maanantai 5. tammikuuta 2015

PIENKODINKONEET - rumat vai kauniit, esille vai piiloon?

Rakentamisen suunnitteluvaiheessa mietin paljon keittiön toimintoja, että kaikille asioille olisi oma paikkansa. Tykkään, että tavarat ovat mahdollisuuksien mukaan myös piilossa katseilta - näin yleissiisteys isossa perheessä pysyisi mahdollisimman hyvänä.

Pienille kodinkoneille en keksinyt mitään järkevää piilopaikkaa keittiömme muodoissa, vaikka iso keittiö onkin. Mietin ns. aamiaiskaappia, jolloin leivänpaahdin, kahvinkeitin ja vedenkeitin olisivat piilossa esim. rulokaapin suojassa.

Sitten vain päätin, että koska tasoja meille tulisi ainakin riittävästi, olisi pienkodinkoneiden, termoskannujen ja muiden tarpeellisten systeemien vain oltava mahdollisimman kauniita, että niitä voisi tasoilla pitää. Kuitenkin joka hetki joku perheenjäsenistä niitä käyttää ja käyttömukavuus olisi tietenkin tärkeintä - arjen sujuvuus.

Keittiösuunnittelussa pienkoneiden yms. paikaksi muodostui ikkunoiden nurkkaus siten, että alle varattiin laatikosto leiville ja sen yläpuolelle leikkuulauta-laatikko. Näin aamu -ja iltapalat valmistuisivat yhdessä nurkassa ja lattianrajaan asennettiin vielä rikkaluukku, jolloin leivänmurut on helppo imaista keskusimuri-systeemiin. 
Vähemmän käytettävät pienkodinkoneet on piilotettu isoihin vetolaatikostoihin.Uusin tulokas pienkoneissa on uusi leivänpaahdin, sen toi isännälle joulupukki - fiksu pukki, tiesi, että Kenwood kMix -leivänpaahdin muotokieleltään ja puhtaanvalkoisella sävyllään sopisi hyvin ihanaan Eva Solon termoskannuun.
Anton Oliver keraaminen vedenkeitin muistuttaa tavallista posliinista teekannua ja Pentik Stella teekannussa valmistuu Nicolas Vahe:n haudutettua teetä. Todella hyvää kahvia valmistuu MoccaMaster cd-mallisessa kahvinkeittimessä.
Yhteisenä tekijänä puhtaanvalkoisuus, kromi ja musta. 
 

 
 


Mitä mieltä sinä olet pienkodinkoneiden ulkonäöstä yleensä? 
Kiinnitätkö sinä huomiota siihen, että ne olisivat samaa muotokieltä tai esim. samaa merkkiä? 
Vai arvostatko enemmän kodinkoneiden kehittyneitä ominaisuuksia?
Onko pienkoneet rumia vai kauniita - laitatko ne esille vai laitatko / laittaisitko ne mieluusti piiloon?


Ps. Huomasitko yhdestä kuvasta, kuinka kaunis sininen hetki ulkona on? 

Ps. Muistahan käydä osallistumassa arvontaani (klik) - palkintona laadukas Lapuan Kankurit pellavainen keittiöpyyhe, huopa-pannualusta ja hirvi-patavahti.

 - tarja -

Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!

18 kommenttia:

 1. Kyllä mä ainakin yritän valita pienkodinkoneet edes vähän myös ulkonäön mukaan. Ja kyllä ainakin joidenkin on oltava esillä, erityisesti sellaiset, joita käytetään paljon: paahdin, vedenkeitin ja blenderi. Mulla on ruma kahvinkeitin ja se saa olla kaapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, haluan uutta kodinkonetta hankkiessani katsoa myös ulkonäköä, varsinkin juuri, jos pidetään esillä käytännön sujuvuutta ajatellen.

   Poista
 2. Voi että, miten kauniita pikkukoneita teillä! Tykkään! Kyllä noita kelpaa pitää esillä♥ Itsekin olen turhaan haaveillut aamiaiskaapista, mutta hienoa onneksi on, että löytyy paljon kauniita koneitakin, joita voi pitää reippaasti esillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3. Onneksi löytyy, mutta hieman kaipaisin lisäsuunnittelua pienkodinkoneisiin, jotakin yksinkertaisen tyylikästä linjaa kaipaisin :)

   Poista
 3. Kauniita ovat nämä teidän keittiön pikkutarvikkeet. Yhtenäinen linja värimaailmassa on hyväksi. Meillä on ollut teräksen väriä, mutta kahvinkeittimen mennessä rikki sen tilalla on nyt valkoinen. Tyttären mielestä se sopi keittiöön paremmin! Pitänee jatkossa hankkia sitten valkoisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :). Samaa mieltä tyttäresi kanssa, minusta täydellinen pienkonesarja olisi kiiltävä, yksinkertaisen linjakas ja kiiltävänvalkoinen, myös kahvinkeitin. Pitääpä vinkata MoccaMasterille ;)

   Poista
 4. Kauniit koneet. Esillä ne meillä on. Laittaisin ainakin osan piiloon, jos olisi paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Kai minäkin piiloon ne oikeasti laittaisin, mulla pitäis olla kaikki pois näkyvistä ;)

   Poista
 5. Kauniita koneita :) Meillä on k-mix sarjan leivänpaahdin ja vedenkeitin. Mielestäni vedenkeitin on ehkä kaunein näkemäni pienkone omalla eleettömyydellään :) Olen varmaan aika vanhanaikainen, kun en ymmärrä näiden aamiaiskaappien funktiota. Ei kai sitä kuumaa leivänpaahdinta/vedenkeitintä/kahvipannua voi umpinaiseen kaappiin laittaa lämmittämään ja höyrystymään? Johan siinä homehtuu kaapit ja kupruilee välihyllyt. Vai onko niissä ideana tuulettaa kaappia päivä aukinaisena? En tosiaan ole aiheeseen tutustunut, vain muutamaan otteeseen netissä törmännyt ja ihmetellyt, kun ei ole perpektiiviä lähistöltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Samoja asioita olen myös miettinyt, että liittyykö systeemiin tulipaloriski tms., mutta tottahan systemi vois olla ulosvedettävä systeemi tai ainakin huolehdittava että laitteet jäähtyneet ja tuuletus pelaa :). Vaikea ottaa kantaa kun ei kokemusta oikeasti :). Totta, tuo kMix vedenkeitin on kaunis ja toinen on Eva Solo vedenkeitin, samanlainen kuin termoskannu.

   Poista
 6. Kyllä pienkoneiden täytyy ehdottomasti myös näyttää hyvältä ja sopia tyyliin :) Teillä on kyllä onnistuneet valinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3. Täydellistä systeemiä en ole vielä nähnyt, mutta silmissäni näen minkälainen se olisi ;), ehkä pyrin kodinkonesuunnittelijaksi ;)

   Poista
 7. Hei!
  Tämä ei sitten mitenkään liity kodinkoneisiin... Vieläkö muistat, millä sävynumerolla maalasitte talonne ulkopuolelta? Joissakin kuvissa näyttää vaaleansiniseltä, joissakin kauniin harmaalta.
  T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivi! Ei tarvitse kommentit liittyä aina edes aiheisiin, pääasia että kommentoi :). Talon seinäväri on oikeasti harmaa ja maali on Teknos Nordica EKO 7333. Talon valkoiset osat on 7131, ja tämäkin taittaa harmaaseen, eli ei ole puhtaanvalkoinen, vain ikkunat ja ovet valkoiset. Kannustalon Rauhala / Aurora - talojen maalisävyt.

   Poista
  2. Ok, kiitos! Olen etsiskelemässä oikeaa harmaan sävyä omaan taloomme. Se on yllättävän vaikeaa! Sanoisitko, että luonnossa talonne ei näytä missään valossa siniseltä?
   T. Päivi

   Poista
  3. Maalien valitseminen oli minullekin kaikkein vaikeinta rakentamisessa ;). Hain oikeasti vaikka miten monta maalipurkkia ja testailin ja testailin (sekä sisällä että pihalla). Onneksi uskoin ammattimaalaria maalien valinnassa ja ne menivät nappiin. Talon väri näyttää tietyssä valossa hieman vaaleansiniseltä, vaikka harmaa onkin ja värikartassakin harmaalta näyttää :). Toivottavasti tästä yhtään apua! Ihanaa viikoloppua Päivi <3

   Poista
 8. Heippa Tarja!

  Eksyin blogiisi etsiessäni meille kauniita pienkodinkoneita. Ja silmiini osui tuo kauneista kaunein vedenkeitin? Mikä se on ja mistä mie voisin saada samanlaisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Carita <3. Anteeksi kun vastaukseni hieman viipyi. Se on Anton Oliver keraaminen vedenkeitin ja muistuttaa tavallista posliinista teekannua. Jostain sisustuslehdestä sen bongasin ja tilasin sen netistä, en valitettavasti enää muista mistä, enkä googlettamallakaan löytänyt tietoja. Toivottavasti löydät jostain!!

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)