portailla meillä on ollut valkoisissa ruukuissa isot tuijat. Tänä vuonna ne päätettiin siirtää takaterassille.
 

 
Häitä varten hankin alkukesästä valkoisiin ruukkuihin pallotuijat ja niiden ympärille valkoisia petunioita. Nyt kun petuniat on ruukuista irrotettu, mietin mitä syyskukkia pallotuijien ympärille voisi laittaa. Normaalit kanervat peittäisivät pallotuijia liikaa ja pieniä matalia syyskukkia ei oikein löytynyt. Sitten keksin, että teen ympärille syksyiset kranssit.

 

 
Halusin kransseissa riittävän muhkeat ja päätin tehdä ne uimapötkylöiden ympärille. Ainoksi ongelmaksi jäi, ettei uimapötkylöitä enää löytynyt kaupoista. Niinpä laitoin ilmoituksen FB kirppisryhmään ja sitä kautta löysin pötkylät.
 
Halkaisin pötkylät keskellä puolikuun kokoisiksi ja käänsin renkaaksi teipin avulla. Päälle sammalta, kanervanoksia, hopealankaa sekä puolukanvarpuja. Koko systeemin kiinnitin vihreän rautalangan avulla. Koristeeksi laitoin vanhasta kranssista jääneet koristeomenat sekä puolukanmarjoja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etupihalla on pieni valkoinen metallipöytä tuoleineen. Toin pöydälle ison kynttelikön sekä ympärille ruukkuihin kanervia. Siinä saavat toivottaa kotiväen ja vieraat tervetulleiksi.
 
 
 
 
 
 
Jo viime syksynä mietin, että etupihalla oleviin muurinkivialtaisiin pitäisi saada jotkin kivat kohdevalaisimet, sellaiset että kasvit ja puut korostuisivat kauniisti syysruskassa ja talvella lumenpeittäminä. Törmäsin nettisivuilla Airam Kuru maapiikkivalaisimeen ja silloin pääsin testaamaan valoja joulun alla ja nyt syksyllä kauniissa ruskassa.
 
 
 
 
Airam Kuru valaisimessa on nimensä mukaisesti maapiikki, jolla valaisimen voi painaa juuri siihen kohtaan puutarhassa kun haluaa.
 
Valaisimen pää on suunnattava, joten voi lukita haluamaan asentoon (20 astetta). Vakiona on 3 metrin kumikaakeli ja pistotulppaliitäntä (IP54), joten se soveltuu pihalle.

  
 
 
 
 
Tästä pääset kurkkaamaan, miltä Airam Kuru -kohdevalaisimet näyttävät talvi- ja jouluvalaistuksessa.
 
 

Ihanaa alkavaa viikkoa ja nauttikaa kauniista syysruskasta :)
 
- tarja -
 
 
Blogiyhteistyö Airam. Kiitos!


PS.  Tervetuloa seuraamaan kotiporstuan elämää myös  Facebook-sivuille sekä Instagram :iin ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi :)