sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kodinhoitohuone & Pappelina-matto & DIY- pyykinpesuainepurkit

Kodinhoitohuone on jäänyt esittelemättä blogissani. Tila on jäänyt vähemmälle sisustukselle ja nyt päätin, että sinne tuodaan enemmän kodikkuutta - uskon että pyykin lajittelukin sujuu nyt paremmin, kun ympärillä on kauniita asioita.

Esittelen kuvin myös, miten meidän perheessä tapahtuu pyykin lajittelu ja samalla kurkistetaan myös kodinhoitohuoneen yhteydessä olevaan pukuhuoneeseen.
Ja uusista sisustuksellisista asioista olen niin onnellinen  - hankin tilaan nimittäin Pappelina Vera -maton sekä tuunaamalla lasiastiasta tuli pyykinpesuainepurkki :)


Huoneesta löytyy paljon kaappitilaa ja tilava vaatehuone. Kaapistosta löytyy paikat imurille, lakanoille, sangoille ja siivoustarvikkeille. Lisäksi laatikostot askartelutarvikkeille, silityslaudalle ja silitysraudalle.  Pitkän tason päällä on kiva askarrella tai ommella.
Kodinhoitohuoneesta pääsee myös ulos mattotelineelle.
Nurkkaus on pyhitetty pyykin lajitteluun. Pesukoneen ja kuivausrummun vieressä on likavaatekaappi, jossa on lajittelukorit valko- kirjo- ja mustille vaatteille.
Pesutornin vasemmalla puolella on taso, jossa lajittelemme puhtaat pyykit, ja josta ne edelleen laitetaan vieressä olevaan kaapistojen lankakoreihin. Jokaiselle on oma korinsa ja jokainen perheenjäsen (lue: äiti) ottaa korinsa ja vie vaatteensa  kaappiinsa yläkertaan.
Nurkkauksesta löytyy myös kaappitilaa muuhunkin säilytykseen.


 

Tässä uusi Pappelina Vera, Charcoal-värinen  matto. Tästä olen niin onnellinen, että tekisi mieli tanssia - olen nimittäin etsinyt sopivaa mattoa, enkä ole löytänyt mieleistä ja nyt ihan sattumalta tämä pisti silmääni ja se on täydellinen! Sen voi myös kääntää, jolloin pohjavärinä on valkoinen ja pallot tummanharmaat. 
Olohuoneessa meillä on Pappelina Svea Metallic White -matto ja olen ollut tyytyväinen sen helppohoitoisuudesta - postausta näistä voit lukea täältä ja täältä.


DIY pesuainepurkin teko-ohje: Liitutaulutarra astioiden kylkeen ja liidulla teksti tarraan - helppoa :).
Käytin Chalk Ink (1 mm) liitutaulutussia, joka tarttuu myös lasiin, metalliin, peiliin, ikkunaan ja muoviin.Kodinhoitotilan yhteydessä maitolasisen liukuoven takana on pukuhuone. Pukuhuoneesta edelleen kulku pesuhuoneeseen ja pääsee tilasta myös meidän vanhempien makuuhuoneeseen.
Kaapistoissa on pyyhesäilytys, jolloin ne ovat kätevästi lähellä sekä pesutornia että pesuhuonetta. Kaapistot ja laatikostot ovat keittiöfirmasta ja ne ovat putkijaloilla.
Laatikostojen päälle tilasin ammattiverhoilijalta mittojen mukaiset istuintyynyt ja kangas on kosteutta kestävää kangasta. Ne ovat myös konepestävää kangasta. Sama kangas on myös kodinhoitohuoneen verhokappana. Samankaltaiset istuintyynyt löytyvät myös tuulikaapista, niistä postausta täältä.

Tämä tila päätettiin paneloida valkoisella panelilla - näin se tuo lämmintä tunnelmaa, kun tullaan saunomasta. Pehmoinen tummanharmaa matto Hemtex :stä ja sointuu värinsä puolesta loistavasti Pappelinan mattoon.

Kylpytakit Villa Stockmann ja Vogue, hyllyn päällä Marimekko ja Finlayson -pyyhkeet.  Irtohylly Ikea, seinänupit Smedbo. Säilytyskori tehty ontelokuteesta, Paapo. Meikkipeili Ikea Fräck.

Myös pesuhuoneen ja pukuhuoneen välinen ovi on maitolasinen liukuovi, niinkuin kodinhoitohuoneen välilläkin - näin ne vievät mahdollisimman vähän tilaa. Löysin liukuoveen ihanan Spa -kyltin.


Ihanaa sunnuntaita!

- tarja -

8 kommenttia:

 1. Oi mitä kaikkea ihanaa blogistasi löytyykään!
  Olet melkoinen ideariihi!
  Ihana ideoita esim. säilytykseen ja tuo sammalruukku <3 !
  Minusta tuli heti blogisi lukija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita <3. Kiva että sait ideoita, se on juuri tarkoitus että vinkkejä mahdollisesti saisi omaankin kotiin :). Ja kiitos kun tulit lukijaksi, aurinkoa <3

   Poista
 2. Sulla on kyllä upea koti. Tuo kodinhoitohuone on ihan luxusmallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Alunperäinen suunnitelma oli siten että pukuhuoneen ja seinän takana olevat vaatehuoneet olisivat olleet yhtenäistä tilaa, jolloin se olisi ollut iso pukeutumishuone ja kaikkien vaatteet olisi pidetty siellä - mutta teinityttäremme olivat silloin eri mieltä, vaatteet haluttiin omiin huoneisiin ;) - mutta toimii tilat näinkin ihan mainiosti.

   Poista
 3. Sulla on toimiva kodinhoitohuone ja kaunis koti muutenkin:) matto on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3. Täytyy todeta että kodinhoitohuone onnistui arvosanalla 9 - nyt tekisin siten että pukuhuone ja takana olevat vaatehuoneet olisivat yhtä tilaa, jolloin se olisi pukeutumishuone, ja kaikkien vaatteet säilytettäisiin siellä. Mutta hyvä näinkin, vaatteiden vienti omiin huoneisiin järjestettiin noilla lankakoreilla. Ja matto on upea, olen niin tyytyväinen siihen!!

   Poista
 4. Joopa... Nyt mä oon kateellinen! Niin kaunis ja viihtyisä teillä on kodarikin! Matto on kyllä se viimeinen täydelliseksi tekevä silaus, en yhtään ihmettele jos sua tanssituttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dara <3. Olen kyllä niin tyytyväinen mattoon että tekis mieli tanssiksi laittaa edelleenkin :D, niin tyytyväinen voi olla.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)